Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( με το μυαλο στο περιστερι συνεχιζεται η προετοιμασια :: 8/2/2006 21:18:15) 

Το δελτίο του Αΐλτον περιμένουν στον Απόλλωνα ενόψει του αγώνα στο Περιστέρι.

10.4.1 Σχεδίαση με τη βοήθεια υπολογιστή

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στις μέρες μας τα περισσότερα κτίρια και προϊόντα σχεδιάζονται με τη βοήθεια του υπολογιστή.

Επιχείρηση Ατρόμητος

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός υλικού και λογισμικού (σύστημα CAD - Computer Aided Design) που βοηθά τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και γενικά τους σχεδιαστές να σχεδιάζουν γεωμετρικές παραστάσεις για κάθε είδους αντικείμενο, από βίδες, έπιπλα, σπίτια, μέχρι υπερωκεάνια, αεροπλάνα και πυραύλους.

"Φρένο" στο κλίμα των… πανηγυρισμών έβαλε χθες ο γενικός αρχηγός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Τάσος Λαζαρίδης, στη συζήτηση που είχε με τους ποδοσφαιριστές, λίγο πριν από την έναρξη της χθεσινής προπόνησης.

Σχεδίαση με τη βοήθεια του υπολογιστή

"Πρέπει να σοβαρευτούμε, δύο μέρες αρκετά πανηγυρίσαμε", είπε ο Καλαμαριώτης παράγοντας και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι: Ένα σύστημα CAD εκτός από το ειδικό λογισμικό απαιτεί και ισχυρό υπολογιστικό σύστημα εφοδιασμένο με οθόνη υψηλής ανάλυσης για πιο σωστή απεικόνιση, φωτογραφίδα, ψηφιοποιητή για πιο εύκολη σχεδίαση και ειδικό εκτυπωτή ή σχεδιογράφο για την εκτύπωση των σχεδίων. "Τώρα πρέπει να δουλέψουμε γιατί μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σε ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή μην βρεθούμε προ εκπλήξεως". Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 80, ένα τέτοιο σύστημα απαιτούσε ειδικής κατασκευής υπολογιστές, οπότε ήταν πολύ ακριβό και χρησιμοποιούνταν από μεγάλους οργανισμούς ή μεγάλες βιομηχανίες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του Απόλλωνα με τον Μάκη Κατσαβάκη να δουλεύει περισσότερο σε ασκήσεις ταχυδύναμης και από σήμερα αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει στο παιχνίδι του Περιστερίου.

Σήμερα, όμως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει γι’ αυτή τη δουλειά ακόμα και προσωπικούς υπολογιστές.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τους "κοκκινόμαυρους", οι οποίοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Κλέιτον και Καραμανλή λόγω τιμωρίας.

Για τη σχεδίαση ενός προϊόντος, εισάγονται στον υπολογιστή οι προδιαγραφές του (διαστάσεις, σχήμα, μορφή, κ.ά.) και με τη χρήση εξελιγμένων προγραμμάτων εμφανίζεται στην οθόνη μια γεωμετρική παράστασή του δισδιάστατη ή σε προοπτική τριών διαστάσεων.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα απουσιάσει για πρώτη φορά τη φετινή περίοδο από αγώνα του Απόλλωνα, με αποτέλεσμα ο Σερραίος τεχνικός να ετοιμάζει εναλλακτικές λύσεις τις οποίες θα δοκιμάσει στις επόμενες προπονήσεις.

Από τη στιγμή που οι προδιαγραφές ενός προϊόντος εισαχθούν στον υπολογιστή, ο σχεδιαστής έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει και να τις τροποποιεί με μεγάλη ευκολία, ενώ μπορεί να βλέπει τα αποτελέσματα των τροποποιήσεων αυτών πολύ γρήγορα στην οθόνη.

Όπως όλα δείχνουν η πρώτη επιλογή είναι τη θέση του να πάρει ο Αΐλτον, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί αν θα εκδοθεί το δελτίο του από την ομοσπονδία.

Παράλληλα μέσω των δικτύων υπολογιστών μπορεί να στέλνει τις ιδέες του αυτές και σε άλλους σχεδιαστές και μηχανικούς που βρίσκονται σε άλλα σημεία για περαιτέρω μελέτη ή δοκιμή.