Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Μέχρι τις 24 Μαρτίου θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση της ΔΕΘ στην Παγκόσμια Ένωση Ταχύπλοων Σκαφών (IOTA), αν τελικά θα αναλάβει τη διοργάνωση της "Φόρμουλα 1" των ταχύπλοων σκαφών. Σε περίπτωση ανάληψης της διοργάνωσης, η υλοποίησή της θα γίνει από κοινού με τους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει μάλιστα γραπτή δέσμευση από την πλευρά της ΙΟΤΑ να μη συζητήσει για τη διοργάνωση με άλλη πόλη μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Αυτά επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης παρουσίασης της διοργάνωσης στους φορείς της Θεσσαλονίκης. Είχε προηγηθεί παρουσίαση της διοργάνωσης αλλά και των ωφελειών που θα προκύψουν για την πόλη, στους φορείς στις 2 Μαρτίου, από τον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Ένωσης Ταχύπλοων Σκαφών (IOTA). Το κόστος για την υλοποίηση της "Φόρμουλα 1" αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 420.000 ευρώ θα καταβληθούν στην ΙΟΤΑ προκειμένου να παραχωρήσει στη ΔΕΘ τα δικαιώματα της διοργάνωσης.

Το ποσό που απαιτείται για την υλοποίηση της διοργάνωσης αναμένεται να καταβληθεί ισόποσα από τους φορείς, οι οποίοι πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να δώσουν στη ΔΕΘ τις σχετικές απαντήσεις.

Υπολογίζεται ότι τα άμεσα έσοδα για το διοργανωτή αγγίζουν τα 900.000 ευρώ.

Η διοργάνωση της "Φόρμουλα 1", για την οποία όλοι οι συμμετέχοντες στη χθεσινή παρουσίαση εμφανίστηκαν θετικοί εκτός από τη Helexpo, εκπρόσωπος της οποίας απουσίαζε, αναμένεται να τονώσει την οικονομία της Θεσσαλονίκης.

Οι φορείς που έχει προταθεί από τη ΔΕΘ να αποτελέσουν και την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης είναι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, το υφυπουργείο Αθλητισμού, η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο δήμος, η νομαρχία, ο ΟΛΘ και το Λιμεναρχείο, ο ΕΟΤ Θεσσαλονίκης, η Helexpo και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.