Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο κύρος στο κάιρο! :: 1/3/2006 19:29:40) 

ΣΦΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΛ ΑΧΛΙ- ΖΑΜΑΛΕΚ

Ο Κύρος στο Κάιρο!

Ότι η ΟΥΕΦΑ επέλεξε τον Κύρο Βασάρα (φωτογραφία), για να σφυρίξει σε έναν από τους αγώνες της φάσης των 16 στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ (9 Μαρτίου) δεν είναι είδηση, αφού συμπεριλαμβάνεται από καιρό στους "top class" διαιτητές της Ευρώπης. Η είδηση είναι ότι νωρίτερα, το ερχόμενο Σάββατο, ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής θα μεταβεί στο Κάιρο για να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της Αιγύπτου, ανάμεσα στις αιώνιες αντιπάλους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, Αλ Αχλι και Ζάμαλεκ!

Στην Αίγυπτο είναι συνήθης πρακτική να καλούνται διεθνείς διαιτητές κύρους για να διευθύνουν τα κρίσιμα ντέρμπι και μετά το σχετικό αίτημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, η ΕΠΟ και ο Βασσάρας αποδέχτηκαν -με το αζημίωτο- την πρόταση (η χορηγός εταιρεία του αιγυπτιακού πρωταθλήματος είναι και χορηγός της ΕΠΟ).

Η Ζάμαλεκ και η Αλ Άχλι, 1η και 2η στο φετινό πρωτάθλημα με 35 και 34 βαθμούς αντίστοιχα, είναι παραδοσιακοί "εχθροί" στο Κάιρο. Μάλιστα όταν προ ετών ο Χοσάμ Χασάν άφησε την Αλ Άχλι για τη Ζάμαλεκ, προκάλεσε… εμφύλιο! Φέτος η Άχλι κατέκτησε το αφρικανικό Τσάμπιονς λιγκ και μετείχε στο Μουντιάλ Συλλόγων, ενώ και οι δυο σύλλογοι μαζί μετρούσαν 15 διεθνείς στην 23άδα της Αιγύπτου που κατέκτησε προ εβδομάδων το κύπελλο Εθνών Αφρικής.