Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Κοινωνικό ρεπορτάζ

( εργα 19,6 εκατ. ευρώ στο δήμο θέρμης :: 11/1/2006 20:25:00) 

Εργα 19,6 εκατ. ευρώ στο δήμο Θέρμης

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Παραμάνα, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο Μάρτιο, η ανακατασκευή της οδού Ταβάκη, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που θα υλοποιηθεί άμεσα, η κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, κόστους 2 εκατ. ευρώ και η ανάπλαση της εισόδου του Νέου Ρυσίου, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, είναι ορισμένα μόνο από τα έργα που προωθεί η διοίκηση του δήμου Θέρμης μέσα στο 2006.

Τα έργα αυτά έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του οποίου φτάνει τα 19,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 3,5 εκατ. ευρώ είναι μεταφερόμενα κονδύλια από την προηγούμενη χρονιά.

Στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με τους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο σύνολο των έργων που υλοποιούνται σε όλους τους οικισμούς, όπως και στις δράσεις που αναπτύσσονται με βάση το τετράπτυχο «Κατοικία - ψυχαγωγία - πολιτισμός - καινοτομία». «Θέλουμε ένα δήμο ελκυστικό για όλους, κατοίκους και επισκέπτες, και επιχειρούμε παρεμβάσεις, προκειμένου η Θέρμη να αποκτήσει ταυτότητα», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. Εξήγησε ότι εκτός από τις υποδομές ο δήμος επενδύει και στον πολιτισμό και στην ψυχαγωγία που είναι συνδεδεμένη με το φράγμα.

Τα έργα στους οικισμούς

Από τις παρεμβάσεις που αφορούν το σύνολο των οικισμών του δήμου Θέρμης ξεχωρίζουν η ανακατασκευή των πεζοδρομίων περιμετρικά της πλατείας Παραμάνα, προϋπολογισμού 372.000 ευρώ, που ήδη υλοποιείται, η σύμβαση με το ΑΠΘ για την εκπόνηση μελέτης για την ανέγερση νέου δημοτικού καταστήματος, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, και η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ.

Στο Τριάδι θα συνεχιστεί η υλοποίηση έργων υποδομής για την περιοχή της επέκτασης, όπως η κρασπέδωση οδών στην επέκταση Τριαδίου, προϋπολογισμού. 864.110 ευρώ, η κατασκευή δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της επέκτασης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ενώ προγραμματίζεται η κατασκευή προσθήκης στο πολιτιστικό κέντρο Τριαδίου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ.

Στο Νέο Ρύσιο προγραμματίζεται άμεσα η κατασκευή πεζόδρομου-ποδηλατόδρομου, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, στη Νέα Ραιδεστό έχει ήδη αρχίσει και συνεχίζεται η ανάπλαση της εισόδου και η κατασκευή πεζοδρόμου, ενώ δρομολογήθηκαν δύο προγραμματικές συμβάσεις με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης για την κατασκευή γυμναστηρίων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού, συνολικού προϋπολογισμού 415.000 ευρώ.