Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( για την φιλοξενια των "βυσσινι" :: 14/3/2006 20:43:20) 

Τα συνθήματα κατά της εκλιπούσας μητέρας του Γιάννη Ματζουράκη προκάλεσαν οργή στην Ξάνθη.

Ο κινητήρας του αυτοκινήτου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ "ΒΥΣΣΙΝΙ"

Ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου είναι μια μηχανή η οποία χρησιμοποιεί χημική ενέργεια (δυναμική ενέργεια των ατόμων στα μόρια της βενζίνης), ενώ ο αποδέκτης του έργου είναι το ίδιο το αυτοκίνητο το οποίο αποκτά κινητική ενέργεια.

Πυρ και μανία στην Ξάνθη

Στην εικόνα φαίνονται οι 4 φάσεις ενός κυλίνδρου σε ένα βενζινοκινητήρα.

Ο Γιάννης Ματζουράκης ακολούθησε χθες το δρόμο της σιωπής, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους για όσα έγιναν στο Αλκαζάρ.

Στη φάση Α, στον κύλινδρο εισάγεται το μείγμα αέρα - βενζίνης.

Στην Ξάνθη όμως, εξακολουθούν να είναι πυρ και μανία με τους διαιτητές, επιρρίπτοντάς τους ευθύνες επειδή δεν έκαναν τις απαιτούμενες συστάσεις από τα μεγάφωνα, όταν οι φίλαθλοι της Λάρισας έβριζαν εν χορώ και για μεγάλη διάρκεια τον 56χρονο τεχνικό και την μητέρα του, η οποία δεν βρίσκεται εν ζωή.

Στη φάση Β, το έμβολο συμπιέζει το μείγμα.

Πάντως, ο προπονητής της Ξάνθης (έμεινε χθες στη Θεσσαλονίκη) σήμερα αναμένεται να ασκήσει κριτική στους ποδοσφαιριστές του για την άσχημη αγωνιστική εικόνα που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι.

Στη φάση Γ, ο σπινθηριστής (μπουζί) παράγει σπινθήρα που προκαλεί ανάφλεξη στο μείγμα.

Η κακή πορεία της Ξάνθης μακριά από τα Πηγάδια έχει βάλει σε περιπέτειες την έξοδο στην Ευρώπη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν μεταξύ των τεσσάρων εναπομείναντων εντός έδρας αγώνων είναι αυτά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Η ανάφλεξη προκαλεί απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και συνεπώς αύξηση της πίεσης στα καυσαέρια.

Για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση, οι "ερυθρόλευκοι" ζήτησαν και θα πάρουν 800 εισιτήρια, ενώ στα αγωνιστικά ο Σίκοφ ακολούθησε και χθες ατομικό πρόγραμμα, όμως σήμερα αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.

Έτσι το έμβολο οπισθοχωρεί μετατρέποντας μέρος της ενέργειας των καυσαερίων σε έργο και τελικά σε κινητική ενέργεια του στροφάλου, (φάση Γ).

Απών ήταν και ο Μπάρκογλου λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

Τέλος στη φάση Δ, το έμβολο σπρώχνει τα καυσαέρια έξω από τον κύλινδρο, (φάση εξαγωγής). Ο κύκλος αυτός των τεσσάρων φάσεων επαναλαμβάνεται συνεχώς και η χημική ενέργεια του καυσίμου μετατρέπεται σε κινητική ενέργεια και θερμότητα. Γνωρίζουμε ότι κατά τη λειτουργία εκπέμπονται καυσαέρια τα οποία έχουν υψηλή θερμοκρασία. Συνεπώς και από αυτή τη μηχανή δεν αξιοποιείται πλήρως η ενέργεια που απορροφήθηκε.