Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( χαλάει ο καιρός από αύριο βράδυ :: 4/3/2006 15:54:09) 

Από νωρίς το πρωί έως και αργά το μεσημέρι, περισσότερα από 16.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Κατερίνη, Λάρισα και Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπαλλήλων μέχρι το βράδυ ο αριθμός των οχημάτων που αναχωρούν από την πόλη θα ξεπεράσει τις 35.000.

ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΠΡΩΙ

Χαλάει ο καιρός από αύριο βράδυ

Τελευταία αναλαμπή. Σήμερα πάντως ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 17 βαθμούς Κελσίου

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΩΝ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΜΠΟΥΚΑ, ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Με άστατο καιρό αναμένεται να γίνει αύριο Καθαρά Δευτέρα η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Αποκριάς, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Σήμερα πάντως ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη θα επικρατούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή, η τροχαία Θεσσαλονίκης βρίσκεται, από το απόγευμα της Παρασκευής, σε επιφυλακή, ενώ θα λάβει αυξημένα μέτρα για την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων στην πόλη. Συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται ανά είκοσι χιλιόμετρα στις εθνικές οδούς, για να διευκολύνουν την κυκλοφορία, ενώ διενεργούν ελέγχους και για τον εντοπισμό παραβατών οδηγών. Παράλληλα, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. επιτηρεί από αέρος την κίνηση.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ

Στο μεταξύ, αυξημένη ήταν και χθες η έξοδος των εκδρομέων, οι οποίοι αποφάσισαν να περάσουν την αργία της Καθαράς Δευτέρας στην ύπαιθρο. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα ΚΤΕΛ "Μακεδονία", χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα ή να χρειαστεί να μπουν έκτακτα δρομολόγια. Όπως δήλωσε στη "ΜτΚ" ο πρόεδρος ΚΤΕΛ Βορείου Ελλάδος Χρήστος Λιούπας, οι κυριότεροι προορισμοί των εκδρομέων ήταν η Κοζάνη, η Νάουσα και η Ξάνθη.

Πληρότητα 100% παρουσίαζαν οι πτήσεις από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", οι οποίες εκτελέστηκαν κανονικά, παρά την απεργία του προσωπικού στον έλεγχο των αποσκευών. Η απεργία εντάσσεται στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η ομοσπονδία υπαλλήλων προσωπικού ασφαλείας Ελλάδας, αντιδρώντας στη λήξη συμβάσεων μελών της.

Με πρόσθετα βαγόνια στις αμαξοστοιχίες αντιμετώπισε ο ΟΣΕ το αυξημένο κύμα επιβατών που αναχωρούσαν χθες από το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι αμαξοστοιχίες για Αθήνα και Αλεξανδρούπολη παρουσίαζαν πληρότητα 100%.

Πολλοί Θεσσαλονικείς επέλεξαν να εκδράμουν με το αυτοκίνητο. Από νωρίς το πρωί έως και αργά το μεσημέρι, περισσότερα από 16.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Κατερίνη, Λάρισα και Αθήνα, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπαλλήλων μέχρι το βράδυ ο αριθμός των οχημάτων που αναχωρούν από την πόλη θα ξεπεράσει τις 35.000.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, προς Ξάνθη και στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας. Ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκινήτων πάντως, σύμφωνα με την τροχαία, κινήθηκε προς τη Χαλκιδική, την Κασσάνδρα και τη Σιθωνία. Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών "βάρυνε" χθες σε όλη την διάρκεια της ημέρας με 25.000 οχήματα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Καθαρά Δευτέρα θα επαναληφθούν τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στο ρεύμα εισόδου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι τη γέφυρα Ρυσίου και στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη γέφυρα του ποταμού Στρυμόνα μέχρι το 11ο χιλιόμετρο στο Δερβένι.