Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυπελλο ιταλιας :: 19/2/2006 21:43:22) 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Ο Κακναβάτος μιλά στον Βέλτσο

Βιβλιοπαρουσιάσεις

Την έκπληξη η Νάπολι

Ο ποιητής Έκτορας Κακναβάτος μίλησε στο ραδιοφωνικό εργαστήρι του Παντείου Πανεπιστημίου Ράδιο Πάντειος και στην εκπομπή "Χρωμοκρατία".

Δημήτρης Γκιώνης

Η Νάπολι κάνει φέτος την έκπληξη στο ιταλικό πρωτάθλημα, την έκανε χθες και στο κύπελλο, κερδίζοντας τον τίτλο στον τελικό του φάιναλ έιτ με αντίπαλο την Ρόμα!

Μια συζήτηση που έγινε ανάμεσα στον ποιητή, τον Γιώργο Βέλτσο και τον φοιτητή του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Χάρη Ράπτη που ήταν στο μικρόφωνο και θα μεταδοθεί από τον Flash 96 FM αύριο στη 1 το μεσημέρι.

«ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ»

Οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν επί των Ρωμαίων με σκορ 85-83, σ' έναν δραματικό τελικό, που κρίθηκε στην παράταση (72-72 κανονική διάρκεια) και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Οι φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο - με τη βοήθεια της Μαρίνας Ρήγου - κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στο Ράδιο Πάντειος που έχει εγκατασταθεί στον 7ο όροφο του Ιδρύματος (ψυχή του οποίου είναι ο Γιάγκος Ανδρεάδης και ο Γιώργος Βέλτσος) και ελλείψει συχνότητας οι εκπομπές που ετοιμάζουν, όπως για παράδειγμα η "Χρωμοκρατία", μεταδίδονται από τον Flash και την ΕΡΑ.

Καστανιώτης, σελ. 163

Μεγάλος πρωταγωνιστής της Νάπολι ήταν ο Λιν Γκριρ, ενώ από τη Ρόμα ξεχώρισε ο Ντέιβιντ Χόκινς.

Με ειλικρίνεια, ως προς το ύφος, και με ανεπιτήδευτο τρόπο, ως προς τη γλώσσα, ο Δημήτρης Γκιώνης καταγράφει στο αφήγημά του «Το Περίπτερο» τις συνθήκες ζωής ενός νέου εξ επαρχίας που φθάνει στην Αθήνα προς αναζήτηση καλύτερης τύχης στις αρχές της δεκαετίας του '50.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-47, 55-61, 72-72, 85-83.

Είναι ένα δρομολόγιο εσωτερικής μετανάστευσης, ένα από τα τόσα που χιλιάδες Έλληνες πραγματοποίησαν εκείνη την κρίσιμη περίοδο προς την πρωτεύουσα.

ΝΑΠΟΛΙ: Στέφανσον 9 (3), Μοραντές 9 (1), Λαρανάγκα 3 (1), Τσιταντίνι 4, Γκριρ 22 (3), Μορένα 3 (1), Ρόκα 15, Σπινέλι 5 (1), Σεσάι 18 (11ρ., 5κλ.).

Ταυτόχρονα είναι ένα δρομολόγιο αυτογνωσίας, καθώς η αθωότητα, συνδυασμένη με τη συμβολική αγνότητα του επαρχιακού χώρου, πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι η Αρκαδία -αφετηρία του ταξιδιού του νέου-, ακολουθείται από την απώλεια της, συνδυασμένη με τις νέες εμπειρίες, σεξουαλικές και πολιτισμικές.

ΡΟΜΑ: Τούσεκ 16 (2), Ιλιέφσκι 7 (1), Μποντίρογκα 17 (12ρ.), Ριγκέτι 5 (1), Χόκινς 23 (3), Χέλιγουελ, Σκονοκίνι, Τονόλι 3, Τζιακέτι 12 (2).

Αυτή η εσωτερική αλλαγή του ήρωα συνοδεύεται από τη μετακίνηση στο γεωγραφικό χώρο: από την κωμόπολη της ορεινής Αρκαδίας στην Πρωτεύουσα.

ΓΑΛΛΙΑ: Η Λεμάν κέρδισε το κύπελλο Γαλλίας επικρατώντας στον τελικό της Μπουρζ με σκορ 78-60.

Από την ακίνητη επαρχία στη μεταβαλλόμενη μεγάλη πόλη, που εκείνη την εποχή, τέλος του εμφυλίου-αρχή της δεκαετίας του '50, αρχίζει να αποκτά τα χαρακτηριστικά που σήμερα την προσδιορίζουν.

Μια μέρα πριν η Λεμάν είχε διαλύσει στον ημιτελικό την Βιλερμπάν, αντίπαλο του Άρη στα προημιτελικά του ULEB Cup, κερδίζοντάς την με σκορ 78-69 (Φέλτον 4π.).

Το περίπτερο είναι ο ζωτικός χώρος του ήρωα, η πρώτη του δουλειά στην Αθήνα.

ΡΩΣΙΑ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέχισε το σερί νικών της στο ρωσικό πρωτάθλημα κερδίζοντας και τη Σαμάρα με σκορ 79-64.

Αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας συμβολικός χώρος, ένα σημείο αναφοράς, γύρω από το οποίο περιστρέφονται άνθρωποι, κοινωνικές ομάδες και αισθήματα.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς σε 20 λεπτά είχε 6 πόντους, 4 ασίστ, αλλά και 5 λάθη.

N. M. (από το περιοδικό Δίφωνο)

ΚΡΟΑΤΙΑ: Με τρίποντο -από τα 10 μέτρα- του Μάριαν Μάντσε η Ζάγκρεμπ κέρδισε την Τσιμπόνα στον ημιτελικό του κροατικού κυπέλλου με 87-85. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους!