Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( η προτροπη του κωφιδη προς τους παικτες του :: 7/2/2006 20:00:48) 

Ο Σάββας Κωφίδης προσπάθησε να αποφορτίσει το κλίμα μιλώντας στους παίκτες του.

Εφαρμογές για προσωπική χρήση

Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΩΦΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνεται το λογισμικό που μπορεί να καλύψει διάφορες άλλες -εκτός από τις επαγγελματικές και εκπαιδευτικές- ανάγκες του ανθρώπου, όπως είναι η ψυχαγωγία του (παιχνίδια κάθε φύσεως), η ενημέρωσή του (γεωγραφικοί άτλαντες, ηλεκτρονικές εφημερίδες, Διαδίκτυο), η διευκόλυνσή του σε διάφορες προσωπικές και οικιακές εργασίες (προσωπικό ημερολόγιο, οργάνωση εξόδων), κ.ά.

"Ξεχάστε την ήττα"

Από τη σελίδα υποδοχής του Άτλαντα της Εγκυκλοπαίδειας ENCARTA 99 της MICROSOFT μπορεί κανείς να επιλέξει μια περιοχή ή χώρα, για να δει τις σχετικές πληροφορίες. Επιλέγοντας "Ελλάδα, Τοποθεσίες και Ήχοι" φτάνουμε σε μια σελίδα με εικονίτσες από τις τοποθεσίες που έχουν συμπεριληφθεί στον Άτλαντα. Αν θέλουμε να δούμε κάποια από αυτές σε μεγέθυνση, την επιλέγουμε. Αν υπάρχει σημειωμένο και το σύμβολο του ήχου, τότε ακούγεται και η μουσική που συνοδεύει την εικόνα.

Από το πρωί της Δευτέρας, η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια της Μίκρας ήταν βαριά. Την πρώτη μέρα ο Σάββας Κωφίδης ακολούθησε το δρόμο της σιωπής, θέλοντας να αποφορτίσει το κλίμα. Χθες αποφάσισε να συζητήσει με τους παίκτες του πριν από την έναρξη της προπόνησης.

Προγράμματα με χαρακτηριστικά πολυμέσων

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΧΟΥ

Πολλά προγράμματα μορφωτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα είναι σχεδιασμένα με συνδυασμό πολλών εκφραστικών μέσων εκτός από κείμενο, όπως είναι η εικόνα, το βίντεο, ο ήχος κλπ., τα θέματα δε που περιλαμβάνουν είναι οργανωμένα με δυναμικό τρόπο, ώστε μπορούν να προσεγγιστούν με τις προτεραιότητες που επιθυμεί ο ίδιος ο χρήστης.

Η ομιλία του Έλληνα τεχνικού διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Τέτοιο σχεδιασμό έχουν συνήθως οι εγκυκλοπαίδειες, οι τουριστικοί οδηγοί, τα παιχνίδια, κ.ά.

Αφού αρχικά έκανε μία μικρή ανάλυση των λαθών που έγιναν στο παιχνίδι της Τούμπας, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν ό,τι συνέβη την Κυριακή και να αφοσιωθούν στο δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο και θα ξεκινήσει στις 5:45 μ.μ.:

Από τον πίνακα ελέγχου του ιταλικού τίτλου πολυμέσων "Όπερα" μπορεί να κανείς να κάνει διάφορες ρυθμίσεις σχετικά με τον ήχο ή να επιλέξει το μουσικό θέμα με το οποίο θέλει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του, όπως: - ένα μουσικό κομμάτι για να το ακούσει ή να πάρει πληροφορίες σχετικά με αυτό - ένα θέμα από τη θεωρία μουσικής (ήχος, τόνος, ημιτόνιο κ.λπ. με ηχητικά παραδείγματα) - να επιλέξει ένα μουσικό όργανο για να μάθει τη δομή του και να ακούσει τον ήχο του - ένα θέμα από την ιστορία της μουσικής, σχετικά με την εξέλιξη σε διάφορες χρονικές περιόδους ή τη ζωή και το έργο μεγάλων μουσουργών

"Μας έλειπε το πάθος και η αποφασιστικότητα στις κινήσεις μας. Προγράμματα αξιοποίησης του Διαδικτύου Δεν 'ζητήσαμε' το παιχνίδι, όπως συνέβη στους προηγούμενους αγώνες. Μια άλλη κατηγορία λογισμικού που έχει μεγάλη άνθιση, όσο πληθαίνουν οι χρήστες των υπηρεσιών του Διαδικτύου, είναι τα προγράμματα που διευκολύνουν την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του. Οι τρεις γραμμές είχαν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα προγράμματα τα σχετικά με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο, την πλοήγηση στις σελίδες του παγκόσμιου ιστού, τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κ.ά. Με αυτήν την εμφάνιση ήταν φυσιολογικό να γνωρίσουμε την ήττα.

