Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Πολιτικό ρεπορτάζ

( "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" :: 5/1/2006 19:28:21) 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νομάρχη βολιδοσκόπησαν εδώ και καιρό αρκετοί που θεωρούνται αδικημένοι. Ωστόσο, ο κ. Ψωμιάδης δεν έδωσε σε κανέναν απάντηση, πολύ περισσότερο υπόσχεση.

Τους ίδιους αντινομάρχες διατήρησε και για την τελευταία χρονιά της νομαρχιακής θητείας ο Π. Ψωμιάδης - Ποιοι ήλπιζαν σε αλλαγές

"Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει"

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

Με το υφιστάμενο επιτελείο αντινομαρχών και εντεταλμένων συμβούλων, η θητεία των οποίων ανανεώθηκε για άλλη μια χρονιά, επέλεξε να πορευτεί μέχρι το τέλος του φετινού εκλογικού έτους ο νομάρχης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Η διατήρηση του διοικητικού σχήματος ήταν αναμενόμενη, όχι όμως κι από ορισμένους συμβούλους, που προσδοκούσαν -έστω την τελευταία χρονιά της θητείας τους- μία θέση αντινομάρχη.

Αυτή, όμως, ήταν εξαρχής και η θέση του νομάρχη Θεσσαλονίκης: ότι στην τελική ευθεία της θητείας της διοίκησής του οι αλλαγές στα πρόσωπα δεν είναι απαραίτητες, αφενός επειδή η ομάδα είναι δυνατή, αφετέρου γιατί το έργο της νομαρχίας θα έχει με τον τρόπο αυτό συνέχεια. Εξάλλου, όπως δήλωσε χθες ο κ. Ψωμιάδης, ανακοινώνοντας την απόφασή του για ανανέωση της θητείας των έξι αντινομαρχών και των επτά εντεταλμένων νομαρχιακών συμβούλων, "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει".

Με τη δήλωση του αυτή έστειλε ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα σε όσους ισχυρίζονται το αντίθετο: υποστήριξε, δηλαδή, ότι οι επιλογές των συνεργατών του ήταν πετυχημένες, καθώς παρήχθη σημαντικό έργο για το νομό, τα αποτελέσματα του οποίου εισέπραξαν οι πολίτες.

Διαφωνίες στο παρασκήνιο

Την άποψη του νομάρχη δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι σύμβουλοι που έμειναν εκτός διοικητικού σχήματος καθ' όλη τη θητεία τους. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, ανεξαρτήτως του επίμαχου εκλογικού έτους, ο επικεφαλής της παράταξης θα μπορούσε να προβεί σε αλλαγές προσώπων, εκτιμώντας ότι στη διοίκηση απαιτούνται και ρήξεις, προκειμένου να δοκιμαστούν και άλλοι, που ενδεχομένως θα ήταν πιο αποτελεσματικοί, πιο παραγωγικοί.

Άλλη μερίδα συμβούλων θεωρεί πως οι όποιες αλλαγές θα ήταν ρίσκο την τελευταία χρονιά για τη φυσική συνέχεια του παραγόμενου έργου. Εκτιμάται, ακόμη, πως το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν τα υφιστάμενα πρόσωπα, αλλά ποια θα είναι αυτά που θα τα αντικαταστήσουν.

Στενοί συνεργάτες του κ. Ψωμιάδη επισημαίνουν πως όλοι όσοι ορίστηκαν στη διοίκηση έχουν ισότιμο ρόλο, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν απέδειξαν ότι "μπορούν να κάνουν την υπέρβαση", γεγονός που πολύ καλά γνωρίζει ο επικεφαλής της παράταξης.

Δεν ενέδωσε στις "κρούσεις"

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον νομάρχη βολιδοσκόπησαν αρκετοί που θεωρούνται αδικημένοι, αλλά ο κ. Ψωμιάδης δεν έδωσε σε κανέναν απάντηση, πολύ περισσότερο υπόσχεση. Χθες, ανακοινώνοντας την απόφασή του, ζήτησε από όλους τους συνεργάτες τους ακόμα περισσότερη δουλειά μέσα στο 2006, αποτελεσματικότητα και λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

Ποιοι παραμένουν

Η ανανέωση αφορούσε αυτή τη φορά μόνο τους αντινομάρχες και όχι το προεδρείο του νομαρχιακού συμβουλίου και τις νομαρχιακές επιτροπές, καθώς η θητεία των τελευταίων, βάσει του νέου νόμου, είναι διετής. Οι έξι αντινομάρχες που παραμένουν και οι υπηρεσίες που εποπτεύουν είναι οι εξής: * Διονύσιος Ψωμιάδης, διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού, Διοικητικών Υπηρεσιών, Οικονομικών Υπηρεσιών, Τεχνικών Υπηρεσιών, Παιδείας-Αθλητισμού και Τουρισμού-Πολιτισμού * Γεώργιος Τσαμασλής, διεύθυνση Εμπορίου * Ιωάννης Μπίκος, διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, Διοίκησης Αγροτικής Ασφάλειας, Αλιείας, Κτηνιατρικής, Παραγωγής και Ανάπτυξης Καπνού και Βάμβακος, Πολιτικής Γης, Τοπογραφήσεων και Κτηματολογικών Καταγραφών * Μιχάλης Τζόλας, διεύθυνση Δημόσιας Υγείας * Ευστάθιος Αβραμίδης, διεύθυνση Πολεοδομίας * Ιωάννης Παλαιστής, διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης, Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι

* Ιωάννα Τζάκη, διεύθυνση Βιομηχανίας και Ορυκτού Πλούτου, Υδατικών Πόρων και Εγγείων Βελτιώσεων * Δημήτρης Ευθυμιάδης, διεύθυνση Απασχόλησης και Εργασίας, Οργάνωσης και Πληροφορικής * Καλλιόπη Καλαϊτζή, τομέας Νεολαίας * Νικόλαος Ορφανίδης, διεύθυνση Α' και Β' ΚΤΕΟ * Χριστίνα Βαλλιάνου, διεύθυνση Εταιρειών * Δημήτριος Παργιάνας, διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος * Ελένη Κανάρη, διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας