Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΕΜΠΤΗ 18/3

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (NEDEJINI RUCAK)

(ΕΤ3, 22.00)

Γιουγκοσλαβική παραγωγή, σε σκηνοθεσία Μίλαν Γέλιτς. Ένας χειρούργος, ευπρεπής πενηντάρης, πέφτει σε υπαρξιακή κρίση. Καθώς ενδοσκοπείται, αρχίζει ν' αμφισβητεί την επιτυχημένη ζωή που έκτιζε ως τη στιγμή αυτή. Δε βρίσκει ευχαρίστηση ούτε στο επάγγελμά του, ούτε στην οικογένειά του, ούτε στην ερωμένη του. Στο τέλος της προσωπικής του κρίσης φαίνεται η επιστροφή στην οικογένεια. Θ' αποτελέσει λύση;

Αξιολόγηση: ((

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (UNTIL THE END OF THE WORLD)

(ET1, 23.35)

Ο Βιμ Βέντερς, που υπογράφει το φιλμ, δε βρίσκεται εδώ στις καλύτερες στιγμές του. Με πρωταγωνιστές τον Ουίλιαμ Χαρτ και τον Μαξ Φον Σίντοφ οργανώνει ένα ταξίδι στο Παρίσι, όπου η Κλερ συναντάει ένα μυστηριώδη άγνωστο, που βρίσκεται σε μια μυστική αποστολή. Η γνωριμία τους εξελίσσεται σε πάθος, το οποίο τους οδηγεί ως την Αυστραλία και εμπλέκει μια σειρά ατόμων.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης προσπαθεί ν' ανακαλύψει τις πηγές της ζωής και την ουσιαστική σχέση του ανθρώπου μαζί της. Εξαιρετική η μουσική κάλυψη της ταινίας.

Αξιολόγηση: ((

Η ΑΦΙΞΗ (THE ARRIVAL)

(STAR, 21.15)

Ο Τσάρλι Σιν υποδύεται έναν πρωτοπόρο αστυνόμο της ΝΑΣΑ, που μελετά την προέλευση των ραδιοκυμάτων από το διάστημα. Η επικοινωνία με τους άλλους πλανήτες είναι η εμμονή του, ως τη στιγμή που λαμβάνει ένα περίεργο σήμα, το οποίο γνωστοποιεί στον προϊστάμενό του. Αυτό στοιχίζει την απόλυση και την ατομική του ενασχόληση με το γεγονός. Οι εξωγήινοι αποδεικνύεται ότι βρίσκονται πολύ κοντά μας.

Αξιολόγηση: (

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (BETRAYAL OF TRUST)

(STAR, 23.45)

Η τραγουδίστρια Μπάρμπαρα Νόελ ανακαλύπτει ότι ο επί χρόνια ψυχίατρός της σε μια από τις συναντήσεις τους τη νάρκωσε και τη βίασε. Η κοπέλα αποφασίζει να καταγγείλει το βιασμό, αλλά κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά. Ζητάει η συνδρομή άλλης ψυχιάτρου, αλλά κι ενός δικηγόρου, στο πρόσωπο του οποίου βρίσκει έναν καλό σύμμαχο. Μαζί αποφασίζουν να κυνηγήσουν την υπόθεση. Η ταινία του Τζορτζ Κάζεντερ βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

Αξιολόγηση: (

ΑΓΑΠΗΣΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ

(SKAI, 21.30)

Από τις γνωστές ταινίες του ελληνικού σινεμά, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με πλήθος αξιόλογους ερμηνευτές. Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Σταύρος Ξενίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιώργος Παπαζήσης, Μαρία Φωκά είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές στην ιστορία ενός νέου, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ονειρεύεται να αγοράσει μισό ταξί, για να τα λύσει. Για να βοηθήσει την επίσης φτωχή κοπέλα του πουλάει τη μοναδική περιουσία του, τέσσερις πολυθρόνες. Όταν μαθαίνει ότι μια από αυτές κρύβει την περιουσία της θείας του, ξεκινάει το κυνηγητό του.

Αξιολόγηση: **