Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( οδηγώντας στις λακούβες :: 1/3/2006 21:11:12) 

Το συνεργείο είχε γεμίσει τις μεγάλες τρύπες στο δρόμο με αμμοχάλικο, από το ύψος της γέφυρας της Εγνατίας οδού έως την οδό Λαγκαδά. Ωστόσο, οι οδηγοί χαρακτηρίζουν τις διορθώσεις "ασπιρίνη στον καρκίνο".

Αγανακτισμένοι οι οδηγοί από τις κακοτεχνίες στην οδό Θερμαϊκού που είναι η μόνη διέξοδος προς Ωραιόκαστρο

Οδηγώντας στις λακούβες

"Ασπιρίνη στον καρκίνο" χαρακτήριζαν χθες το μεσημέρι οι οδηγοί που περνούσαν από την παράκαμψη του κόμβου Ωραιοκάστρου, τα μπαλώματα με χώμα στις λακκούβες της οδού Θερμαϊκού, του δρόμου που οδηγεί πλέον αναγκαστικά στο Ωραιόκαστρο.

Οι υπάλληλοι της κατασκευάστριας εταιρείας του ανισόπεδου κόμβου ανέλαβαν χθες να "συμμορφώσουν" την παρακαμπτήριο οδό, καθώς, μετά το κλείσιμο του παλιού δρόμου που οδηγούσε στο Ωραιόκαστρο, υπερδιπλασιάστηκε η κίνηση στην οδό Θερμαϊκού, ένα δρόμο με χρόνιες κακοτεχνίες και πολλές παγίδες για τους οδηγούς. Η "Μ" βρέθηκε στο σημείο μετά τα δεκάδες τηλεφωνήματα αναγνωστών της "Μ" σχετικά με το θέμα και κατέγραψε το πρόβλημα.

Χωρίς αποτέλεσμα

Το συνεργείο είχε γεμίσει τις μεγάλες τρύπες στο δρόμο με αμμοχάλικο, από το ύψος της γέφυρας της Εγνατίας οδού έως την οδό Λαγκαδά. Ωστόσο, οι οδηγοί δεν έδειχναν ικανοποιημένοι με τις διορθώσεις. "Είναι αστείο. Αν ρίξει μια βροχή, τότε το χώμα θα κατέβει στην άσφαλτο. Από εδώ περνάνε κάθε μέρα εκατοντάδες φορτηγά προς το βιοτεχνικό πάρκο, οχήματα που ήταν δεν ήταν ούτε τα μισά πριν κλείσει ο παλιός δρόμος. Προχθές ένα αυτοκίνητο έπεσε σε μια λακκούβα και έσπασαν οι ζάντες του", έλεγε χθες ο κ. Στέργιος Πολυχρόνης, ιδιοκτήτης της καντίνας στο ύψος του παλιού εργοστασίου ΔΙΑΝΑ.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Ν. Μπάτος ενημέρωσε για το πρόβλημα της ακαταλληλότητας της παράκαμψης τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη στο Ωραιόκαστρο για το θέμα, παρουσία και ανθρώπων της ΔΕΚΕ. Σημειώνεται ότι ο παλιός δρόμος προς Ωραιόκαστρο θα μείνει κλειστός για δέκα μήνες, ενώ η κατασκευή του κόμβου αναμένεται να στοιχίσει περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Τα παράπονα των οδηγών

Στέργιος Πολυχρόνης "Προχθές έπεσε σε μια λακκούβα ένα αυτοκίνητο και έπαθε μεγάλη ζημιά. Ο οδηγός σταμάτησε και τηλεφώνησε στην αστυνομία"

Χρήστος Τσαλαφούτης "Έτσι όπως σχεδιάστηκε η παρακαμπτήριος είναι σκέτο χάλι. Ταλαιπωρούμαστε καθημερινά όσοι περνάμε από εδώ"

Σαράντης Ευθυμιάδης "Πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα στο Ωραιόκαστρο και ο δρόμος είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έχει παντού λακκούβες και τρύπες"