Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι πρωταγωνιστες της εβδομαδας :: 12/3/2006 17:54:35) 

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΤΑΤΑΛΑΣ

Απ' όλα είχε ο μπαξές την εβδομάδα που μας πέρασε. Ο Άρης στο μπάσκετ και ο Ηρακλής στο βόλεϊ προκρίθηκαν στην τετράδα ευρωπαϊκών κυπέλλων, στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε "Ζαμπιδομανία" και ο Νίκος Μπουντούρης απέδειξε ότι τα έχει… 500. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Καραγκούνης είναι ο μοναδικός Έλληνας που παίζει στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ και τρελαίνει κόσμο με το πλεϊμομπίλ κούρεμά του.

10 ΜΠΑΣΚΕΤ ΗΡΑΚΛΗ

Πριν από λίγα χρόνια θα ακουγόταν ως κακόγουστο ανέκδοτο. Και όμως ο Ηρακλής κατά 90% βρίσκεται στην Α2 του μπάσκετ. Μένουν επτά αγωνιστικές, οι "κυανόλευκοι" πρέπει να πετύχουν δύο νίκες περισσότερες από τον Μακεδονικό και αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτό το σημείο θεωρούν πως δεν είναι σωστό να γίνεται κριτική αυτές τις δύσκολες ώρες.

09 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗ

Κύπελλο Κυπελλούχων, κύπελλο Κόρατς, Τσάμπιονς καπ και πλέον λάμπει μπροστά του το τρόπαιο του ULEB καπ. Κάποια πράγματα αποτελούν συνήθεια, όπως απέδειξαν οι "κίτρινοι", με τη δεύτερη νίκη επί της Βιλερμπάν και πλέον ακονίζουν τα νύχια τους ενόψει Χέμοφαρμ. Όσο για το γήπεδο, πάντα γεμάτο και καυτό…

08 ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Για 65η φορά στην καριέρα του πήρε "pole position" στο πρώτο γκραν πρι της χρονιάς και ισοφάρισε το ρεκόρ του Άιρτον Σένα. Παράλληλα, με τη δεύτερη θέση στον αγώνα έστειλε μήνυμα σε όσους πίστευαν ότι ο "επτάκις" παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ξοφλημένος, μετά την περσινή απογοητευτική σεζόν.

07 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Επτά αγώνες έχει δώσει στη Θεσσαλονίκη, επτά γκολ έχει πετύχει. Είναι προφανές, ότι η πόλη του φέρνει γούρι. Γιατί λοιπόν, δεν τον αγοράζει μία ομάδα της Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που θα έχει σίγουρα δεκαπέντε γκολ σε κάθε πρωτάθλημα;

06 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ

Συμπλήρωσε 500 συμμετοχές στην Α1, κατέχει το σχετικό ρεκόρ και αναμφίβολα είναι ο άνθρωπος που εξακολουθεί να συνδέει τρεις δεκαετίες ελληνικού μπάσκετ, αρχής γενομένης από τα τέλη της δεκαετίας του '80 με τα αλησμόνητα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρη. Έχει κατακτήσει τίτλους με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά δεν έχει χορτάσει ακόμη και "απειλεί" ότι θα παίζει έως το 2010.

05 ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Με τον Γιώργο Καραγκούνη να λανσάρει κούρεμα-πλεϊμομπίλ, οι "αετοί της Λισαβόνας" νίκησαν και στο Άνφιλντ την περσινή πρωταθλήτρια Λίβερπουλ και έκαναν "μπαμ" στο Τσάμπιονς λιγκ. Πλέον έχουν μπροστά στους τη Μπαρτσελόνα και όλος ο κόσμος περιμένει τις τούμπες του Γιώργαρου στο Καμπ Νου, για λίγα λεπτά καθυστέρησης.

04 ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Φόρτωσε με δύο γκολ τη Γουέστ Χαμ και αναπτέρωσε τις ελπίδες των οπαδών της Μπόλτον για έξοδο στο Τσάμπιονς λιγκ. Ο Στέλιος είναι "S-teleios" τους τελευταίους μήνες και γενικότερα αποτελεί σταθερή αξία σε όποια ομάδα έχει αγωνιστεί. Τα καλά να λέγονται για τον πιο "δημοσιογραφικό" Έλληνα ποδοσφαιριστή.

03 ΑΝΤΡΕΪ ΚΡΑΒΑΡΙΚ

"Αν κατακτήσουμε το Τσάμπιονς λιγκ, τότε μπορώ να κρεμάσω τα παπούτσια μου" δήλωσε ο αρχηγός του Ηρακλή, που στα δύσκολα έγινε "ο παλιός, καλός Κράβαρικ" και οδήγησε τους "κυανόλευκους" στο φάιναλ φορ της Ρώμης. Στις 25 και 26 Μαρτίου ο Ηρακλής θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά το τρόπαιο και οι προβλέψεις θέλουν 2.000 Θεσσαλονικείς να ταξιδεύουν στη Ρώμη.

02 ΛΟΥΗΣ ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ

Ακόμη πιο ευχάριστο γεγονός από την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, είναι τα έγκυρα άλματα που έκανε. Από προσόντα ποτέ δεν έπασχε ο Μεσσήνιος άλτης. Τα άκυρα άλματα ήταν η "κατάρα" που τον κυνηγούσε και τώρα δείχνει να την ξεπερνά.

01 ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΑΜΠΙΔΗΣ

Κατάφερε να μαζέψει αρκετές χιλιάδες φιλάθλων στο κλειστό του ΠΑΟΚ και έκανε ανθρώπους που δεν γνώριζαν ότι το κικ μπόξινγκ (ορθοστάνδην πυξ λαξ παγκράτιο στα αρχαία ελληνικά) παίζεται σε ρινγκ, να παρακαλάνε για μια πρόσκληση. Αν μη τι άλλο ο 25χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής σκίζει από διαφήμιση.