Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( και στην ιστοσελίδα του πασοκ οι… πράκτορες :: 5/1/2006 19:55:06) 

"ΜΑΧΗ" ΣΟΥΡΛΑ-Τ.Ο. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Και στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ οι… πράκτορες

Σε μεγάλο πονοκέφαλο για το ΠΑΣΟΚ στο νομό Μαγνησίας -και όχι μόνο- εξελίσσονται οι καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γ. Σούρλα, για τη συμμετοχή στελεχών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) στις τελευταίες εσωκομματικές διαδικασίες στο τοπικό ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας. Ο κ. Σούρλας επανήλθε στις καταγγελίες του, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία με τους δύο πράκτορες της ΕΥΠ φιλοξενούνται και στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ με τα αποτελέσματα των εκλογών! Μάλιστα δημοσιοποίησε και τους αριθμούς μητρώου που έχουν ως μέλη του ΠΑΣΟΚ τα δύο στελέχη της ΕΥΠ.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, κ. Γιώργος Φώτης, εξακολουθεί να επιμένει ότι δεν υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νομό που να είναι παράλληλα και στελέχη στην ΕΥΠ. Ωστόσο ο κ. Σούρλας επιμένει, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ εύκολο να διασταυρώσει κανείς τα στοιχεία από τους κωδικούς αριθμούς, προσθέτοντας ότι δεν δίνει τα ονόματα για ευνόητους λόγους.

Εξελέγη ο ένας από τους δύο

Όπως αποκάλυψε το χθεσινό ρεπορτάζ της "Μ", το ένα εκ των δύο στελεχών της ΕΥΠ που συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές εξελέγη με 27 σταυρούς, ενώ το δεύτερο έλαβε μόλις τέσσερις σταυρούς και δεν εξελέγη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και το γεγονός ότι το ένα στέλεχος είχε απασχολήσει με τα καμώματά του την τοπική κοινωνία του Βόλου, το 2003, όταν είχε παρουσιαστεί στο διευθυντή δημοτικού σχολείου της Νέας Ιωνίας και, αφού επέδειξε την υπηρεσιακή του ταυτότητά, ζήτησε στοιχεία και αναλυτικές πληροφορίες για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο για οικονομικούς μετανάστες.

Η παρέμβαση του στελέχους της ΕΥΠ είχε καταγραφεί τότε και από τον τοπικό Τύπο της Μαγνησίας, προκαλώντας, εκτός από αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, και σωρεία παρεμβάσεων και στη Βουλή. Τότε, βουλευτές τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης είχαν καταθέσει ερωτήσεις για το περιστατικό, ζητώντας εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Μεταξύ αυτών των βουλευτών ήταν οι Ζ. Μακρή (ΝΔ), Ν. Γκατζής, Τ. Τσιόγκας και Α. Σκυλλάκος (ΚΚΕ) και Φ. Κουβέλης και Μ. Δαμανάκη (τότε, του ΣΥΝ).

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Ι.Χ. ΓΙΑΤΣΙΟΣ