Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( και νέο εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της δεη :: 27/3/2006 19:18:46) 

Την πενταετία 2001-2006 στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και περίπου ισάριθμα με σοβαρούς τραυματισμούς.

32χρονος γλίτωσε ως εκ θαύματος αφού τον χτύπησε υψηλή τάση 6.000 βολτ

Και νέο εργατικό ατύχημα στα ορυχεία της ΔΕΗ

Σε μάστιγα για τους εργαζομένους της ΔΕΗ τείνουν να μετατραπούν τα ατυχήματα στο λιγνιτικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Και δεύτερο εργατικό ατύχημα μέσα σε τρεις ημέρες σημειώθηκε στην περιοχή ύστερα από τον άδικο χαμό του Παρασκευά Καρυπίδη, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης και υπέκυψε την επόμενη ημέρα.

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΗΤΤΑ

Θύμα του νέου εργατικού ατυχήματος είναι ο Θανάσης Παπάζογλου, ο οποίος γλίτωσε ως εκ θαύματος αφού τον χτύπησε υψηλή τάση 6.000 βολτ.

Ο 32χρονος ηλεκτρολόγος υπέστη ηλεκτροπληξία από διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, όταν πήγε μόνος του να διορθώσει βλάβη σε ταινία του ορυχείου Καρδιάς. Όταν προσπάθησε να κάνει χειρισμό σε διακόπτη υψηλής τάσης, το ρεύμα τον πέταξε αρκετά μέτρα μακριά. Ο τραυματισθείς διακομίστηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, δεν αποκλείεται ο 32χρονος να εμφανιστεί πρόβλημα στην καρδιά του εξαιτίας της διέλευσης του ηλεκτρικού ρεύματος από το σώμα του.

Δίωρη στάση εργασίας

Στο ορυχείο του Νότιου Πεδίου, όπου συνέβη το θανατηφόρο ατύχημα της περασμένης Τετάρτης, οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα σε δίωρη στάση εργασίας και σε κατάληψη του διοικητηρίου, με απόφαση του σωματείου "Σπάρτακος". Σε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, το προεδρείο του σωματείου έθεσε επιτακτικά το θέμα της λήψης μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων, ενώ παράλληλα ζήτησε την απόσυρση όλων των πεπαλαιωμένων οχημάτων, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους για τους εργαζόμενους. "Δυστυχώς, αυτά τα οχήματα εξακολουθούν να κυκλοφορούν", τόνισε ο πρόεδρος του "Σπάρτακου" Γιώργος Κάτανας, συμπληρώνοντας πως "θέσαμε αυτό το πρόβλημα στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Δημήτρη Μανιατάκη, αλλά δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι η διαδικασία προμήθειας σύγχρονου στόλου καθυστερεί". Σύμφωνα με τον κ. Κάτανα, για την αύξηση της συχνότητας των ατυχημάτων ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού, ζήτημα το οποίο, όπως του δηλώθηκε, θα αντιμετωπιστεί μόλις υπογραφεί ο νέος νόμος.

Την πενταετία 2001-2006 στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας σημειώθηκαν πέντε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και περίπου ισάριθμα με σοβαρούς τραυματισμούς.