Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( ο κόσμος του βιβλίου ανοίγει τα χαρτιά του :: 17/1/2006 18:34:58) 

Οι εγγραφές στα εργαστήρια λήγουν στις 20 Ιανουαρίου. Πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΚΕΒΙ: www. ekebi.gr.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ο κόσμος του βιβλίου ανοίγει τα χαρτιά του

Από το συγγραφέα έως τον εκδότη, από τον επιμελητή έκδοσης έως το βιβλιοδέτη και το βιβλιοπώλη, γύρω από το βιβλίο κινείται ένας ολόκληρος κόσμος. Αυτόν τον κόσμο δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν οι αναγνώστες με τα εργαστήρια βιβλίου που οργανώνονται στην Αθήνα. Από τον Ιανουάριο έως και το Μάιο του 2006 άνθρωποι από κάθε χώρο που σχετίζεται με την παραγωγή, πνευματική ή υλική, του βιβλίου θα ενημερώσουν όσους ενδιαφέρονται να μάθουν μικρά ή μεγαλύτερα μυστικά του.

Επιμέρους σεμινάρια

Στο εργαστήρι συγγραφικής τέχνης γνωστοί συγγραφείς, με συντονιστή του προγράμματος τον Στρατή Χαβιαρά, έχουν αναλάβει να αναλύσουν το πώς δομείται ένα μυθιστόρημα ή ένα δοκίμιο, τι σημαίνει ποίηση και πώς μπορεί να γραφεί ένα παιδικό βιβλίο. Ο Στρατής Χαβιαράς είναι ο συντονιστής και του εργαστηρίου "Επιμέλειας Κειμένου", ενώ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα παρουσιάσει το σεμινάριο διασκευής σεναρίου. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής, χρήσης της βιβλιονέτ, που αποτελεί πλέον βασικό εργαλείο δουλειάς για τους επαγγελματίες που ασχολούνται με το βιβλίο, και ένα σεμινάριο ελληνικής γλώσσας. Τέλος ένα εργαστήριο με τίτλο "Βιβλιοπαιχνίδια" και υπότιτλο "Οι πέντε αισθήσεις του βιβλίου", που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού, οδηγεί τα παιδιά μέσα από τις τυπωμένες σελίδες στις αισθήσεις της όρασης και της γεύσης.

Διαγωνισμός

Το ΕΚΕΒΙ σε συνεργασία με το Ελληνικό Βραβείο Γραφιστικής και Οργάνωσης καλεί όσους ασχολούνται με την όψη του αντικειμένου "βιβλίο" να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για βιβλία που εκδόθηκαν στη διάρκεια του 2005. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 10 Φεβρουαρίου 2006 και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκδότες, γραφίστες κτλ. μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 9518694 και 210 9523607, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ebge.gr ή στο e-mail: .