Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τέχνες-Πολιτισμός :: Καλλιτεχνική είδηση

( μίμης πλέσσας εφ' όλης της ύλης :: 12/2/2006 19:58:57) 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το σύνολο του έργου του.

Μίμης Πλέσσας εφ' όλης της ύλης

Στις δύο εμφανίσεις του, σήμερα και αύριο, στο Club του Μύλου

Τρεις μήνες μετά τις τελευταίες του εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη, ο Μίμης Πλέσσας επιστρέφει στην πόλη. Αυτή τη φορά το πιάνο του τον περιμένει στο Club του Μύλου, όπου εμφανίζεται απόψε και αύριο μαζί με το τζαζ κουαρτέτο του. Ο Μύλος ήταν αυτός που τον είχε φιλοξενήσει και την προηγούμενη φορά, τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ο συνθέτης είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος του 17ου Έθνο - Τζαζ Φεστιβάλ των Δημητρίων.

Τις δύο αυτές βραδιές ο Μίμης Πλέσσας με τους συνεργάτες του κάνει στάσεις σε χαρακτηριστικούς σταθμούς της μακρόχρονης πορείας του. Αγαπημένα τραγούδια από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και λαϊκά τραγούδια του συνθέτη, που έγιναν γνωστά μέσα από τις ερμηνείες του Τόλη Βοσκόπουλου, της Μαρινέλλας, της Τζένης Βάνου και τα οποία μετρούν μέχρι σήμερα δεκάδες επανεκτελέσεις από τραγουδιστές, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Αντώνης Ρέμος κ.ά. Το πρόγραμμα, βεβαίως, είναι… τζαζ, καθώς είναι γνωστή η αδυναμία του Μίμη Πλέσσα σ' αυτό το είδος μουσικής. Θα ακουστούν, λοιπόν, τζαζ συνθέσεις, τόσο του ίδιου όσο και άλλων γνωστών δημιουργών, ενώ το κοινό θα απολαύσει και αποσπάσματα από το "Δρόμο", το έργο του Μ. Πλέσσα σε στίχους Λ. Παπαδόπουλου, που έκανε υψηλότατες πωλήσεις.

Συνοδοιπόροι του σ' αυτές τις βραδιές οι μουσικοί του Jazz Quartet, Τ. Καλλίρης (ηλ. Κιθάρα), Ν. Τσεσμελής (μπάσο), Γ. Λαβράνος (τύμπανα), Θ. Γεωργουλάς (σαξόφωνο και φλάουτο) και ο Δ. Βασιλόπουλος στο μπουζούκι. Τα τραγούδια θα ερμηνεύουν η Ζωή Κουρούκλη, η Εύη Καπάταη, ο Σπύρος Κλείσσας, η Εύη Σιαμαντά, ενώ θα υπάρξουν και συμμετοχές έκπληξη.

* Μύλος, Ανδρέου Γεωργίου 56. Είσοδος με ποτό: 25 ευρώ Κρατήσεις-Πληροφορίες: 2310 551836

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Δ.ΝΤ.