Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυπελλουχος επσμ ο φοινικας πολιχνης :: 22/3/2006 21:10:20) 

Παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι του Φοίνικα Πολίχνης πανηγυρίζουν την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣΜ για τρίτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΠΣΜ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

Ο παλιός είναι αλλιώς

Στην παράταση κρίθηκε ο 31ος τελικός με την εμπειρία να υπερτερεί του ενθουσιασμού τού πρωτάρη Ιωνικού.

Ο Φοίνικας Πολίχνης έγινε κάτοχος του κυπέλλου της ΕΠΣ Μακεδονίας για τρίτη φορά στην ιστορία του, καθώς στον χθεσινό 31ο τελικό, που έγινε στο "Κλεάνθης Βικελίδης", νίκησε στην παράταση με 1-0 τον Ιωνικό.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός τελικού. Δύναμη, πάθος και τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να προσέχουν πάνω απ' όλα την άμυνά τους. Τα στοιχεία αυτά λειτούργησαν ανασταλτικά σε ό,τι αφορά το θέαμα, όμως δεν στάθηκαν εμπόδιο στο να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των 4.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου του Άρη.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 116' με κοντινό σουτ ο Χατζηευαγγέλου, ο οποίος πέρασε αλλαγή με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και ουσιαστικά άλλαξε τη ροή του τελικού. Μέχρι το σημείο εκείνο, ο Ιωνικός ήταν η ομάδα που είχε στο μεγαλύτερο διάστημα την μπάλα στην κατοχή της, αλλά δεν δημιούργησε ούτε υποψία ευκαιρίας. Ο Φοίνικας, από την πλευρά του, προσπάθησε να απειλήσει, κυρίως από στημένες φάσεις. Πάντως, στο 31' στάθηκε άτυχος όταν η κεφαλιά του Μηλιώνη αποκρούστηκε από το δοκάρι.

Στο τελευταίο ημίωρο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, καθώς η ομάδα της Πολίχνης έγινε πιο απειλητική. Στο 82' ο Χατζηευαγγέλου είχε δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις σημειώθηκε η φάση που παραλίγο να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα. Ο Αγαπητός εκτέλεσε φάουλ η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Αμπατζίδη και πέρασε τη γραμμή, αλλά ο βοηθός διαιτητή, Καραγιαννίδης, έμεινε στη θέση του, ξεσηκώνοντας τους φίλους του Φοίνικα σε διαμαρτυρίες.

Ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση και όλα έδειχναν ότι θα κατέληγε στα πέναλτι (στο ημίωρο δεν σημειώθηκε η παραμικρή ευκαιρία), μέχρι τη στιγμή που ο Χατζηευαγγέλου άνοιξε το σκορ και χάρισε το κύπελλο στον Φοίνικα. Με λάθη ο διαιτητής Βλαχούδης και ο βοηθός του Καραγιαννίδης. Άριστος ο Φραντζέσκος.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Μπούρκας, Τσάγκος (104' Σπανίδης), Γρηγοριάδης, Τσομπανόπουλος, Γιορμπαλίδης, Μηλιώνης, Ανέστης, Ταγαράκης (59' Χατζηευαγγέλου), Γιάνεφ, Αγαπητός, Μπατάλης (76' Καραπατσακίδης)

ΙΩΝΙΚΟΣ: Αμπατζίδης, Μήντσιος, Μπαράκης, Δανιηλίδης, Χατζηκυριακίδης, Φράγκος, Λίγκος, Φαρσάκογλου (90' Κουφάκης), Ελληνίδης (83' Λουμπσί), Ναζλίδης, Προβατίδης (66' Καρβουνίδης).