Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ρωσια - βραζιλια 0-1, στο πρωτο τεστ της "σελεσαο" πριν απο το μουντιαλ 2006 :: 1/3/2006 20:47:13) 

Ο Βραζιλιάνος Ρικαρντίνιο μονομαχεί με τον Ρώσο Αλντόνιν στη χθεσινή αναμέτρηση της Μόσχας.

Επιμέλεια: ΔΗΜ. ΜΠΟΥΜΠΟΥΓΙΑΤΖΗΣ

ΡΩΣΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 0-1, ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ "ΣΕΛΕΣΑΟ" ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2006

Βαριεστημένη "τσαρίνα"

Η Μόσχα μόνο ιδανική δεν είναι για προ-μουντιαλική προετοιμασία, ειδικά τέτοια εποχή, που η θερμοκρασία φτάνει τους -10 βαθμούς…

Οι Ρώσοι, ωστόσο, πληρώνουν σε "σκληρό" νόμισμα για το ποδόσφαιρό τους κι αφού κατέβαλαν το αντίτιμο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, η "σελεσάο" δεν είχε κανένα πρόβλημα και ταξίδεψε ως την άλλη άκρη του κόσμου, παρότι το μυαλό όλων των διεθνών ήταν στο… καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο, επικράτησε επί της Ρωσίας με 0-1.

Ο Ρονάλντο πέτυχε κατά… τύχη -με καραμπόλα σε σουτ του Ρομπέρτο Κάρλος στο 14' το πρώτο του με τη "σελεσάο", από τον περασμένο Οκτώβριο, και 57ο συνολικά, για να χαρίσει στην ομάδα του Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα τη νίκη στο κάκιστο τερέν του σταδίου "Λοκομοτίβ", που θύμιζε… παγοδρόμιο.

ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, πάντως, μείζον ποδοσφαιρικό θέμα της ημέρας δεν ήταν το φιλικό με τη Βραζιλία, αλλά η είδηση που μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στο σύνολό τους, περί οριστικής συμφωνίας με τον Γκους Χίντινκ! Ο Ολλανδός τεχνικός της Αϊντχόφεν, που εργάζεται "part - time" και στην εθνική Αυστραλίας, θα αναλάβει την εθνική Ρωσίας από το καλοκαίρι. Μάλιστα, η συμφωνία χρεώνεται στον… σκιώδη πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας, Ρομάν Αμπραμόβιτς, που είναι στενός φίλος του τύποις προέδρου, Βιτάλι Μούτκο. Ο Χίντινκ έχει επιτυχημένες θητείες στο παρελθόν και στις εθνικές Ολλανδίας και Νότιας Κορέας, τις οποίες οδήγησε στα ημιτελικά των Μουντιάλ 1998 και 2002 αντίστοιχα.

ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΙΛΙΚΑ των φιναλίστ του Μουντιάλ: Ιράν - Κόστα Ρίκα 3-2 (11' Καρίμι, 15' Αλί Νταεΐ, 34' Χασεμιάν - 44' Χερνάντεζ, 61' Φονσέκα), Νότια Κορέα - Αγκόλα 1-0 (22' Παρκ Γιουνγκ), Ισλανδία - Τρίνινταντ&Τομπάγκο 0-2 (10', 52' πέν. Γιορκ), Αζερμπαϊτζάν - Ουκρανία 0-0.