Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( "πού παίζεις εσύ αγόρι μου;" :: 1/2/2006 20:25:01) 

"Πού παίζεις εσύ αγόρι μου;"

P.R. FRANKE

Περίπου 20 οπαδοί του Αγροτικού Αστέρα, έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Καισαριανής και αποθέωσαν τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη, μετά το τέλος του αγώνα.

Η Μικρά Ασία στους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα νομίσματα καθρέφτης της ζωής των Ελλήνων

Έξω από τα αποδυτήρια του Αγροτικού, ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Ριαβόγλου είχε μεγάλα κέφια. Μτφρ. Γιάννης Τουράτσογλου. Όταν ο ρεπόρτερ του συνδρομητικού καναλιού του ζήτησε δηλώσεις, τον παρέπεμψε στους παίκτες δηλώνοντας ότι αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αθήνα 1985, σσ. 150+48 πίνακες με απεικονίσεις νομισμάτων. Δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Κοσμίδης προσπάθησε να μπει στα αποδυτήρια τον σταμάτησε με ύφος… πορτιέρη και με το χιούμορ που τον διακρίνει ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Με τη συγκέντρωση και παράθεση των νομισμάτων ο συγγραφέας επιχειρεί μια προσέγγιση στον κόσμο εκείνο της Ανατολής, ο οποίος, ακόμη και κάτω από τη ρωμαϊκή διοίκηση, διατήρησε για αιώνες ακέραιο τον ελληνικό πολιτισμό, το ελληνικό πνεύμα και τις αρχές του ελληνικού βίου. -Πού πας παιδί μου εσύ; Από τα νομίσματα αυτά αντλούμε ανεκτίμητες πληροφορίες για τις θρησκευτικές δοξασίες και τα έθιμα των κατοίκων, για το ρόλο της λατρείας του αυτοκράτορα ως συνδετικού κρίκου στο ρωμαϊκό imperium, για την επιβίωση αρχαίων μύθων, για τη σημασία ιστορικών γεγονότων, για την τέλεση αθλητικών αγώνων, για τη διεξαγωγή πολέμων, για το συναγωνισμό των πόλεων στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ηχηρούς τιμητικούς τίτλους. Παίζεις μπάλα σε εμάς; -Ναι, πρόεδρε… -Περικλή (αναφέρεται στον προπονητή κ. Αμανατίδη), είναι δικός μας αυτός ο παίκτης; -Ναι πρόεδρε δικός μας είναι -Εντάξει παιδί μου μπορείς να περάσεις…

Ο ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ, μέχρι πρότινος μεγάλο αστέρι του Εθνικού, δεν ξέχασε την παλιά του αγάπη κι εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στην Καισαριανή με μπουφάν του Ατρόμητου. Ο Γαλλοαλγερινός μόλις έγινε αντιληπτός αποθεώθηκε από τους 200 οπαδούς του Αστέρα που βλέποντας τον Ντεμπά να χάνει τις ευκαιρίες μελαγχόλησαν ακόμη περισσότερο.

Δ. ΒΛ.