Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αληθεύει ότι ο επόπτης Τομαράς που ακύρωσε το καθαρό γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην Κέρκυρα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 20 ημερών επειδή στο συγκεκριμένο παιχνίδι… δεν φορούσε παπούτσια της χορηγού εταιρίας;

Άριες για νερό και ελπίδα

Ο επεξεργαστής Pentium

Στον Ηρακλή έχει χαθεί κάθε μέτρο.

Η Έλενα Κελεσίδου και ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδούν σε φιλανθρωπική συναυλία, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, για τα παιδιά του αναπτυσσόμενου κόσμου

Στις 22 Μαρτίου 1993 η Intel παρουσίασε τον Pentium, ένα νέο τότε επεξεργαστή που αποτελούσε μεγάλη σχεδιαστική βελτίωση σε σχέση με τους προκατόχους του. Και σε αυτά που λέγονται και σε αυτά που γράφονται.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΙΜΠΛΗΣ

Περιέχοντας 3,1 εκατομμύρια τρανζίστορ σε ένα τετράγωνο ολοκληρωμένο κύκλωμα 5 x 5 εκ., πενταπλασίασε την ονονμαστική υπολογιστική ισχύ του αμέσως προηγούμενού του 80486. Η νέα διοίκηση επαναλαμβάνει συνεχώς ότι παρέλαβε χρέη από τον Δημήτρη Χούλη και προσπαθεί να βάλει σε μία τάξη την ΠΑΕ.

Ο Μάριος Φραγκούλης, που θα τραγουδήσει στις 24 Μαρτίου στη Λυρική Σκηνή μαζί με την Έλενα Κελεσίδου, είναι μέλος της ActionAid, ένας από τους 19.000 αναδόχους παιδιών αναπτυσσόμενων χωρών

Το ουσιαστικό αρχιτεκτονικό στοιχείο του Pentium, που προκάλεσε τη μεγάλη αυτή επιτάχυνση και το οποίο διατηρείται και στους νεότερους επεξεργαστές, είναι η αρχιτεκτονική αγωγού (pipeline), που παρουσιάστηκε στο μάθημα 3.5. Κανείς δεν λέει ότι η κατάσταση στα οικονομικά της εταιρείας ήταν καλή, αλλά οι μοναδικοί που δεν δικαιούνται να ομιλούν για χρέη είναι οι σημερινοί διοικούντες.

«Πάνω από 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερο από 1 ευρώ τον μήνα, 30.000 θάνατοι ημερησίως οφείλονται στην κατανάλωση μη πόσιμου νερού.

Έτσι, ο Pentium περιέχει δύο αγωγούς εντολών, τους U και V, κάθε ένας από τους οποίους έχει πέντε στάδια. Γιατί αν κληρονόμησαν ένα συγκεκριμένο ποσό χρεών από την προηγούμενη διοίκηση, πέρσι κληροδότησαν στους διαδόχους τους τον ίδιο αριθμό χρεών… εις την δεκάτη.

Πολλοί περισσότεροι, για παράδειγμα, από τους θανάτους της τραγικής 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν δύο εντολές μπορούν να εκτελεστούν παράλληλα, τότε η μία ανατίθεται στον αγωγό U και η άλλη στον V, αλλιώς εκτελούνται η μία μετά την άλλη στον αγωγό U και ο V παραμένει ανενεργός.

Ούτε για την τακτοποίηση των χρεών προς το δημόσιο έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν. Φαίνεται όμως πως η ανθρώπινη ζωή δεν έχει παντού την ίδια αξία», λέει η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη-Gourdain, επίσημη εκπρόσωπος του ελληνικού τμήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης ActionAid. Επίσης ο Pentium διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα πράξεων με αριθμούς κινητής υποδιαστολής (Floating Point Unit, FPU), η οποία στα αρχικά στάδια των αντίστοιχων εντολών εκμεταλλεύεται τον αγωγό U και μετά προσθέτει άλλα τρία, σχηματίζοντας έτσι έναν αγωγό οκτώ σταδίων. Γιατί τα βεβαιωμένα χρέη που θα υπαχθούν στη ρύθμιση, είναι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2005.

