Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τερματισμος στο σερι των συνεχων νικων της ενωσης :: 8/1/2006 23:08:03) 

Μονομαχία Λάκη και Έμερσον στα Πηγάδια.

3.400 ελληνικές επιχειρήσεις λειτουργούν στη Βουλγαρία

Προσπαθώ να καταλάβω περισσότερο

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΧΩΝ ΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΣΙΟΣ

1. Στις διάφορες μυθολογίες μαζί με την κοσμογονία γίνεται λόγος για τη θεογονία, δηλαδή την προέλευση των θεών.

Φρένο στα Πηγάδια ΞΑΝΘΗ 0 0 ΑΕΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τι σας κάνει να σκεφτείτε το γεγονός ότι στη Γένεση δεν υπάρχει καμιά θεογονία;

Στα Πηγάδια σταμάτησε το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ, που περιορίστηκε στο 0-0 κόντρα στην Ξάνθη και μάλιστα θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη από το βαθμό της ισοπαλίας, αφού κινδύνεψε σοβαρά με ήττα.

Ξεπέρασαν τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια οι ελληνικές επενδύσεις στη Βουλγαρία την τελευταία δεκαετία ενώ, σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σόφια, 3.400 επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται εγκατεστημένες και δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία.

2. Αφού διαβάσετε την παρακάτω διήγηση του βαβυλωνιακού έπους κάντε συγκρίσεις με την αντίστοιχη διήγηση της Γενέσεως:

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΙΔΗ

Από τις καθαρά ελληνικές επενδύσεις δημιουργήθηκαν περισσότερες από 90.000 θέσεις εργασίας.

Πώς προέρχονται οι θεοί, με ποιον τρόπο δημιουργούνται και από τι;

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ερχόταν με φόρα, αφού μετρούσε εννιά διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, ωστόσο ο πρώτος αγώνας για το 2006 απέδειξε ότι μαζί με το έτος άλλαξε και η τύχη της.

Οι αμιγώς ελληνικές, αλλά και οι μεικτές ελληνοβουλγαρικές, επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στους τομείς του εμπορίου, της βιομηχανίας, της ζυθοποιίας, των τροφίμων, της ένδυσης, των φαρμάκων, του νοσοκομειακού εξοπλισμού, των πλαστικών, των χημικών προϊόντων, των ελαστικών, της ενέργειας και των μεταφορών.

Τι συμπεράσματα μπορείτε να βγάλετε;

Σ' ένα ματς με μετρημένες καλές στιγμές, οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα, αλλά ο Σοάρες αστόχησε απελπιστικά στο 13', ενώ με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη πήραν το πάνω χέρι.

Ενδεικτικό στοιχείο της ισχυρής επενδυτικής ελληνικής παρουσίας στη Βουλγαρία είναι το γεγονός ότι πέντε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες άρχισαν να δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα από το 1992, ελέγχουν σήμερα το 33% των τραπεζικών εργασιών.

Όταν ψηλά οι ουρανοί δεν είχαν ονομαστεί, όταν κάτω η γη δεν είχε όνομα … γεννήθηκαν οι θεοί…

Στο 36' ο Έμερσον κέρδισε τις κόντρες, αλλά τον πρόλαβε ο Σορεντίνο, στο 38' το φάουλ του Παβιό έφυγε λίγο άουτ, ενώ η κορυφαία στιγμή ήρθε στο 43', όταν ο αμαρκάριστος Έμερσον αστόχησε σε κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Γαρπόζη.

Σημαντικό τμήμα των επενδύσεων ελληνικών συμφερόντων έχουν πραγματοποιηθεί μέσω Κύπρου και Λουξεμβούργου και, ως εκ τούτου, το πραγματικό τους ύψος είναι αρκετά μεγαλύτερο από το επισήμως καταγραφέν.

Τότε συγκρούστηκαν η Τιαμάτ και ο Μαρδούκ, ο σοφότερος από τους θεούς, επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο και άρχισαν να μάχονται…

Ο "κιτρινόμαυροι" είχαν πάντως την τελευταία προσπάθεια για γκολ στο α' μέρος, αλλά το σουτ του Ίβιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πιζανόφσκι.

Χαμηλό κόστος παραγωγής

Ο Μαρδούκ την έκοψε στα δύο, όπως ένα κοχύλι.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ημίχρονο, αντίθετα, συνοδεύτηκε από μέτριο θέαμα, με τις δύο ομάδες να μη ρισκάρουν και το ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα. Την πρώτη θέση, από άποψη όγκου, κατέχουν οι βιομηχανίες και βιοτεχνίες παραγωγής ενδυμάτων, πολλές από τις οποίες «μετακόμισαν» από τη Βόρεια Ελλάδα στο νότιο τμήμα της γειτονικής χώρας, καθώς οι ιδιοκτήτες τους εκμεταλλεύονται το χαμηλό κόστος παραγωγής, λόγω του φθηνού εργατικού δυναμικού.

