Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πληρωθηκε η απο τη νεα διοικηση η δοση του νοεμβριου :: 2/1/2006 20:40:19) 

Μπροστά στον κίνδυνο της προσφυγής, η νέα διοίκηση κατέβαλε χθες στον Λαγό το ποσό των 33.000 ευρώ.

ΓΝΩΜΗ

β. Φόρτιση με επαφή

ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μακρινή ανάμνηση το Σχέδιο Μάρσαλ

Όταν ένα φορτισμένο σώμα έρχεται σε επαφή με ένα αφόρτιστο, παρατηρείται μετακίνηση φορτίου από το ένα σώμα στο άλλο.

"Έδεσε" τον Λαγό

PAUL KRUGMAN

Στην εικόνα 14 το σώμα Α είναι αρνητικά φορτισμένο και το σώμα Β αφόρτιστο.

Μπορεί κάποιοι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή να μην έχουν εισπράξει τη δόση του Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο Παναγιώτης Λαγός πληρώθηκε χθες το Νοέμβριο.

Το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν η καλύτερη στιγμή της Αμερικής.

Ενώνουμε τα δύο σώματα με ένα λεπτό μεταλλικό σύρμα.

Η τακτική που ακολούθησε ο εκπρόσωπός του απέφερε καρπούς και μπροστά στον κίνδυνο να καταθέσει ο νεαρός μέσος προσφυγή, η νέα διοίκηση κατέβαλε χθες στον παίκτη το ποσό των 33.000 ευρώ.

Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νικητές έκαναν ό,τι κάνει συνήθως κάθε νικητής: απαίτησαν επανορθώσεις από τους ηττημένους.

Από το σώμα Α, που έχει περίσσευμα ηλεκτρονίων, θα κινηθούν κάποια ηλεκτρόνια προς το σώμα Β.

Η αποπληρωμή των οφειλομένων προς τους υπόλοιπους θα ξεκινήσει πιθανότατα από αύριο.

Όμως, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική έκανε κάτι άνευ προηγουμένου: έδωσε τεράστια ποσά βοήθειας, τόσο στους συμμάχους της όσο και στους ηττημένους εχθρούς της.

Το αποτέλεσμα θα είναι να φορτιστεί και το σώμα Β αρνητικά.

Οι διοικούντες ασχολήθηκαν χθες με την εκκρεμότητα που υπάρχει με το ΙΚΑ.

Δεν ήταν από φιλανθρωπία, φυσικά, αλλά από μακροπρόθεσμο συμφέρον.

Στην περίπτωση αυτή το αρχικό φορτίο Q του σώματος Α θα διαμοιραστεί.

Η προηγούμενη ρύθμιση δεν ισχύει πια, λόγω μη καταβολής των τελευταίων δόσεων και γίνονται προσπάθειες για να υπαχθεί το χρέος (περίπου 320.000 ευρώ) σε νέα ρύθμιση και να αποκτήσει η ΠΑΕ ασφαλιστική ενημερότητα.

Η αμερικανική ηγεσία είχε καταλάβει ότι η εξασφάλιση της ευημερίας, της σταθερότητας και της δημοκρατίας ήταν το ίδιο σημαντική όσο και η στρατιωτική ισχύς στον αγώνα κατά του κομμουνισμού.

Ένα μέρος αυτού, ας το πούμε q1, θα παραμείνει στο Α και ένα μέρος q2 θα μετακινηθεί στο Β.

Η ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ είναι η γερμανική ομάδα που έχει επιδείξει φιλολογικό ενδιαφέρον για τον Ζοέλ Επαλέ και δεν αποκλείεται άνθρωπός της να βρεθεί στην Καλλιθέα για τον Καμερουνέζο μέσο.

Η σημερινή αμερικανική ηγεσία δεν έμαθε τίποτα από όλα αυτά και ακολουθεί σήμερα μια πολύ διαφορετική στρατηγική.

