Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ρομαριο :: 5/1/2006 19:15:58) 

ΡΟΜΑΡΙΟ

γ. Εικονογραφικός κύκλος

Θα παίζει ως τα 41!

Οι εικόνες ενός ναού χωρίζονται σε εικονογραφικές ομάδες-κύκλους, ανάλογα με τη σημασία, το θέμα και τη θέση τους στο ναό.

Ως τα 41 του χρόνια θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Ρομάριο (φωτογραφία)…

Όσες εικόνες βλέπουμε στην είσοδο, στον τρούλο και στην κόγχη του ιερού Βήματος ενός ναού αποτελούν:

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος επιθετικός, που κλείνει σε μερικές ημέρες τα 40 του χρόνια, επέκτεινε το συμβόλαιό του με τη Βάσκο Ντα Γκάμα για μια ακόμη σεζόν. Ι. το δογματικό κύκλο, που μας διδάσκει αλήθειες της χριστιανικής πίστης. Άλλωστε οι εντός γηπέδων επιδόσεις του ήταν και φέτος εξαιρετικές (1ος σκόρερ του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος με 22 γκολ), σε σημείο που δέχτηκε πρόταση ακόμη κι από την πρωταθλήτρια Κορίνθιανς, για να πλαισιώσει τον Κάρλος Τέβες στην επίθεσή της! Στο νάρθηκα, μέσω του οποίου μπαίνουμε στον κυρίως ναό, μας υποδέχεται ο Χριστός κρατώντας Ευαγγέλιο ανοιχτό και μας ευλογεί.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην αγγλική πρέμιερ λιγκ για τον Κρις Σάτον.

Στον τρούλο κυριαρχεί ο Χριστός-Παντοκράτορας.

Ο άλλοτε διεθνής Άγγλος επιθετικός, που αγωνιζόταν τις τελευταίες έξι σεζόν στη Σέλτικ (199 ματς, 86 γκολ), εντάχθηκε στη δύναμη της Μπέρμιγχαμ.

Τον Παντοκράτορα περιβάλλουν Προφήτες και Άγγελοι ή η Θεοτόκος και ο Ιωάννης ο Πρόδρομος.

Ο 32χρονος Σάτον φόρεσε στο παρελθόν τις φανέλες των Νόριτς, Μπλάκμπερν και Τσέλσι, μετρώντας 105 γκολ σε 329 εμφανίσεις.

Οι τέσσερις Ευαγγελιστές εμφανίζονται στα τέσσερα σφαιρικά τρίγωνα που στηρίζουν το θόλο.

12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ προσφέρει η Λίβερπουλ για τον Σιμάο Σαμπρόσα.

Στην κόγχη του Ιερού, που ενώνει την οροφή με το δάπεδο, εικονίζεται η Θεοτόκος, γιατί ένωσε τον ουρανό με τη γη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής "Independent", ο Πορτογάλος διεθνής μέσος δεν θα αργήσει να υπογράψει στους "κόκκινους", ειδικά από τη στιγμή που η Μπενφίκα ήδη απέκτησε τον αντικαταστάτη του, Λοράν Ρομπέρ.

Λέγεται Πλατυτέρα των ουρανών, γιατί αυτή κυοφόρησε τον άπειρο Θεό που και ο ουρανός ακόμα δεν μπορεί να χωρέσει (εικ. 7).

Σημειωτέον ότι η Λίβερπουλ και η Μπενφίκα είναι αντίπαλοι στους "16" του Τσάμπιονς λιγκ, ενώ εκτός του Σιμάο, η αγγλική ομάδα κινείται και για την απόκτηση ενός αμυντικού, με βασικούς υποψηφίους τον Δανό Ντάνιελ Άγκερ της Μπρόντμπι και τον Αργεντινό Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι της Λα Κορούνια.

ΙΙ. το λειτουργικό κύκλο, στον οποίο εντάσσονται οι εικόνες του Ιερού Βήματος.

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ στρέφεται ξανά για "ψώνια" ο Αρσέν Βενγκέρ.

