Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. κατατάσσεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την απασχόληση στους τομείς υψηλής εντάσεως γνώσης (υπηρεσίες) και υψηλής τεχνολογίας (βιομηχανία), παρά τη βελτίωση που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

ΕΝΩΣΗ: ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μάθημα 4.1 Τεχνολογία και Χαρακτηριστικά Μνημών

Σύμφωνα με έκθεση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, η Ελλάδα απασχολεί σήμερα 570.000 εργαζόμενους στον τομέα της βιομηχανίας, οι οποίοι αναλογούν στο 13,2% του συνόλου των εργαζομένων.

«Μπλόκο» σε Λιαδέλη και Παπανικολάου

Σκοπός του μαθήματος

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο, που φτάνει το 18,4%.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

Σκοπός του μαθήματος αυτού είναι να παρουσιάσει τα κύρια χαρακτηριστικά του συστήματος μνήμης για έναν υπολογιστή και τις βασικές λειτουργίες της κύριας μνήμης.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας (υπολογιστές, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός, ιατρικός εξοπλισμός κτλ.) η Ελλάδα βρίσκεται στη χαμηλότερη θέση μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., καθώς ο κλάδος αυτός απασχολεί μόλις το 0,2% των εργαζομένων έναντι 1,2% που είναι ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Τελικά και οι ήττες κάνουν καλό!

Χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (5,7%) είναι και το ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων που απασχολούνται στον τομέα της μεσαίας - υψηλής τεχνολογίας (χημικά, ηλεκτρικές συσκευές κτλ.), καθώς δεν ξεπερνά το 2,1%.

Φτάνει να μαθαίνεις από αυτές και από ό,τι φαίνεται η ΑΕΚ είναι εξαιρετική μαθήτρια…

Στον τομέα χαμηλής και μεσαίας τεχνολογίας (ποτά και τρόφιμα, πλαστικά, μέταλλα κτλ.) απασχολείται το 10,9% των Ελλήνων εργαζομένων, έναντι 11,9% στην Ευρώπη.

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ αντέδρασε νικώντας Μαρούσι και Ηρακλή στην εκπνοή και προχθές στα Άνω Λιόσια πέρασε νέες εξετάσεις με επιτυχία (81-68) κόντρα στον Μακεδονικό, από τον οποίο είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο. Την τελευταία πενταετία όμως παρατηρείται ότι το ποσοστό των εργαζομένων στον τομέα υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα σημείωσε μείωση μικρότερη από αυτήν του ευρωπαϊκού μέσου όρου (1,3% έναντι 2%).

Αυτήν τη φορά πρωταγωνιστής δεν ήταν ο Κρίσπιν, αλλά ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ.

Επίσης το ποσοστό των Ελλήνων εργαζόμενων στον τομέα μεσαίας και υψηλής τεχνολογίας αυξήθηκε κατά 2,4% την τελευταία πενταετία, έναντι μείωσης κατά 0,6% σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πέτυχε 19 πόντους με 9/12 δίποντα και μαζί με τον Κρίσπιν (11 π. με 3/5 τρίπ.) εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Χαρτ, που άφησε τον Μακεδονικό στα κρύα του λουτρού.

Στον τομέα χαμηλής και μεσαίας τεχνολογίας το ποσοστό των Ελλήνων εργαζόμενων μειώθηκε κατά 0,4%, έναντι μείωσης 1,4% σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Δήμος Ντικούδης, που πέτυχε 21 π., όμως δεν βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των υπηρεσιών, στην Ελλάδα απασχολούνται 2,8 εκατομμύρια άτομα, δηλαδή το 64,9% των Ελλήνων εργαζομένων.

Στον τομέα αυτό ο Μακεδονικός με τον Μπεν Χαντλόγκτεν (16) και τον Παπανικολάου (12) νίκησε κατά κράτος την ΑΕΚ, αφού πήρε 44 έναντι 23!

Το ποσοστό αυτό βρίσκεται πιο κοντά στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 66,9%.

Η καλή άμυνα του Χατζή στον Λιαδέλη και του Κικίλια στον Παπανικολάου στο δεύτερο ημίχρονο δυσκόλεψαν τη ζωή των φιλοξενουμένων και τα ποσοστά χάλασαν. Εκτός των άλλων, ο Μακεδονικός είχε 18/33 βολές!