Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Οι γυναίκες πρέπει να συμμετέχουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων, όμως ως Αντιγόνες και όχι ως Κρέοντες.

"Έξω από το γάμο η Νικόλ"!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αυτό τόνισε το Σάββατο ο Αλέκος Αλαβάνος, ανοίγοντας τις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης των γυναικών του ΣΥΝ.

Την κωμωδία "Γαμπρός της συμφοράς" θυμίζει η περίπτωση του Ράσελ - "Μονομάχου" - Κρόου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΓΕΡΗΣ

Ο Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και το πώς αυτή υπερασπίζεται τη λειτουργία των φυλακών του Γκουαντανάμο, σημείωσε ότι θα περίμενε κανένας από μία γυναίκα να αισθάνεται και να λειτουργεί ως μητέρα, ως αδελφή και ως μάνα και όχι να σιωπά μπροστά στις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στους άθλιους βασανισμούς των κρατουμένων.

"Πετάχτηκε", που λέτε, ως το Νίδερ Πόπλτον, ένα χωριό λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη, για να τον γνωρίσουν ο παππούς και η γιαγιά της εκλεκτής της καρδιάς του, της ξανθομαλλούσας συναδέλφου του Ντανιέλ Σπένσερ.

Δημήτρης Χορν

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική αγορά εργασίας, υποστήριξε ότι η σημερινή κατάσταση είναι επιθετική σε βάρος της εργατικής οικογένειας.

Στο τοπικό αεροδρόμιο τον περίμενε ο θείος της νύφης και μαζί πλέον οδικώς πήγαν στον παππού και τη γιαγιά.

Αθήνα, Οδός Πανός, 1997 Σελ. 175

Η απελευθέρωση του ωραρίου, είπε ο Αλέκος Αλαβάνος, υπονομεύει τη θέση της γυναίκας στην εργασία και καθιστά επώδυνη την επιβίωσή της στο εργασιακό της χώρο.

Μαζί τους πέρασε περίπου δύο ώρες ώστε να γνωριστούν, καθώς εκείνοι, ως μεγάλοι άνθρωποι, δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν για να παραβρεθούν στη γαμήλια τελετή του ζεύγους, που θα γίνει σε ένα από τα νησιά Φίτζι.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο σε μια από τις μεγάλες μορφές του θεάτρου και του κινηματογράφου μας, το Δημήτρη Χορν, βασισμένο σε υλικό που συγκέντρωσε ο Δ. Μπαγέρης από ποικίλες πηγές.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε τον ΣΕΒ υπαίτιο για τις στρατιές των άνεργων γυναικών, κυρίως λόγω του κλεισίματος πολλών εργοστασίων στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο μεταξύ, η 32χρονη Ντανιέλ άσκησε βέτο!

Ένα σύντομο βιογραφικό του καλλιτέχνη ακολουθείται από άρθρα και συνεντεύξεις που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, κριτικές για τα έργα που έπαιξε, από τα πρώτα του βήματα μέχρι την οριστική του απόσυρση από το θέατρο, δισκογραφία του πρωταγωνιστή, ξεκινώντας από τον κλασικό «ο Ηθοποιός» της «Οδού Ονείρων» μέχρι την ανάγνωση ποιημάτων του Ελύτη σε τηλεοπτική εκπομπή του 1992.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των γυναικών του ΣΥΝ συμμετείχαν σύνεδροι από το χώρο της αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού, του φεμινιστικού και άλλων κοινωνικών κινημάτων, που κατέθεσαν τις απόψεις τους για θέματα όπως ο ρόλος των γυναικών στην εργασίας, η βία κατά των γυναικών, η προετοιμασία για τις δημοτικές εκλογές και η διοργάνωση του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το Μάιο.

"Δεν θέλω να είναι αυτή στον γάμο μου", φέρεται να είπε για την Νικόλ Κίντμαν, τη συμπατριώτισσα του μέλλοντος γαμπρού.

Εκτός από τις φωτογραφίες του Χορν από παραστάσεις τόσο με τη Λαμπέτη όσο και με άλλους ηθοποιούς, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναδημοσίευση θεατρικών προγραμμάτων όπως και αφισών από ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε (Κυριακάτικο ξύπνημα, Ο Μεθύστακας, κ.ά.).

Σε Θεσσαλονίκη και Νάουσα η Αλ. Παπαρήγα

Διότι, λέγεται, πως η Νικόλ, που έχει πάρει τα πάνω της, είναι ακαταμάχητη και ουδείς αρσενικός σε ακτίνα βολής μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία της.

Ένα βιβλίο που χαρακτηρίζεται πρώτιστα από την αγάπη του επιμελητή για το πρόσωπο του ηθοποιού που αποτελεί το αντικείμενο της έρευνάς του.

Τη Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα θα επισκεφθεί αυτήν την Τετάρτη η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Φαίνεται πως όλα τούτα έφτασαν ως τ' αυτιά της Ντανιέλ, που θέλησε, καλού - κακού, να πάρει τα μέτρα της.

Δ. Τσατσούλης (Από το περιοδικό Διαβάζω)

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με τους εργαζομένους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια να αναχωρήσει για τη Νάουσα.

Αρχικώς, η Ντανιέλ δεν είχε αντίρρηση.

Εκεί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης θα συναντηθεί με τη διοίκηση του ΕΚΝ και με τις διοικήσεις των εργατικών σωματείων της Νάουσας.

Γνώριζε ευθύς εξαρχής πως ο Ράσελ θα ήθελε να είναι η Νικόλ στον γάμο.

Από την πλευρά του ΚΚΕ τα μέτρα στήριξης για τους άνεργους της Νάουσας, που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε η κυβέρνηση, χαρακτηρίζονται ως "ασπιρίνες σε ένα βαριά άρρωστο".

Αλλά εκείνη η ημέρα είναι "δική" της και απλώς θα προτιμούσε η Κίντμαν να μην είναι εκεί, χωρίς παρεξήγηση. Άλλωστε, δεν είχε αντίρρηση, επίσης, να παραβρεθεί στον γάμο η πρώην φιλενάδα του Ράσελ, η Μεγκ Ράιαν. Όμως, το γεγονός ότι η Νικόλ βρέθηκε πολύ "κοντά" στον οσονούπω σύζυγό της δεν ήταν το καλύτερό της και γι' αυτό εξέφρασε την επιθυμία να μην προσκληθεί στον γάμο.