Να παρατηρήσετε ότι τα φορτία q1, q2 είναι του ίδιου είδους.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον Γιώργο Αμπάρη, πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή θα δώσει το παρών στο "Ελ Πάσο" συνεργάτης του Μιρτσέα Λουτσέσκου, για να παρακολουθήσει τον νεαρό πορτιέρο και να δώσει την τελική του εισήγηση στον Ρουμάνο τεχνικό.

Από τη μια μεριά, σκορπίζει χρήματα δεξιά και αριστερά. Εδώ πρέπει να αναφερθεί μια βασική αρχή διατήρησης για τη μετακίνηση και την ανταλλαγή φορτίων ανάμεσα στα φορτισμένα σώματα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ χθες και επίσημα η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της Καλλιθέας.

Ο πρόεδρος Μπους προσφέρει 26 δισ. δολάρια στην τουρκική κυβέρνηση, αν αυτή αγνοήσει την κοινή γνώμη και στηρίξει τον πόλεμο στο Ιράκ. Η αρχή αυτή είναι γενική και ονομάζεται αρχή διατήρησης του ηλεκτρικού φορτίου.

Στην πρώτη προπόνηση του 2006, απουσίαζε μόνο ο Γκάρμπα Λαβάλ, ο οποίος συμμετέχει στην προετοιμασία της εθνικής Νιγηρίας ενόψει του Κόπα Άφρικα.

Και από την άλλη… Η διατύπωση της είναι η εξής:

Την πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές και την τεχνική ηγεσία είχαν στο περιθώριο της χθεσινής προπόνησης τα μέλη της νέας διοίκησης, Λάζαρος Καλαϊτζίδης και Ευθύμης Χαντές.

Ας πάρουμε το Αφγανιστάν.

Αρχή διατήρησης του ηλεκτρικού φορτίου

Ο πρόεδρος Μπους είχε υποσχεθεί ότι οι υποχρεώσεις δεν θα τελείωναν μαζί με τον πόλεμο.

Το ολικό φορτίο σε κάθε απομονωμένο σύστημα σωμάτων παραμένει σταθερό.

Δεν θα ξεχνούσαμε το Αφγανιστάν και θα βοηθούσαμε στην ανασυγκρότηση της χώρας.

Ένα σύστημα σωμάτων ονομάζεται απομονωμένο, όταν δεν αλληλεπιδρά με κανέναν τρόπο με το περιβάλλον του. Ένα τέτοιο σύστημα δεν ανταλλάσσει φορτία με το περιβάλλον του. Επιτρέπεται, όμως, η ανταλλαγή φορτίου ανάμεσα στα μέλη του. Είναι φανερό ότι σε ένα απομονωμένο σύστημα σωμάτων, που δεν παίρνει φορτίο από το περιβάλλον ούτε δίνει φορτίο σ' αυτό, το αλγεβρικό άθροισμα του φορτίου του δεν αλλάζει.

Πόσα χρήματα προβλέπει, λοιπόν, ο αμερικανικός προϋπολογισμός του 2004 για το Αφγανιστάν; Ούτε σεντς. Η ίδια αντιμετώπιση περιμένει και το Ιράκ. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άρι Φλέισερ, δήλωσε ότι το Ιράκ μπορεί να πληρώσει για την ανασυγκρότησή του - μολονότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα περάσουν χρόνια πριν συνέλθει η πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση κάνει στρατιωτικά σχέδια, αλλά δεν κάνει Σχέδια Μάρσαλ: δισεκατομμύρια για επιθέσεις και ούτε σεντς για ανασυγκρότηση. Δεν την απασχολούν οι μακροπρόθεσμες συνέπειες. Φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά στη φορολογική πολιτική της. Θέλει να κάνει τον πόλεμό της. Αλλά δεν υπάρχει ούτε μια ένδειξη ότι ενδιαφέρεται για την επίπονη και δαπανηρή προσπάθεια αποκατάστασης μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης.