Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρα τα προβληματα μονοδρομος η νικη για τον παοκ στην καλαμαρια :: 8/1/2006 22:00:07) 

Ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στην Α' εθνική ως δεξιός μπακ θα κάνει σήμερα ο Νίκος Αραμπατζής.

ΙΤΑΛΙΑ

Εργασία στην τάξη

ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

«Μονόπολη» με… πόρνες και μαφιόζους

1. Διαβάστε το Ιερ 15, 16.

Αντεπίθεση, τώρα

«Πουτανόπολη». Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ιταλίδων γυναικών ελευθερίων ηθών

Πώς αισθάνεται για το Θεό ο προφήτης;

Τα προβλήματα δεν λείπουν, αλλά δεν λείπει και η αισιοδοξία. Ο Γιώργος Κωστίκος πιστεύει ότι με την έλευση του 2006 θα αρχίσει και η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, με σκοπό να πλησιάσει τη δεύτερη θέση

Οι Ιταλοί πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να υποδύονται τις ιέρειες της Αφροδίτης σε ένα παιχνίδι τύπου «Μονόπολη», στη διάρκεια του οποίου οι παίκτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις επιδρομές της αστυνομίας, τους πολέμους συμμοριών καθώς και μανιακούς φονιάδες προκειμένου να κερδίσουν τα προς το ζην.

Αν εμπνεόσασταν από το κείμενο και ζωγραφίζατε, με τι χρώματα θα αποδίδατε την ατμόσφαιρα των λόγων του;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Στο «Πουτανόπολη» (η μετάφραση περιττεύει), οι οκτώ παίκτες παίρνουν τους ρόλους οκτώ μεταναστριών που έχουν υποχρεωθεί να βγουν στο πεζοδρόμιο από μαφιόζους.

Σκεφτείτε άλλες περιπτώσεις στις οποίες χρησιμοποιείτε τις λέξεις «έμπνευση», «εμπνέομαι».

Ο προπονητής του Δικεφάλου δεν έχασε την αισιοδοξία του όταν η ΑΕΚ ξέφυγε 12 βαθμούς και μετά τη χθεσινή της απώλεια, θέλει μόνο νίκη σήμερα το βράδυ στην Καλαμαριά (21.00 Alpha), για να μειώσει τη διαφορά στους 10 και να συνεχίζει να ελπίζει, ότι με βάση το σχετικά ευνοϊκό πρόγραμμα της ομάδας του μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (21η αγωνιστική) η ψαλίδα θα κλείσει κι άλλο.

Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ιταλίδων γυναικών ελευθερίων ηθών.

2. Ο παρακάτω Ψαλμός αποδίδεται στο βασιλιά Δαβίδ (1005-966 π.Χ.).

Το πρώτο ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ, πάντως, είναι η νίκη στην Καλαμαριά και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα.

Το παιχνίδι πωλείται ήδη μέσω Διαδικτύου προς 50 ευρώ και η εμφάνισή του έρχεται σε μια στιγμή που γίνεται μεγάλος αγώνας στην ιταλική κοινωνία να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο, στο οποίο υποχρεώνονται να συμμετάσχουν περί τις 70.000 ιερόδουλες, από τις οποίες περίπου 40.000 είναι μετανάστριες, κυρίως από τη Νιγηρία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα Βαλκάνια.

Περιγράψτε με δικά σας λόγια τις εικόνες του κειμένου.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ είναι αρκετά για τον Κωστίκο κι ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πρώτη φετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ, ο μεσοεπιθετικός Νίκος Αραμπατζής, θα κάνει σήμερα το ντεμπούτο του στην Α' εθνική ως δεξιός μπακ.

Ο αριθμός των ιεροδούλων στην Ιταλία, τετραπλασιάστηκε από το 1991 έως το 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία ανεξάρτητων μετρήσεων ερευνητικών κέντρων όπως το «Eurispes».

Βρείτε τις ανθρωπομορφικές εκφράσεις.

Άλλη επιλογή δεν υπάρχει και ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα καταφύγει σ' αυτή τη λύση, μετά και την απουσία του Φουτσίνι. Στην Ιταλία ενώ οι νόμοι περί μετανάστευσης έχουν γίνει αυστηρότεροι, οι αρχές άρχισαν να εκδίδουν προσωρινές άδειες παραμονής, προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν μετανάστριες και να τις αποτρέψουν να πουλούν το κορμί τους και να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικής προσαρμογής.

Τι φανερώνουν για τη σχέση του Δαβίδ με το Θεό.

Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα ήταν μια επιλογή και ο Καρυπίδης, αλλά ο τραυματισμός του Μέγκαχεντ και το γεγονός ότι ο Ουντέζε είναι δύο εβδομάδες χωρίς προπόνηση, τον αναγκάζουν να τον αφήσει στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Χασιώτη, αφού ούτε εκεί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Η πορνεία είναι νόμιμη στην Ιταλία, παρόλο που από το 1958 έχει απαγορευθεί η λειτουργία οίκων ανοχής.

Ποιμένας μου ο Κύριος και δε θα στερηθώ.

Ο ΚΩΣΤΙΚΟΣ σκοπεύει να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Φερνάντεζ, τετράδα της άμυνας τους Αραμπατζή, Καρυπίδη, Χασιώτη, Χαραλάμπους, στο κέντρο τον Ζαγοράκη με τον Βαγγελή, δεξιά τον Μίετσελ και αριστερά τον Κωνσταντινίδη και δεύτερο επιθετικό τον Χριστοδουλόπουλο, πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Μπορείς όμως να συναντήσεις πόρνες στην Ιταλία οπουδήποτε - στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους, όπου τα «κορίτσια» περιμένουν να συναντήσουν τους περαστικούς οδηγούς φορτηγών έως τη Βία Βένετο, τον πιο διάσημο δρόμο της Ρώμης.

Σε πράσινα λιβάδια με αναπαύει, με πάει σε νερά δροσιστικά.

Στην αποστολή, που αποτελείται από 20 ποδοσφαιριστές (λίγο πριν από τη σέντρα θα αποκλειστούν δύο), συμπεριέλαβε ακόμη τους Τοχούρογλου, Γιασεμάκη, Εγκωμίτη, Μαλαδένη, Μαλεζά, Μουμίν, Μπαλάφα, Ουντέζε και Ηλιάδη.

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά και υπουργός Μεταρρυθμίσεων, Ουμπέρτο Μπόσι, έχει προτείνει τη δημιουργία «Ερωτικών Κέντρων», προκειμένου να απομακρυνθούν οι πόρνες από τους δρόμους.

Ανανεώνει τη ζωή μου, στο σωστό δρόμο με οδηγεί για να δοξάσει τ' όνομά του.

Ο τελευταίος, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα, απ' ό,τι φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις, θα μείνει στον πάγκο.

LINK:

Αν πορευτώ μες σε θανατερό σκοτάδι, κακό κανένα δε φοβάμαι, γιατί μαζί μου, Κύριε, είσ' εσύ, η γκλίτσα και το ρόπαλό σου μου δίνουν σιγουριά.

* www.puttanopoly.com/

Ψαλμός 22

3. Υποθέστε ότι θέλετε να εξηγήσετε στον πεντάχρονο αδερφό σας τις κακές συνέπειες της τεμπελιάς ή της λαιμαργίας. Σε συνεργασία με το διπλανό σας επινοήστε μια ιστορία, εικόνα ή ό,τι άλλο θα σας βοηθούσε να το πετύχετε και ανακοινώστε το στην τάξη.