Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Επιστολές :: Σύντομη είδηση

( αγώνας για δικαιοσύνη ) 

"FINANCIAL GAZETTE" ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΟΡΙΣ ΓΚΙΜΠ

5. Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Αγώνας για δικαιοσύνη

Έμειναν δύο οι Bee Gees

Ένα διαφορετικό ταξίδι

Δε θα εγκαταλείψουν τον αγώνα για ανεξαρτησία της δικαιοσύνης οι δικαστικοί της Ζιμπάμπουε, καθ' όσα δηλώνουν στην ανεξάρτητη εφημερίδα της χώρας "Φαϊνάνσιαλ Γκαζέτ".

Οι Bee Gees έχασαν τον Μόρις Γκιμπ, μπασίστα και δεύτερο τραγουδιστή τους

Με τα αεροπλάνα μπορούμε να ταξιδέψουμε σε όλη τη Γη, με τα διαστημόπλοια εξερευνούμε το διάστημα και πρόκειται να επισκεφθούμε άλλους πλανήτες. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα, μέλος του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, εκπροσωπώντας την πλειονότητα των 25 μελών του, δήλωσε σε δημοσιογράφο της:

Πέθανε χθες τα ξημερώματα σε νοσοκομείο του Μαϊάμι ο Μόρις Γκιμπ, μπασίστας και δεύτερος τραγουδιστής των Bee Gees, έπειτα από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια επέμβασης στην κοιλιακή χώρα.

Με τα σύγχρονα τηλεσκόπια "ταξιδεύουμε" σε άστρα που βρίσκονται χιλιάδες έτη φωτός μακριά. "Θα συναντηθούμε αυτό το Σαββατοκύριακο για να λάβουμε κάποιες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά η επικρατούσα διάθεση μεταξύ των δικαστών είναι να μην επιτρέψουμε να μας υποχρεώσουν σε παραίτηση.

Ο 53χρονος Γκιμπ ήταν ένας από τους τρεις αδελφούς του συγκροτήματος που έγινε διάσημο με το κομμάτι του στην ταινία "Ο πυρετός του Σαββατόβραδου" με τον Τζον Τραβόλτα.

Ένα διαφορετικό ταξίδι, ωστόσο, προκαλούσε ανέκαθεν το ενδιαφέρον των ανθρώπων: το "ταξίδι" στο εσωτερικό της ύλης. Θα περιμένουμε να δούμε, αν θα μας εκδιώξουν, πράγμα αντισυνταγματικό. Η τεράστια δημοτικότητα των Bee Gees βασίστηκε στα αξεπέραστα φωνητικά των τριών αδελφών Ρόμπιν, Μόρις και Μπάρι και τις ντίσκο επιτυχίες τους τη δεκαετία του '70. Για τη πραγματοποίηση του πρέπει να φαντασθούμε ότι συρρικνωνόμαστε όπως η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, ή να μεγεθύνουμε πάρα πολύ τα αντικείμενα. Δεν εξετάζουμε καν την περίπτωση παραίτησης, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν ιδιαίτερα κακό για τη χώρα". Πρόσφατα το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει ένα CD με τα γνωστότερα τραγούδια του, το οποίο σημείωσε ξανά μεγάλες πωλήσεις.

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε ήδη κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αρχαία Ελλάδα.

Οι δικαστές της Ζιμπάμπουε δέχθηκαν πρόσφατα ευθεία και δημόσια επίθεση από τον πρόεδρο Μουγκάμπε, διότι του ζήτησαν να εκδώσει ανακοίνωση για την παράνομη κράτηση και τις καταγγελίες για βασανιστήρια σε δύο δημοσιογράφους, που κρατούνται από το στρατό. Ο Μόρις είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Πέμπτη παραπονούμενος για πόνους στο στομάχι.

Οι φιλόσοφοι Λεύκιπος και Δημόκριτος φαντάσθηκαν ότι η ύλη αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια τα οποία δεν τέμνονται, δηλαδή δε κόβονται σε μικρότερα.

Η εντολή των δικαστών για απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων απορρίφθηκε και από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και από τους επικεφαλής του στρατεύματος. Αμέσως υποβλήθηκε σε εγχείρηση, στη διάρκεια της οποίας έπαθε καρδιακή προσβολή.

Γι' αυτό οι δύο φιλόσοφοι ονόμασαν αυτά τα σωματίδια άτομα και η θεωρία τους ονομάστηκε Ατομική Θεωρία.

Αργότερα έδειξε ότι η κατάστασή του καλυτερεύει, γρήγορα όμως έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε χθες τα ξημερώματα.

Η σύγχρονη επιστήμη, όμως, δεν χρησιμοποιεί μόνο την φαντασία και τη νόηση.

Στο πλευρό του βρίσκονταν ο δίδυμος αδελφός του Ρόμπιν, ο μεγαλύτερος αδελφός του Μπάρι, η γυναίκα του και τα παιδιά του.

Θεμελιώνει τους ισχυρισμούς της στην παρατήρηση και το πείραμα.

Ο μικρότερος αδελφός τους Άντι πέθανε το 1988 σε ηλικία 30 ετών από ναρκωτικά και αλκοόλ.

Σήμερα έχουμε επινοήσει και κατασκευάσει κατάλληλες όσο και πολύπλοκες διατάξεις, με τη βοήθεια των οποίων μπορούμε να διεισδύσουμε στην ύλη και να αναλύσουμε τη δομή της.

Έξω από το νοσοκομείο βρίσκονταν αρκετοί φαν του συγκροτήματος με λουλούδια και αναμμένα κεριά και μηνύματα συμπαράστασης.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι η ύλη αποτελείται όντως από μικροσκοπικά σωματίδια (Εικ. 5.1).

Οι Bee Gees άρχισαν να τραγουδούν ως συγκρότημα από πολύ νεαρή ηλικία στο Μάντσεστερ και συνέχισαν όταν η οικογένεια μετακόμισε στην Αυστραλία.

Εικόνα 5.1 Στη φωτογραφία, που έχει ληφθεί με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο διακρίνεται η ασυνεχής δομή της ύλης.

Εκεί, η καριέρα τους απογειώθηκε περνώντας στην ιστορία ως το πέμπτο γκρουπ με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στην ιστορία.