Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( αγριο ξυλο εξω απο το ολυμπιακο σταδιο :: 6/3/2006 19:31:29) 

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ελληνικό ποδόσφαιρο βάφτηκε με αίμα. Και δυστυχώς, δεν θα είναι ούτε η τελευταία.

ΑΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Σοκ επί της οθόνης

Ποιοι ήταν πραγματικά καρναβάλια το απόγευμα της Κυριακής; Αυτοί που έκαναν παρέλαση ανά την επικράτεια ή εκείνοι που ντύθηκαν άνθρωποι και κατάφεραν ακόμη ένα χτύπημα στο λαβωμένο κορμί του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Τα θλιβερά επεισόδια έξω από το Ολυμπιακό στάδιο, λίγο πριν από το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ έφεραν για πολλοστή φορά στην επιφάνεια την ανικανότητα (ή μήπως την απροθυμία;) των ΠΑΕ να απομονώσουν τους χούλιγκαν, την αδυναμία της αστυνομίας να αντιληφθεί πως ούτε μπορεί αλλά και ούτε υποχρεούται να περιφρουρεί ποδοσφαιρικούς αγώνες και την ηλιθιότητα των κάφρων, που επί πολλές ημέρες προετοιμάζονται για πόλεμο.

Οι τηλεοπτικοί δέκτες πρόβαλαν τη σκηνή - σοκ, με δεκάδες κουκουλοφόρους και μη, να χτυπούν ανηλεώς έναν άνθρωπο, την αστυνομία να είναι απούσα και τους περαστικούς να τρέπονται σε φυγή. Δεν ήταν, όμως, το μοναδικό περιστατικό έξω από το ΟΑΚΑ. Το μενού περιείχε επίσης συμπλοκές με βόμβες μολότοφ, πετροπόλεμο και δακρυγόνα, την ώρα που μετέβαιναν στο γήπεδο οι οπαδοί της ΑΕΚ, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο γήπεδο χωρίς εισιτήρια.

Ο απολογισμός ήταν δύο συλλήψεις και έξι τραυματίες, με τους συλληφθέντες να οδηγούνται χθες στον εισαγγελέα και τους τραυματίες να διακομίζονται σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.

Στο σχόλιό του, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαΐδης, είπε πως "καλά κάνουν όσα κάνουν οι χούλιγκαν, μήπως επιτέλους ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι". Η αλήθεια είναι πως οι κάμερες έδειξαν πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και απομένει η Πολιτεία να τους οδηγήσει στη φυλακή προς γνώση και συμμόρφωση. Μόνο που η τελευταία έχει άλλους μπελάδες στο κεφάλι της. Τη Σούπερ λίγκα, τη διαδοχή του Κουκοδήμου στη ΓΓΑ, τις δημοσκοπήσεις…