Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( γραφείο υποστήριξης ανέργων :: 26/2/2006 23:04:17) 

Γραφείο υποστήριξης ανέργων

Παροχή συμβουλών από υπηρεσία του δήμου Χορτιάτη

Βοήθεια σε άνεργους πολίτες και συμβουλές σε εν δυνάμει επιχειρηματίες που επιδιώκουν να στήσουν μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις παρέχει στο εξής ο δήμος Χορτιάτη σε συνεργασία με την αναπτυξιακή εταιρεία "Ανατολική".

Στο γραφείο Συμβουλευτικής και Υποστήριξης Ανέργων, που θα τεθεί προσεχώς σε λειτουργία, θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται όλοι οι άνεργοι άνω των 18 ετών, άνεργοι που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εργαζόμενοι που είτε είναι υποαπασχολούμενοι είτε κατέχουν μια επισφαλή θέση εργασίας, αλλά και άτομα που θέλουν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση.

Ειδικοί συνεργάτες θα παρέχουν υποστήριξη και ενημέρωση σε ό,τι αφορά επιχορηγήσεις, προγράμματα, επιδόματα και δικαιώματα των ανέργων και φυσικά για ανοικτές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Ακόμη θα δίνουν συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού και χρήσιμες πληροφορίες-κλειδιά πριν από τη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χορτιάτη Μιχάλη Γεράνη, "ο δήμος είχε υποχρέωση να αναλάβει πρωτοβουλία για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας που χτυπάει και τις οικογένειες της περιοχής μας".

Το γραφείο είναι στελεχωμένο με κοινωνιολόγο και σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού και λειτουργεί καθημερινά μεταξύ 09.30 -12.00. Στεγάζεται στο κτίριο της ΔΕΚΠΑ στο Ασβεστοχώρι και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2310 357319.

Φ. ΣΟΒΙΤΣΛΗ