Προστασία από ιούς

Ό,τι έγινε, όμως, έγινε.

Μια κατηγορία προγραμμάτων για την οποία ενδιαφέρονται όλοι ανεξαιρέτως οι κάτοχοι υπολογιστών είναι αυτά που αντιμετωπίζουν τους ανεπιθύμητους ιούς.

Θα πρέπει να το ξεχάσουμε και να στρέψουμε την προσοχή μας στον αγώνα με τον ΟΦΗ.

Τέτοια προγράμματα πωλούνται στο εμπόριο, μπορεί όμως να βρει κανείς μια πληθώρα από αυτά και στο Διαδίκτυο.

Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα", τους είπε -μεταξύ άλλων- ο Κωφίδης.

Κατά την εγκατάσταση ενός προγράμματος για ιούς εγκαθίσταται συνήθως και μια "ασπίδα" (virus-shield), ένα πρόγραμμα δηλαδή που ενεργοποιείται κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής και παραμένει στη μνήμη όση ώρα είναι ανοικτός, παραμονεύοντας για οποιοδήποτε "ανεπιθύμητο επισκέπτη". ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ πήραν το λόγο ορισμένοι ποδοσφαιριστές, των οποίων οι τοποθετήσεις ήταν στο ίδιο πλαίσιο: Στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος ιός, ενεργοποιείται ένας "συναγερμός" με ήχο, μηνύματα και οδηγίες για το τι πρέπει κανείς να κάνει για την αντιμετώπισή του. "Κάναμε όλοι λάθη, τα οποία δεν πρέπει να επαναλάβουμε.

Οι ιοί: Ένα ενοχλητικό και επικίνδυνο παιχνίδι.

Δεν μπορούμε όμως να γυρίσουμε το χρόνο πίσω.

Οι ιοί είναι προγράμματα των οποίων η εκτέλεση γίνεται εν αγνοία του χρήστη και προξενούν συνήθως βλάβες στο λογισμικό του υπολογιστή, με πιθανά αποτελέσματα την απώλεια πληροφοριών, τη διασάλευση της κανονικής λειτουργίας του, κ.ά.

Ξεχνάμε ό,τι έγινε και γυρίζουμε σελίδα.

Υπάρχουν αναρίθμητοι ιοί, καθένας με τις δικές του καταστροφικές ιδιότητες.

Μας περιμένει ο ΟΦΗ.

Η μετάδοση των προγραμμάτων αυτών γίνεται μέσω "μολυσμένων" δισκετών ή και προγραμμάτων που κατεβάζουμε από το Διαδίκτυο.

Το παιχνίδι είναι δύσκολο και δεν πρέπει να μας ξεγελά η βαθμολογική θέση του ΟΦΗ", έλεγαν χαρακτηριστικά.

Μια από τις λειτουργίες του ιού είναι η αντιγραφή του εαυτού του στη μνήμη ή σε άλλα μέσα του συστήματος ή του δικτύου, απ’ όπου αυτοενεργοποιείται για να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο, ανάλογα με τις οδηγίες που έχει προγραμματίσει ο κατασκευαστής του, προξενώντας φαινόμενα "επιδημίας". ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ των Λαγού και Επαλέ στο βασικό σχήμα θεωρούνται δεδομένες, καθώς η απουσία τους ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή στην Τούμπα. Για να αποφύγουμε δυσάρεστα αποτελέσματα, καλό είναι να έχουμε πάντα λογισμικό για την αντιμετώπιση των ιών, αλλά κυρίως να φροντίζουμε να ελέγχουμε με τα κατάλληλα προγράμματα τόσο τις δισκέτες, πριν τις χρησιμοποιήσουμε, όσο και τα αρχεία που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, πριν τα κατεβάσουμε στο δικό μας σύστημα. Ο Κωφίδης εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μία αλλαγή και στο κέντρο της άμυνας, τοποθετώντας τον Σεγκιρί, αντί του Κατσαμπή, ο οποίος την Κυριακή βρέθηκε σε πολύ άσχημη βραδιά. Για κάθε ενδεχόμενο, πάντως, πρέπει να οργανώνουμε τη διατήρηση αντιγράφων ασφαλείας των εργασιών μας, ώστε σε περίπτωση ζημιάς να μην είναι τραγικές οι απώλειες.

ΙΩΣΗ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Με μία προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου. Ο Κώστας Στεφανής ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, ενώ δεν προπονήθηκε ο Γιώργος Γεωργιάδης, λόγω κρυολογήματος. Ο Καπετάνος για προληπτικούς λόγους γυμνάστηκε μόνος του, καθώς αισθάνεται ενοχλήσεις στον αριστερό προσαγωγό. Για τον αγώνα του Σαββάτου η ΠΑΕ ΟΦΗ δεν ζήτησε εισιτήρια.