Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Κριτική τηλεόρασης

( παρασκευη 19/3 ) 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/3

Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

(ΝΕΤ, 23.00)

Η πιο επιτυχημένη ταινία της Τόνιας Μαρκετάκη και μια από τις πλέον εμπορικές του ελληνικού σινεμά των τελευταίων ετών. Βασίστηκε στη νουβέλα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη "Για την τιμή και το χρήμα" και περιγράφει την προσπάθεια μιας Κερκυραίας νέας στις αρχές του αιώνα να ξεφύγει από τα δεσμά του απαγωγέα της, τον οποίο αγαπάει και θέλει να παντρευτεί. Κι αυτό διότι ανακαλύπτει ότι πρόκειται για έναν κοινό προικοθήρα, ο οποίος παζαρεύει την προίκα της, για να τη νυμφευθεί.

Αξιολόγηση: (((

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (THE SUBSTITUTE)

(STAR, 22.15)

Ένας έμπειρος μισθοφόρος επιστρέφει από μια αποστολή στην Κούβα, για να ησυχάσει στην Καλιφόρνια. Εκεί συνάπτει ερωτική σχέση με μια δασκάλα, η οποία συναντάει προβλήματα στο σχολείο της, εξαιτίας της διακίνησης ναρκωτικών. Ανακαλύπτουν μαζί ότι αρχηγός της σπείρας είναι ο διευθυντής του σχολείου.

Αξιολόγηση: (

ΣΧΕΔΟΝ ΝΕΚΡΟΙ (ALMOST DEAD)

(STAR, 00.30)

Περίεργο μεταφυσικό θρίλερ, του Ρούμπεν Πρόις, που αναζητά τις σχέσεις ζωής και θανάτου, μέσα από την εμπειρία μιας ανερχόμενης ψυχιάτρου, η οποία αισθάνεται ζωντανή την παρουσία της μητέρας της, η οποία έχει αυτοκτονήσει πριν από τέσσερα χρόνια. Πηγαίνοντας στον τάφο της τον βρίσκει άδειο και πείθει έναν αστυνομικό να τη βοηθήσει σε μια έρευνα που κάνει, ενώ όλοι όσοι ασχολούνται με την υπόθεση πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον.

Αξιολόγηση: ((

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ (REBEL)

(ΑΝΤ1, 01.40)

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία ενός παθιασμένου έρωτα, που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στη βαρβαρότητα του πολέμου. Στη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ο Ρέμπελ, ένας Αμερικάνος στρατιώτης βρίσκεται στο Σίδνεϊ και ερωτεύεται παράφορα μια παντρεμένη Αυστραλέζα τραγουδίστρια. Ο Ρέμπελ αποφασίζει να λιποτακτήσει, αλλά το τίμημα της ελευθερίας είναι βαρύ.

Αξιολόγηση: ((

SLEEPERS

(FILMNET, 19.00)

Οι εμπειρίες μιας ομάδας νεαρών στο αναμορφωτήριο, όπου βρέθηκαν έπειτα από ένα κατά λάθος έγκλημα που διέπραξαν, τους οδηγούν σε μια ασυγκράτητη επιθυμία εκδίκησης. Στο στόχαστρο τους βρίσκονται οι δεσμοφύλακες τους, οι οποίοι είχαν ασελγήσει επάνω τους. Εκπληκτικοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Μπραντ Πιτ και Ρόμπερτ ντε Νίρο στηρίζουν την ευπρεπή σκηνοθεσία του Μπάρι Λέβινσον.

Αξιολόγηση **