Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( νικη για τους βαθμους και τη ψυχολογια θελει ο κωστικος :: 12/1/2006 19:10:02) 

Θέση στην ενδεκάδα της Κυριακής διεκδικεί ο Γιώτης Εγκωμίτης.

Ανακεφαλαίωση

ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΩΣΤΙΚΟΣ

1. Η χημική κινητική μελετά την ταχύτητα, τους παράγοντες που την επηρεάζουν και τους μηχανισμούς των αντιδράσεων.

Αλλαγές με την Ξάνθη

2. Σύμφωνα με τη θεωρία των συγκρούσεων για να αντιδράσουν δύο μόρια πρέπει να συγκρουστούν αποτελεσματικά.

Στους ρυθμούς του αγώνα με την Ξάνθη κινείται πλέον ο ΠΑΟΚ.

Η ελάχιστη τιμή ενέργειας που απαιτείται να έχουν τα μόρια για να συγκρουστούν αποτελεσματικά ονομάζεται ενέργεια ενεργοποίησης, Εa.

Κωστίκος και παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι μόνο με τα αποτελέσματα μπορούν να αλλάξουν το αρνητικό κλίμα, που έχει δημιουργηθεί.

3. Ταχύτητα αντίδρασης, u, είναι η μεταβολή της συγκέντρωσης ενός από αντιδρώντα ή τα προϊόντα, Δc, στην αντίστοιχη μεταβολή του χρόνου, Δt.

"Αν έρθουν τα θετικά αποτελέσματα, θα βελτιωθεί λίγο και το κλίμα γύρω από την ομάδα κι αυτό είναι στο χέρι μας να το κάνουμε" επανέλαβε και χθες ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που θεωρεί πολύ σημαντικό το παιχνίδι της Κυριακής για την ομάδα του, αφού με μία νίκη επί της Ξάνθης, θα την προσπεράσει στη βαθμολογία, θα φτάσει στην τέταρτη θέση και θα κερδίσει… ψυχολογία.

Δηλαδή, [pic]

"Είναι μια ικανοποίηση για την ομάδα να ξεπερνά αντιπάλους στη βαθμολογία.

4. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα αντίδρασης είναι: α. επιφάνεια επαφής των στερεών, β. η συγκέντρωση των αντιδρώντων, γ. η θερμοκρασία, δ. η πίεση (εφόσον ένα τουλάχιστον από τα αντιδρώντα είναι αέριο), ε. οι ακτινοβολίες, στ. οι καταλύτες.

Αυτό της δίνει ηθικό" λέει ο προπονητής του ΠΑΟΚ, που σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές την Κυριακή, σε σχέση με την ομάδα που έμεινε στο 2-2 με την Καλαμαριά.

5. Ο καταλύτης αυξάνει την ταχύτητα της αντίδρασης, γιατί δημιουργεί μια νέα πορεία, που έχει μικρότερη ενέργεια ενεργοποίησης.

ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ γραμμή θα ξεκινήσει πάλι τον Αραμπατζή, που είχε ικανοποιητική παρουσία ως δεξιός μπακ στο παιχνίδι της Δευτέρας, ενώ μάλλον θα ξεκινήσει ο Ουντέζε στο κέντρο της άμυνας, πιθανότατα στη θέση του Χασιώτη.

6. Η ταχύτητα μιας αντίδρασης της γενικής μορφής: αΑ + βΒ + γΓ [pic] προϊόντα δίνεται από τη σχέση υ = k[A]x[B]ψ[Γ]ω, όπου x,ψ,ω αριθμοί που προσδιορίζονται πειραματικά.

Με… πάγκο απειλείται και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που στη Καλαμαριά δεν είχε καλή απόδοση, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο Εγκωμίτης, αν και περισσότερα θα φανούν στη σημερινή προπόνηση, κατά την οποία ο Κωστίκος θα "προβάρει" το σχήμα της Κυριακής.

7. Στην ειδική περίπτωση όπου x=α, ψ=β και ω=γ η αντίδραση χαρακτηρίζεται απλή, σε κάθε άλλη περίπτωση η αντίδραση είναι πολύπλοκη και κρύβει ενδιάμεσα στάδια. 8. Τάξη αντίδρασης ονομάζεται το άθροισμα x+ψ+ω. 9. H σταθερά k ονομάζεται σταθερά ταχύτητας και ισούται αριθμητικά με την ταχύτητα της αντίδρασης, όταν οι συγκεντρώσεις καθενός από τα αντιδρώντα είναι 1 mol L-1.

Λέξεις – κλειδιά Στοιχειώδεις αντιδράσεις Μηχανισμός αντίδρασης Θεωρία συγκρούσεων Ενέργεια ενεργοποίησης Ενεργοποιημένο σύμπλοκο Ταχύτητα αντίδρασης Καμπύλη αντίδρασης Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα Καταλύτες Αυτοκατάλυση Ένζυμα Νόμος ταχύτητας Σταθερά ταχύτητας Τάξη αντίδρασης

Ερωτήσεις - Ασκήσεις - Προβλήματα Ερωτήσεις επανάληψης 1. Με τι ασχολείται η χημική κινητική; 2. Τι λέγεται ενέργεια ενεργοποίησης; 3. Τι είναι ενεργοποιημένο σύμπλοκο; 4. Πώς ορίζεται η μέση ταχύτητας μιας αντίδρασης; 5. Πώς ορίζεται η στιγμιαία ταχύτητα μιας αντίδρασης; 6. Τι είναι καμπύλη αντίδρασης; 7. Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ταχύτητα μιας αντίδρασης; 8. Πώς μεταβάλλεται η ταχύτητα μιας αντίδρασης αν αυξηθούν οι συγκεντρώσεις των αντιδρώντων; 9. Σε ποιες αντιδράσεις η μεταβολή της πίεσης επηρεάζει την ταχύτητα αντίδρασης; 10. Πώς επιδρά η αύξηση της επιφάνειας στερεού αντιδρώντος στην ταχύτητα της αντίδρασης 11. Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία των αντιδρώντων τι μεταβολή παρατηρείται στην ταχύτητα της αντίδρασης; 12. Τι ονομάζεται καταλύτης; 13. Τι ονομάζεται ομογενής κατάλυση και τι ετερογενής κατάλυση; Αναφέρατε ένα παράδειγμα σε κάθε περίπτωση. 14. Τι ονομάζεται αυτοκατάλυση; Δώστε ένα παράδειγμα. 15. Τι είναι ένζυμα ή βιοκαταλύτες και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ενζύμων σε σχέση με τους άλλους καταλύτες; 16. Ποιες είναι οι σημαντικότερες θεωρίες κατάλυσης; 17. Ποιος είναι ο νόμος της ταχύτητας; 18. Τι είναι σταθερά ταχύτητας; 19. Τι είναι απλή αντίδραση και τι πολύπλοκη; 20. Τι είναι τάξη μιας αντίδρασης; 21. Τι είναι μηχανισμός αντίδρασης και ποιο στάδιο αυτής καθορίζει το νόμο της ταχύτητας;