Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κυανόλευκα :: 30/1/2006 21:07:32) 

κυανόλευκα

ΣΤΕΦΑΝΗΣ - ΕΥΘΥΜΙΟΥ

6. Η ελληνική οικονομία κατά την περίοδο του μεσοπολέμου

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ της διοίκησης και του Βαγγέλη Μυτιληναίου, για το θέμα της καταβολής των χρημάτων που απαιτούνταν ως προκαταβολή για την υπαγωγή των χρεών στη ρύθμιση των 120 δόσεων, προχώρησε η ΠΑΕ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Μετακομίζουν οι κλινικές σε 2-3 μήνες

Η Ελλάδα του μεσοπολέμου (1919-1939), παρά το κόστος της μικρασιατικής συμφοράς, είχε αποκτήσει μια σειρά από πλεονεκτήματα, που επέτρεπαν τη θετική οικονομική της πορεία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά του πρώην ιδιόκτητη για… "φαινόμενα κακοδιαχείρισης του παρελθόντος, τα οποία οδήγησαν την ΠΑΕ σε οικονομικό αδιέξοδο".

ΝΑΝΑ ΝΤΑΟΥΝΤΑΚΗ

Σε αντίθεση με πολλά γειτονικά της κράτη είχε ομογενοποιηθεί εθνικά, καθώς οι μειονότητες αντιπροσώπευαν πλέον λιγότερο του 7% του συνολικού πληθυσμού. Δεν διευκρίνισε πάντως αν η κακοδιαχείριση έγινε την περίοδο που ήταν ο ίδιος στην κεφαλή της ΠΑΕ, ή ο Γιώργος Σπανουδάκης.

«Αττικό» θα ονομάζεται το νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαϊδαρίου, με πανεπιστημιακούς αλλά και γιατρούς του ΕΣΥ.

Είχε ολοκληρώσει την αγροτική της μεταρρύθμιση και είχε προωθήσει την αστικοποίηση της: το 1/3 του πληθυσμού ζούσε πλέον σε μεγάλα αστικά κέντρα.

ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ του νεαρού Βραζιλιάνου που παρακολούθησε τον αγώνα με την ΑΕΚ, αποκάλυψε χθες η ΠΑΕ.

Η σταδιακή μετακίνηση πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο θα αρχίσει τους επόμενους 2-3 μήνες και θα είναι ανάλογη με την ικανότητα απορρόφησης του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα, κάτω από το βάρος των πιέσεων είχε βελτιώσει τις υποδομές της και είχε υιοθετήσει αναπτυξιακές πολιτικές.

Πρόκειται για τον 18χρονο Τιάγκο Λίμα, ο οποίος αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός και αμυντικός μέσος.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Κ. Στεφανής, το νοσοκομείο είναι έτοιμο κτιριακά, διαθέτει τον βασικό εξοπλισμό, αλλά χρειάζεται ακόμη να γίνουν εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Με λίγα λόγια είχε λύσει πολλά από τα προβλήματα που εξακολούθησαν για πολύ καιρό να ταλανίζουν τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη.

Υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο και από σήμερα θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας νέων, με την προοπτική προώθησης στην πρώτη ομάδα.

Ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί η υποδομή για τη μετακίνηση δύο παθολογικών κλινικών, δύο χειρουργικών, μίας μαιευτικής και μίας ορθοπεδικής κλινικής, καθώς και ενός απεικονιστικού.

Τέλος, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στα θετικά τη συγκέντρωση των Ελλήνων στο πλαίσιο του εθνικού τους κράτους και την εξάλειψη του ελληνικού κοσμοπολιτισμού που συχνά υπήρξε αιτία για να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα ως δευτερεύον πεδίο ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο Τιάγκο γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1987 και προέρχεται από την ακαδημία του αρχηγού της εθνικής Βραζιλίας την δεκαετία του '80, Όσκαρ Μπερνάρντι.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Ευθυμίου πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «το υπουργείο αναλαμβάνει τη δέσμευση να εγκρίνει τη διάθεση αριθμού νέων θέσεων ΔΕΠ για τις ανάγκες που είναι δυνατό να ανακύψουν» και υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα δημιουργίας δεύτερης Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ή διάσπασης του ενιαίου πτυχίου της Ιατρικής Σχολής.

Η ανάπτυξη της Ελλάδας ενδιέφερε πλέον όλους τους Έλληνες.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η διαδικασία απόκτησης φορολογικής ενημερότητας από την ΠΑΕ, με την υπογραφή από τον Γιώργο Σπανουδάκη της ρύθμισης των χρεών προς την Εφορία.

Άλλωστε, με τη συμμετοχή του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της Ιατρικής Σχολής στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου ικανοποιείται το βασικό αίτημα των πανεπιστημιακών, προκειμένου να αρχίσει η μεταφορά των πανεπιστημιακών κλινικών στο νοσοκομείο.

Επιπλέον, οι πρόσφυγες είχαν φέρει μαζί τους τις γνώσεις, τον πολιτισμό τους και μια ισχυρή διάθεση για εργασία.

Κάτι που σημαίνει ότι σήμερα θα εκδοθεί δελτίο στον Φάνη Κατεργιαννάκη και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια.

Για τις εξελίξεις αυτές εξέφρασε την ικανοποίηση εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος παρίστατο στη συνέντευξη.

Πέρα από τις επιτυχείς ή ανεπιτυχείς προσπάθειες των αρχών για αποκατάσταση των ξεριζωμένων, θεμέλιο της όλης προσπάθειας ήταν η διάθεση των ανθρώπων να εργαστούν σκληρά για να ξαναδημιουργήσουν αυτά που έχασαν μέσα στην καταστροφή.

Παράλληλα η διοίκηση κατέβαλε στους ποδοσφαιριστές το πριμ των 30.000 ευρώ, για την εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, προωθείται νομοθετική ρύθμιση με την οποία προβλέπεται η θεσμοθέτηση θέσης αναπληρωτή διοικητή σε όλα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, ο οποίος θα έχει αρμοδιότητα για όλες τις ακαδημαϊκού χαρακτήρα υποθέσεις και ο οποίος θα υποδεικνύεται από το Πανεπιστήμιο.

ΑΤΟΜΙΚΟ πρόγραμμα προπονήσεων ξεκίνησαν από χθες οι Έντβιν Μουράτι και Μπαρκ Σεγκιρί. Η συμμετοχή τους στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (6μ.μ.) χωρίς την παρουσία φιλάθλων, είναι αμφίβολη και θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας. Όσοι αγωνίστηκαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ακολούθησαν χθες χαλαρό πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Σήμερα η ομάδα έχει ρεπό.