Η θέση τους είναι κάτω από την Πλατυτέρα και περιλαμβάνουν την παράσταση της Κοινωνίας των Αποστόλων.

Ο Αλσατός τεχνικός πρότεινε στη Λανς το ποσό των 7 εκατ. ευρώ για τον 24χρονο διεθνή μέσο Αλού Ντιαρά, που πριν από πέντε χρόνια είχε μια σύντομη και αποτυχημένη θητεία στη Λίβερπουλ.

Πιο κάτω εικονίζονται οι Ιεράρχες και οι Διάκονοι, όπως ο Στέφανος.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ του νέου αφεντικού, Αλεξάντερ Γκαϊνταμάκ, άρχισε να διαχειρίζεται η Πόρτσμουθ, που κατέθεσε πρόταση 4 εκατ. ευρώ στην Πόρτο για τον διεθνή Νοτιοαφρικανό επιθετικό, Μπένι Μακ Κάρθι.

Στην Πρόθεση (αριστερό μέρος του ιερού όπου προετοιμάζονται τα Τίμια Δώρα για τη Θεία Ευχαριστία) εμφανίζεται ο Χριστός Πάσχων με τα σύμβολα του Πάθους (Σταυρός και Λόγχη), (εικ. 8).

ΣΕ… ΕΞΩΤΙΚΟΥΣ επιθετικούς "ποντάρει" η Γουέστ Χαμ:

Στο διακονικό (δεξιό μέρος του ιερού, όπως το βλέπει ο πιστός που βρίσκεται μέσα στο ναό) εικονίζονται άγγελοι, προφήτες, παραστάσεις από την Παλαιά Διαθήκη και από τις εμφανίσεις του Χριστού μετά την Ανάσταση.

τα "σφυριά" πρώτα υπέγραψαν με τον Ισραηλινό Γιανίβ Κατάν από τη Μακάμπι Χάιφα και τώρα δοκιμάζουν τον Ιάπωνα Μιτσούο Ογκασαβάρα της Κασίμα Άντλερς.

ΙΙΙ. τον ιστορικό ή εορταστικό κύκλο, που βρίσκεται στις τέσσερις καμάρες, στους πλάγιους τοίχους και στο νάρθηκα του σταυροειδούς βυζαντινού ναού.

ΡΙΒΑΛΝΤΟ

Τα θέματα του είναι 12 (Δωδεκάορτο), συνήθως σκηνές από τη Γέννηση μέχρι την Ανάληψη του Χριστού και εικόνες αγίων της Εκκλησίας.

Μια ευκαιρία στην εθνική…

Παρότι η εικόνα έχει, όπως μάθαμε, πολύ σημαντικό ρόλο στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, οι βυζαντινοί αγιογράφοι είναι συνήθως άγνωστοι.

Μια ευκαιρία στην εθνική Βραζιλίας, για να αποδείξει ότι αξίζει θέση στην 23άδα που θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ 2006, ζήτησε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, ο Ριβάλντο…

Με σεμνότητα και ανωνυμία, με την ομορφιά της τέχνης τους δοξολογούν το μεγαλείο του αληθινού δημιουργού, του Θεού.

Ο 34χρονος επιθετικός, που έχει να αγωνιστεί στη "σελεσάο" από τον Νοέμβριο του 2003, μετρά 74 συμμετοχές και 34 γκολ με τη φανέλα της εθνικής και κάλεσε τον Βραζιλιάνο εκλέκτορα "να μου δώσει την ευκαιρία να δείξω ότι ακόμη μπορώ να προσφέρω, στο πλευρό των Ροναλντίνιο, Ρονάλντο, Κακά, Αντριάνο"…

8. Η Αποκαθήλωση του Εμμαν. Τζάνε, 17ος αι., Μουσείο Μονής Αγ. Στεφάνου, Μετέωρα.

Η χριστιανική τέχνη αναπτύχθηκε ενιαία σε όλη τη Μεσόγειο κατά τους 10 πρώτους αι.