Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( το κύπελλο του μουντιάλ στην αθήνα :: 16/3/2006 18:14:10) 

Το κύπελλο του Μουντιάλ στην Αθήνα

Παρέα στο τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε η Εθνική μας στην Πορτογαλία θα κάνει σύντομα στη χώρα μας και αυτό του Παγκοσμίου κυπέλλου. Από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι το Σάββατο 8 Απριλίου 2006 το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό έπαθλο θα βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του που διοργανώνεται από τη ΦΙΦΑ, σε συνεργασία με γνωστή εταιρεία αναψυκτικών. Το τρόπαιο θα εκτίθεται για το κοινό στις 7 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, όπου καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να φωτογραφηθούν με το Παγκόσμιο κύπελλο και να παρακολουθήσουν αφενός μια τρισδιάστατη ταινία και αφετέρου όλες τις ειδικές εκδηλώσεις που έχουν ετοιμαστεί για τη μοναδική περίσταση οι διοργανωτές.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ περιοδεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, το τρόπαιο του Παγκοσμίου κυπέλλου θα εκτεθεί σε 31 πόλεις 29 χωρών όλων των ηπείρων. Στην Ευρώπη, το τρόπαιο έρχεται στις 19 Μαρτίου στο Παρίσι και θα εκτεθεί σε έξι πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας, ενώ μέχρι στιγμής έχει περάσει από 21 πόλεις στην Αφρική και στην Αμερική, ενώ τώρα βρίσκεται στην Ασία.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ την παγκόσμια εκδήλωση, η παγκόσμια ομοσπονδία και η χορηγός εταιρεία, με κεντρικό μήνυμα "Όλοι μιλάμε ποδόσφαιρο", θέλουν να παρουσιάσουν το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό σύμβολο στους φιλάθλους ανά την υφήλιο και να αποδείξουν ότι το δημοφιλέστερο σπορ είναι αρκετά ισχυρό για να ενώσει όλο τον κόσμο και να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.