Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( χτύπησε κόκκινο! :: 8/2/2006 19:22:57) 

Ενας στους τέσσερις στη Θεσσαλονίκη έβλεπαν το θρίλερ του Αλεξανδρείου.

10.3.2 Εικαστικές τέχνες

Χτύπησε κόκκινο!

Στις εικαστικές τέχνες ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοηθητικό εργαλείο για τη μελέτη των έργων τέχνης.

ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΥΟ ώρες η ρεβάνς του Άρη με τον Πανιώνιο στο Αλεξάνδρειο καθήλωσε τους τηλεθεατές στη συχνότητα της ΕΤ3.

Με τη χρήση εικονοληπτικών συσκευών (κάμερες) και συσκευών ψηφιοποίησης (σαρωτές) εικόνες έργων τέχνης εισάγονται στον υπολογιστή.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη η τηλεθέασή του, σύμφωνα με την AGB, χτύπησε κόκκινο φτάνοντας στην ανώτερη τιμή του το 25,9%.

Ακολούθως με τη χρήση του κατάλληλου λογισμικού οι μελετητές επεξεργάζονται στοιχεία -εντόπιση περιγραμμάτων, ανάλυση υφής, κ.ά.- και εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως π.χ. για τα χαρακτηριστικά, την ταξινόμηση ή την πατρότητα του έργου.

Κάτι που σημαίνει ότι ο ένας στους τέσσερις που παρακολουθούσε τηλεόραση εκείνη την ώρα, έβλεπε το θρίλερ του Αλεξανδρείου.

Παράλληλα ο υπολογιστής χρησιμοποιείται και για τη δημιουργία εικαστικών έργων, οπότε τα τελευταία χρόνια μιλάμε για την Τέχνη με Υπολογιστή (Computer Art).

ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι ο αγώνας διεξαγόταν στη ζώνη "prime time", όταν τα ιδιωτικά κανάλια προβάλουν τα κεντρικά τους δελτία ειδήσεων κι αμέσως μετά το… βαρύ πυροβολικό τους (σίριαλ, ξένες ταινίες), εντυπωσιακά ήταν και τα νούμερα τόσο στην Αθήνα (8,9%) όσο και στη συνολική επικράτεια (9,9%).

Εκτός από τα συστήματα CAD που χρησιμοποιούνται -όπως ήδη γνωρίσαμε - κυρίως για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών σχεδίων, υπάρχουν και προγράμματα λογισμικού με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε και να επεξεργαστούμε σχέδια και εικόνες.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ του παιχνιδιού μάλιστα, είχε αντίκτυπο και στην Ευρώπη.

Τις δυνατότητες των προγραμμάτων αυτών εκμεταλλευόμαστε και για τη δημιουργία έργων τέχνης.

Σε σημείο μάλιστα, που σχεδόν με τη λήξη του προβλήθηκε σε επανάληψη από το Eurosport2!

Με τη χρήση τους μπορούμε να δημιουργήσουμε δισδιάστατες ή τρισδιάστατες απεικονίσεις αντικειμένων, χρησιμοποιώντας αλγοριθμικά ή μη συστήματα.

Αν πάντως κάποιος περίμενε τόσο στα μεταμεσονύχτια όσο και στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων να ενημερωθεί για το τι συνέβη, μάταιος ο κόπος.

Πολλά από αυτά τα προγράμματα -ή άλλα ανεξάρτητα- επιτρέπουν, με τη χρήση ειδικών μετασχηματισμών, την αλλοίωση των πραγματικών χαρακτηριστικών μιας έτοιμης εικόνας ή μιας φωτογραφίας.

Τι κι αν έπαιζαν δύο ελληνικές ομάδες…

Έτσι, μπορεί να αλλάξουμε μία εικόνα, ώστε να μοιάζει ότι έχει ανάγλυφη υφή, να μοιάζει πολυκαιρισμένη, κ.ά.

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ της εκπομπής "Champions Zone" του SuperSport1 θα είναι απόψε στις εννιά το βράδυ ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Οι μετασχηματισμοί αυτοί λέγονται φίλτρα ή μάσκες.

Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα μιλήσει στους Νίκο Γέμελο και Νίκο Γαβαλά για την τιμωρία της Τουρκίας και την Εθνική μας ομάδα, για τα στημένα παιχνίδια και για όλα τα θέματα που απασχολούν το διεθνές, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τέτοιου είδους προγράμματα βρίσκουν μεγάλη εφαρμογή και στις εφαρμοσμένες τέχνες, όπως είναι η φωτογραφία και η γραφιστική.