Η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και της Έλενας Κελεσίδου στην Εθνική Λυρική Σκηνή, τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, γίνεται ακριβώς για τους σκοπούς αυτής της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται σε αναπτυσσόμενες χώρες, συγκεντρώνοντας χρήματα για τη δημιουργία υποδομών. Ένα μήνα δηλαδή μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σπανουδάκη. Ο κάθε ανάδοχος αναλαμβάνει ένα παιδί του αναπτυσσόμενου κόσμου, δίνοντας 22 ευρώ τον μήνα. Ουσιαστικά δηλαδή η νυν διοίκηση θα ρυθμίσει χρέη που η ίδια δημιούργησε τα περασμένα χρόνια. Ωστόσο, η προσφορά έχει την έννοια της συγκέντρωσης χρημάτων για τη δημιουργία έργων κοινής ωφελείας (π.χ. σχολείων), καθώς, κατά την έκφραση της κ. Μητσοτάκη, «από το να στείλεις μερικά κιβώτια νερό είναι καλύτερα να φτιάξεις ένα πηγάδι». Το ελληνικό τμήμα της ActionAid διατηρεί τρία τέτοια προγράμματα στην Αιθιοπία, τρία στην Γκάνα, πέντε στην Ινδία και από ένα στο Νεπάλ και το Μπανγκλαντές.

Στους σκοπούς της ActionAid Ελλάς (η οποία υπάρχει εδώ και τεσσεράμισι χρόνια ενώ η μητρική μη κυβερνητική οργάνωση δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια) έχουν συστρατευθεί ήδη 19.000 Έλληνες ανάδοχοι. Ανάμεσά τους και ο Μάριος Φραγκούλης: «Πάνω απ' όλα πρέπει να 'σαι άνθρωπος. Και για τέτοιους σκοπούς θα βρίσκω πάντα χρόνο», λέει. Η κ. Μητσοτάκη-Gourdain επισημαίνει ότι «όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η απόλυτη φτώχεια μπορεί να καταπολεμηθεί» και ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν παιδιά που ζουν χωρίς τα απαραίτητα ανθρώπινα αγαθά: νερό, υγεία, εκπαίδευση, ελπίδα».

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Μάριος Φραγκούλης θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στη Λυρική. Μόνο μια φορά, πριν από πολλά χρόνια, τραγούδησε σε διαγωνισμό πρόσληψης καλλιτεχνών αλλά… απερρίφθη. Και τότε όμως, κατά διαβολική σύμπτωση, είχε τραγουδήσει ντουέτο με την Έλενα Κελεσίδου. Το ίδιο ντουέτο από την «Τραβιάτα» που είχαν πει τότε θα το ξαναπούν μαζί στις 24 Μαρτίου, κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες.

Η Έλενα Κελεσίδου, διάσημη πλέον υψίφωνος, Ελληνίδα που γεννήθηκε στο Καζαχστάν, γύρισε μόλις από τη Νέα Υόρκη, έπειτα από μία ιδιαίτερα επιτυχημένη εμφάνιση στη Μετροπόλιταν Όπερα, όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Μιμής στη «Λα Μποέμ» του Πουτσίνι. Το πρόγραμμα των δύο καλλιτεχνών θα είναι ευρείας γκάμας, περιλαμβάνοντας δημοφιλείς άριες, ιταλικές canzonette και τραγούδια (και ντουέτα) από μιούζικαλ. Μαζί τους θα εμφανιστεί ο βιολονίστας Γιάννης Γεωργιάδης, ο οποίος θα ερμηνεύσει τσιγγάνικες μελωδίες, ισπανικούς χορούς και τανγκό, αλλά και θα διευθύνει τη μοναδική στην Ελλάδα ορχήστρα γυναικών Feminarte. Θα ακουστούν κομμάτια από έργα των Μπιζέ, Βέρντι, Πουτσίνι, Πιατσόλα, Θεοδωράκη, Ροντρίγκο, Ντονιτσέτι, Μπερνστάιν, το «Memory» από το μιούζικαλ «Cats» του Άντριου Λόιντ Βέμπερ κ.ά.

INFO

Έλενα Κελεσίδου, Μάριος Φραγκούλης στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 24 Μαρτίου, 8.30 μ.μ. Συναυλία για τα παιδιά της ActionAid και το πρόγραμμά της «Παράθυρο στον Κόσμο». Προπώληση εισιτηρίων: Εθνική Λυρική Σκηνή (Ακαδημίας 57, τηλ. 210-3643.725).