Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( καλό ξεκίνημα για τη λένα :: 9/3/2006 19:37:15) 

ΤΕΝΙΣ

Το μυστικό είναι οι θερμίδες.

Καλό ξεκίνημα για τη Λένα

Το κλειδί λοιπόν για τη μείωση του λίπους και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι η καύση όσο το δυνατόν περισσοτέρων θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης με παράλληλη μείωση της πρόσληψης θερμίδων με την τροφή έτσι ώστε να δημιουργηθεί αρνητικό ισοζύγιο θερμίδων.

Με νίκη ξεκίνησε η Λένα Δανιηλίδου τις υποχρεώσεις της στο τουρνουά 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, "Ίντιαν Ουέλς" των ΗΠΑ.

Η μέτρια φυσική δραστηριότητα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι καλύτερη για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τον έλεγχο του ποσοστού λίπους, από την έντονη φυσική δραστηριότητα που γίνεται για μικρό χρονικό διάστημα.

Στον πρώτο γύρο επικράτησε επί της Ιταλίδας Μαρία Ελενα Κάμεριν με 6-2, 2-6, 6-3 και πήρε το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση όπου θα αναμετρηθεί με τη συμπαίκτριά της στο διπλό, Ισπανίδα Μεντίνα Γκαρίγκες.

Ο συνδυασμός της φυσικής δραστηριότητας και της δίαιτας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας θα πρέπει να προτιμάται και για ένα ακόμα λόγο.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανέβηκε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, που μετά τη νίκη του στο Γιουρολίμπ της Αθήνας έκανε άλμα τριών θέσεων και πλέον έχει συγκεντρώσει 4.753 βαθμούς.

Η φυσική δραστηριότητα από μόνη της μπορεί να μειώσει τα λιπίδια και το σάκχαρο του αίματος και την αρτηριακή πίεση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δανός Κρίστενσεν με 4.634β.

Μπορεί, επίσης, να μειώσει την πιθανότητα για καρδιακό επεισόδιο και για αυτούς τους λόγους είναι κατανοητό ότι θα πρέπει να προτιμάται η συμμετοχή της άσκησης στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, γιατί με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν δύο οφέλη.

ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: Σε κλίμα έντασης προετοιμάζεται η Μελβούρνη για την έναρξη των Αγώνων της Κοινοπολιτείας (συμμετέχουν 71 χώρες) στις 16 Μαρτίου.

Πρώτον, μειώνουμε το σωματικό λίπος και δεύτερον βελτιώνουμε την υγεία.

Τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί, οι δαπάνες διογκώθηκαν, το χωριό των αθλητών δεν έχει κλιματισμό, τα περισσότερα εισιτήρια είναι απούλητα και κάποια οικονομικά σκάνδαλα αναγκάζουν τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, να μην παρακολουθήσει τους αγώνες.

Άρα πετυχαίνουμε όπως λέει και το γνωμικό "με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια".

Προσοχή. Η παιδική παχυσαρκία βρίσκεται σε άνοδο και τα Ελληνόπουλα καταλαμβάνουν μία από τις πρώτες θέσεις σε αυτήν μεταξύ των Ευρωπαϊκών Χωρών. Έχει βρεθεί πως η πιο συχνή αιτία της παιδικής παχυσαρκίας είναι η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος διασκέδασης των παιδιών και από τον παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού περάσαμε σε άλλες μορφές διασκέδασης, όπως η τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά παιγνίδια και η πολύωρη ενασχόληση με τον υπολογιστή.