Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κάνει την αρχή για το μέλλον :: 7/2/2006 20:03:16) 

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

6.1.3 Σύνδεση και ενσωμάτωση κειμένων

Κάνει την αρχή για το μέλλον

Η συνεργασία εφαρμογών και η ενοποίηση στοιχείων που προέρχονται από διαφορετικές πηγές, όπως για παράδειγμα, η ενσωμάτωση μέρους εργασίας που έχει δημιουργηθεί με μια εφαρμογή σε κάποια άλλη, δεν είναι πάντα εφικτή.

Τους ποδοσφαιριστές που θα αποτελέσουν τη βάση του Ηρακλή για τα επόμενα χρόνια προσπαθεί να "κλειδώσει" η διοίκηση.

Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα έρχονται να δώσουν λύση δύο ανοικτές αρχιτεκτονικές η COM (Component Object Model) και η CORBA (Common Object Request Broker Architecture).

Το βάρος πέφτει αρχικά στους νεαρούς παίκτες, των οποίων τα συμβόλαια είτε λήγουν σε τέσσερις μήνες είτε το καλοκαίρι του 2007. Η μέθοδος που χρησιμοποιούν συνίσταται στη δημιουργία μιας πρότυπης διεπαφής (standard interface) η οποία επιτρέπει την επικοινωνία προγραμμάτων και εφαρμογών που έχουν κατασκευαστεί ακόμη και από διαφορετικές εταιρείες και που, ενδεχομένως, βρίσκονται εγκατεστημένες σε διαφορετικού τύπου υπολογιστικά συστήματα. Διερευνητικές επαφές έχουν γίνει σχεδόν με όλους και από σήμερα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Ένα υποσύνολο των εφαρμογών στις οποίες στοχεύουν αυτές οι δύο αρχιτεκτονικές είναι η ενσωμάτωση και περαιτέρω επεξεργασία αντικειμένων που έχουν δημιουργηθεί με μια εφαρμογή σε έγγραφο άλλης εφαρμογής.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ της Μίκρας θα πάει σήμερα ο Διαμαντίδης, με τον οποίο υπάρχει προφορική συμφωνία για την υπογραφή νέου τριετούς συμβολαίου με καλύτερους οικονομικά όρους.

Γνωστά παραδείγματα αυτής της δυνατότητας είναι η εισαγωγή φύλλων εργασίας καθώς και η εισαγωγή γραφικών σε έγγραφο επεξεργασίας κειμένου.

Έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του είχε επιδείξει το Αιγάλεω, ωστόσο ο Κωφίδης είχε θέσει βέτο την παραμονή του στην ομάδα.

Οι πιο διαδεδομένες τεχνικές αυτής της διαδικασίας είναι η Σύνδεση και Ενσωμάτωση Αντικειμένων (ΣΕΑ/OLE -Object Linking and Embedding), η οποία αποτελεί μέρος της COM, και η OpenDoc.

ΜΕΧΡΙ το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν συζητήσεις με τους ατζέντηδες των Καπετάνου, Αμπάρη και Παπαποστόλου, ενώ για την Παρασκευή υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Μπάμπη Περπερίδη.

Η αρχιτεκτονική COM έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Microsoft και εφαρμόζεται μόνο σε διάφορες εκδόσεις των Windows συμπεριλαμβανομένων και των NT.

Πρόθεση των διοικούντων είναι μέχρι τα μέσα Μαρτίου να έχουν κλείσει όλες αυτές οι υποθέσεις, ώστε στη συνέχεια να ασχοληθούν με τα συμβόλαια των μεγαλύτερων -σε ηλικία- ποδοσφαιριστών, καθώς και με την περίπτωση του Λαγού.

Προσφάτως αναπτύχθηκε και η κατανεμημένη έκδοση γνωστή ως DCOM (Distributed Component Object Model). Από την άλλη πλευρά η CORBA αποτελεί μια πιο ευέλικτη τεχνική, αφού μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Η CORBA έχει αναπτυχθεί από τον Object Management Group, ο οποίος αποτελεί ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, στη δημιουργία του οποίου συμμετείχαν πολλοί χρήστες, μηχανικοί και εταιρείες λογισμικού. Οι κατανεμημένες δυνατότητες που διαθέτει κρίνονται πιο αποτελεσματικές από αυτές που παρέχει η DCOM. Τελευταία καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να επιτευχθεί συμβατότητα μεταξύ COM και CORBA.