Το μισό το διαμόρφωσε σε ουράνιο, θόλο…

Το διαφαινόμενο 0-0 απειλήθηκε μόνο στο δίλεπτο 74'-75', όταν οι γηπεδούχοι έχασαν αλλεπάλληλες σπουδαίες ευκαιρίες. Η ελληνική επενδυτική δραστηριότητα κορυφώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Τοποθέτησε το κεφάλι της σε έναν τόπο και σχημάτισε ένα βουνό…

Αρχικά ο Παβιό εκτέλεσε φάουλ-βολίδα, αλλά ο Σορεντίνο πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ, ενώ ο Ιταλός γκολκίπερ έσωσε τους "κιτρινόμαυρους" και στην αμέσως επόμενη φάση, αποκρούοντας σωτήρια την καρφωτή κεφαλιά του Άντζα. Εκτός από την Εθνική Τράπεζα (αγόρασε το 90% της βουλγαρικής UBB), οι Κυλινδρόμυλοι Λούλη αγόρασαν τη Sofia Mel έναντι 10 εκατ. δολαρίων, η Alpha Wood τη μονάδα επεξεργασίας ξύλου Tisha (6 εκατ. δολ.), ο Antenna το 100% της Nova Televisia και της Multimex και το 95% της Radio Express (έναντι 3,4 εκατ. δολ.) και ο Ξιφίας επένδυσε 1,3 εκατ. δολάρια σε εργοστάσιο κονσερβοποιημένων προϊόντων.

Από τα μάτια της έκανε να πηγάσουν ο Ευφράτης και ο Τίγρης…

Ο Νταμπώσης (Πιερίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φλίσκα, Λαμπριάκο, Λυμπερόπουλο, Αλεξόπουλο, Ίβιτς, Σοάρες, Μόρα, ενώ στο 86' αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Γιάννης Ματζουράκης

Επίσης, η Χαλκόρ εξαγόρασε την Kocm.

Ενούμα Ελίς (βαβυλωνιακό έπος της δημιουργίας)

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Μαχράτζε, Έμερσον, Παβιό, Αντζας, Μπαϊκαρά (91' Σίκοφ), Φλίσκας (82' Τοροσίδης), Πρίττας, Γαρπόζης, Λαμπριάκος.

Τον Δεκέμβριο του 2000, ο ΟΤΕ αναδείχθηκε πλειοδότης για τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας GSM στη Βουλγαρία, ενώ τον Ιανουάριο του 2001 πήρε την άδεια για την εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία του Δικτύου και για τον σκοπό αυτό ίδρυσε την εταιρεία Gosmo Bulgaria Mobile (με την εμπορική ονομασία Globul).

3. Μπορεί άραγε ένας φυσικός επιστήμονας να είναι χριστιανός;

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Μάλμπασα, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Μόρας (88' Δέλλας), Τσάνκο (79' Σαπάνης), Ίβιτς, Λάκης (46' Ζούλιο Σέζαρ), Σοάρες, Λυμπερόπουλος.

Και εξαγωγές

Στηρίξτε την άποψή σας με επιχειρήματα.

Η Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ιταλία είναι οι τέσσερις χώρες που κατέχουν τα σκήπτρα των επενδύσεων στη Βουλγαρία από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας ενώ, εκτός από τις επενδύσεις, και οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας - Βουλγαρίας βρίσκονται σε καλό επίπεδο, αφού το 2001 οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 570 εκατ. δολάρια, καθιστώντας τη Βουλγαρία την πέμπτη χώρα - εταίρο της Ελλάδας όσον αφορά τις εξαγωγές.

4. Η αργία του Σαββάτου είναι σημαντικό στοιχείο για τη λατρεία του Θεού στην ιουδαϊκή κοινότητα.

Υπέρ και κατά

Ανακαλύψτε τη σχέση της με τη διήγηση της Δημιουργίας.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Βουλγαρίας για τους Έλληνες επενδυτές είναι, μεταξύ άλλων, η εγγύτητα με την Ελλάδα που διευκολύνει τις μετακινήσεις και τις μεταφορές, το γεγονός ότι η χώρα αυτή περιλαμβάνεται μεταξύ των υπό ένταξη κρατών, η ύπαρξη ειδικευμένου προσωπικού ιδιαίτερα στον τομέα των νέων τεχνολογιών, η έντονη παρουσία των ελληνικών τραπεζών και το φθηνό εργατικό κόστος. Αρνητικά στοιχεία για τις ξένες επενδύσεις παραμένουν η διαφθορά στον κρατικό μηχανισμό, η γραφειοκρατία, τα προβλήματα στο δικαστικό σύστημα και το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο.