Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Ανεπτυγμένη είδηση-αφήγηση

( νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα ) 

ΧΙΟΝΙΣΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ασκήσεις

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα

Αποκάλυψη τώρα!

1. Συγκεντρώστε από τα κείμενα 2 και 4 τις λέξεις και τις φράσεις που σχετίζονται με την εργασία και χωρίστε τες σε δύο ομάδες: αυτές που αναφέρονται στην εργασία και αυτές που αναφέρονται στα προσόντα των εργαζομένων σε διάφορα επαγγέλματα.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σε εθνικούς δρόμους

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

εργασία: …………………………………………………………………..

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις ανέμους πλήττει από χθες αρκετές περιοχές της χώρας, δημιουργώντας πολλά σοβαρά προβλήματα.

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ, έρχεται μπόρα», τραγουδούσε κάποτε ο Σαββόπουλος.

προσόντα-εφόδια: …………………………………………………………..

Γύρω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, αρκετές περιοχές ντύθηκαν και πάλι στα λευκά, ενώ χθες κατά τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δερβένι διεξαγόταν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς στην περιοχή επικρατούσε ισχυρή χιονοθύελλα.

Μόνο που τότε οι νεροποντές δημιουργούσαν ρομαντική ατμόσφαιρα και δεν θύμιζαν τη βροχή που έβαλε τον Νώε στην Κιβωτό. 2. Εξηγήστε στην τάξη (και με τη βοήθεια του λεξικού σας) όσες από τις προηγούμενες λέξεις δεν ξέρετε.

Χιονοθύελλα επικρατούσε και στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα στη Δορκάδα, όπου για αρκετή ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία των τροχοφόρων.

Αφήστε που δεν υπήρχε άγχος για το πόσο θα ανέβει η στάθμη των νερών του Κηφισού ή αν θα γίνει κομμάτια και θρύψαλα η άσφαλτος στις επαρχιακές οδούς.

3. Διαβάστε το κείμενο 10 και καταγράψτε τα επαγγέλματα που θα έχουν βιώσιμες προοπτικές στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.

Πυκνό χιόνι κάλυψε και μεγάλο τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης-Καλαμάτας, ενώ 30 χωριά στην ορεινή Γορτυνία της Αρκαδίας μέχρι και αργά χθες το βράδυ ήταν αποκλεισμένα.

ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ της καταιγίδας βρίσκεται η Βάσω Παπανδρέου! - Αναζητήστε πληροφορίες για όσα επαγγέλματα δε γνωρίζετε στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. (www.oaed.gr) ή στο "Αναζήτηση σπουδών και συσχέτισή τους με τα επαγγέλματα" στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (www.pi-schools.gr). …………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Επίσης, τα αυτοκίνητα που κινούνται στην περιοχή της Κατάρας χρειάζονται απαραίτητα αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς σε ολόκληρο σχεδόν το ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων υπάρχουν χιόνια και το οδόστρωμα είναι ολισθηρό.

Μπορεί πολλοί από τους δρόμους που κατέρρευσαν τα τελευταία 24ωρα, να άρχισαν να κατασκευάζονται προ δεκαπενταετίας, όταν η Βάσω αλώνιζε την Ευρώπη ως επίτροπος της Κομισιόν.

4. Παρουσιάστε σε ένα σύντομο κείμενο μερικά από τα προηγούμενα επαγγέλματα για τα οποία θα θέλατε να μάθετε περισσότερα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στα πελάγη άρχισαν να εξασθενούν και από το πρωί επετράπη ο απόπλους των πλοίων της ακτοπλοΐας από τον Πειραιά και τη Ραφήνα προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αν και έως και αργά χθες το βράδυ παρέμενε κλειστή η πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας.

Μπορεί η «διευθέτηση» του Κηφισού, που απειλεί να πνίξει τις δυτικές συνοικίες, να ξεκίνησε όταν η Βάσω ήταν ακόμη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε προχθές το βράδυ στην Αττική.

Παρόλα αυτά, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ καλείται να διαχειριστεί πολιτικά μια κατάσταση ανάγκης.

Το νυχτερινό μπουρίνι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην Αττική και σε ορισμένες περιοχές δυσαρέστησε αυτούς που επιθυμούσαν να γλεντήσουν την Τσικνοπέμπτη.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ.

Αρκετές περιπτώσεις με πινακίδες και δένδρα που ξεριζώθηκαν και έπεσαν στους δρόμους σημειώθηκαν στα βιβλία συμβάντων της Τροχαίας.

Οι εμφύλιοι των εργολάβων είναι σε έξαρση, έχοντας έκφραση και στο πολιτικό πεδίο.

Οι περιοχές στις οποίες παρατηρήθηκε έντονο πρόβλημα ήταν η Νέα Φιλαδέλφεια, το Νέο Ηράκλειο, το Χαλάνδρι, η Κηφισιά, στην οποία μάλιστα, εκτός των πεσμένων δένδρων, οι παρατηρήθηκαν και αρκετά… ιπτάμενα αντικείμενα.

Η τηλεόραση αναζητά ενόχους για λιντσάρισμα, κάτι που δεν συμβαίνει ούτε στη Γερμανία που πνίγηκε στις πλημμύρες ούτε στη Βόρεια Ιταλία, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές φέρνουν κάτω γέφυρες και προκαλούν κατολισθήσεις.

Επίσης, προβλήματα σημειώθηκαν και από τις διακοπές ρεύματος στα νότια προάστια, εξαιτίας των οποίων πολλοί άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι σε ασανσέρ.

Και η Ν.Δ. εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ για έργα που εγκαινιάστηκαν επί Μητσοτάκη.

Πάντως, και στο Αιγαίο τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα.

ΩΣΤΟΣΟ, Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ευθυνών δεν είναι άσπρο-μαύρο - ή μάλλον μπλε-πράσινο.

Οι θυελλώδεις άνεμοι δεν είχαν κοπάσει μέχρι και χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να παραταθεί η απαγόρευση του απόπλου από τον Πειραιά και τη Ραφήνα μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής.

Από το '80 μέχρι σήμερα τα στάνταρ κατασκευής και γεωτεχνικών μελετών έχουν αλλάξει.

Ελάχιστα προβλήματα σημειώθηκαν και στην πορθμειακή γραμμή του Ρίου-Αντιρρίου.

Ακόμη περισσότερο: από τη χάραξη έως την κορδέλα των εγκαινίων μεσολαβούν συχνά αλλαγές κυβερνήσεων, υπουργών και εργοληπτών. Αν και θα τη βόλευε προσωπικά, η Βάσω αποφεύγει να παίξει την κολοκυθιά των πολιτικών ευθυνών με τους προκατόχους της. Άλλωστε, με τη μισή Ελλάδα να θυμίζει ταινία καταστροφής του Χόλιγουντ, η κυβέρνηση θα κριθεί από την ετοιμότητα αντίδρασης και αποκατάστασης των ζημιών.