Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ανανέωσε ο στολτίδης :: 5/1/2006 21:14:45) 

Παίκτης του Ολυμπιακού και για τα επόμενα δυόμιση χρόνια ο Στολτίδης.

20. Εκκλησιαστική τέχνη Α': Ναοδομία και αγιογραφία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην ενότητα αυτή θα πάρεις πληροφορίες (για): - τους ρυθμούς των ναών - το συμβολισμό των μερών του χριστιανικού ναού - την πορεία της αγιογραφίας και την ιδιαιτερότητα της βυζαντινής τέχνης - τον εικονογραφικό κύκλο.

Ανανέωσε ο Στολτίδης

Η εκκλησιαστική τέχνη σε κάθε εποχή διαμορφώνει νέους τρόπους έκφρασης, επηρεασμένη από τα γεγονότα της εκκλησιαστικής ιστορίας, από τα δόγματα της Εκκλησίας και από τον πολιτισμό των λαών που συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της.

Κάτοικος Πειραιά για άλλα 2,5 χρόνια θα παραμείνει ο Ιεροκλής Στολτίδης, που χθες το πρωί συναντήθηκε στα γραφεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ με τον κ. Λούβαρη.

Οι κυριότερες μορφές της εκκλησιαστικής τέχνης είναι: α) η ναοδομία, β) η αγιογραφία και γ) η υμνολογία.

Οι πρώτες επαφές που είχε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού με τον μάνατζερ του παίκτη, Άγγελο Τραυλό, είχαν αφήσει να φανεί μια οικονομική διαφορά.

1. Ροτόντα, Θεσσαλονίκη. Κτίστηκε από τον Γαλέριο τον 4ο αι. μ.Χ.

Στη χθεσινή συνάντηση όμως Λούβαρης και Στολτίδης τα βρήκαν σχεδόν αμέσως και έτσι η υπόθεση είχε αίσιο τέλος.

2. Κάτοψη περίκεντρου ναού α) Αγ. Βιταλίου, Ραβένα. β) Αγ. Σεργίου και Βάκχου, Κωνσταντινούπολη.

Μετά την ανανέωση του Στολτίδη σειρά θα πάρει ο Παντελής Καφές αν και πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως μετά την μεταγραφή του Νε, ίσως ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ δεν είναι και τόσο απαραίτητος. Στα αγωνιστικά, ο Καφές είναι ο παίκτης που θα παίξει στη θέση του Τουρέ στα χαφ, ενώ ο Κωνσταντίνου θα μείνει στον πάγκο και βασικός φορ θα παίξει ο Ντάνι.

ΟΦΗ: Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Νίκου Μαχλά στον αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο έμπειρος επιθετικός απείχε από τη χθεσινή προπόνηση λόγω στομαχικών διαταραχών. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Ντεγιάνοφ που εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις.