Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παοκ 6,5 :: 15/1/2006 23:52:46) 

ΠΑΟΚ 6,5 Κοτόπουλα… ανιχνευτές χημικών και βιολογικών όπλων!

10. Η πτώχευση του 1893 και ο Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος

ΑΜΥΝΑ 6,6

Οι πολεμικοί ανταποκριτές στη Βαγδάτη έχουν βάλει στα δωμάτιά τους… παπαγάλους. Κατά το έτος 1893 η Ελλάδα βρέθηκε σε αδυναμία να εξυπηρετήσει τα τοκοχρεολύσια των εξωτερικών της δανείων και ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους της.

7 ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ Δεν είχε πολλή δουλειά, αλλά σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε είχε καλές επεμβάσεις.

Οι διμοιρίες των Αμερικανών πεζοναυτών που ετοιμάζονται να εισβάλουν στο Ιράκ έχουν εφοδιαστεί με… κοτόπουλα! Η «πτώχευση», όπως χαρακτηρίστηκε, δεν ήταν ασυνήθιστη επιλογή των φτωχότερων κρατών, στην Ελλάδα όμως της εποχής εκείνης είχε μεγάλο πολιτικό κόστος.

Ήταν σταθερός, δεν έκανε λάθη.

Δεν πρόκειται για κάποια ιδιορρυθμία ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολες καταστάσεις - απλώς τα πτηνά κάθε είδους είναι πιο ευαίσθητα από τους ανθρώπους στα δηλητηριώδη αέρια. Οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες χώρες συνεχίστηκαν μέχρι τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.

7 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Σε μια δύσκολη γι΄ αυτόν θέση, δεν είχε προβλήματα κι ο ΠΑΟΚ δεν κινδύνευσε από την πλευρά του.

Έτσι όταν οι δημοσιογράφοι ή οι πεζοναύτες δουν τα πτηνά τους να πεθαίνουν, αυτό θα σημαίνει, κατά πάσα πιθανότητα, ότι υπάρχει έκλυση στην ατμόσφαιρα χημικών, βιολογικών ή άλλων αερίων. Η ήττα του ελληνικού στρατού και η υποχρέωση της Ελλάδας να καταβάλει υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις στην Οθωμανική αυτοκρατορία έθεσαν το ζήτημα σε νέες βάσεις.

7 ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν ασταθής, αλλά όσο περνούσε η ώρα, πατούσε γερά στο γήπεδο.

Και θα λάβουν τα μέτρα τους. Τα οικονομικά του ελληνικού κράτους οδηγήθηκαν σε καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου (ΔΟΕ).

Καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας, κυρίως πάνω στον Λαμπριάκο, χωρίς λάθη. Σούπερ ευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης ραδιοβιολογικών και χημικών (ΠΒΚ) απειλών έχουν όλες οι μονάδες των ΗΠΑ, που έχουν αναλάβει αποστολές για το Ιράκ.

Εκπρόσωποι έξι δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία) ανέλαβαν τη διαχείριση βασικών κρατικών εσόδων.

7 ΟΥΝΤΕΖΕ Καλό παιχνίδι από τον Νιγηριανό, που είναι ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχει ο ΠΑΟΚ στην άμυνα. Ιδίως οι πεζοναύτες οι οποίοι θα προωθηθούν πρώτοι στις πετρελαιοπηγές ή σε χώρους που πιστεύουν ότι ίσως να υπάρχουν χημικά για να αποτρέψουν την πυρπόληση ή τη χρησιμοποίησή τους από τον Σαντάμ Χουσεΐν, αντιστοίχως.

Επρόκειτο για τα έσοδα των μονοπωλίων αλατιού, φωτιστικού πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, χαρτιού σιγαρέτων, τα έσοδα από την εξόρυξη της σμύριδας της Νάξου, το φόρο καπνού, τα λιμενικά δικαιώματα του Πειραιά, το φόρο χαρτοσήμου κ.λπ.

Το κακό είναι πως σ΄ αυτόν τον ΠΑΟΚ δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην ανάπτυξη. Για πλήρη όμως διασφάλιση, πέραν των ανιχνευτών, αμερικανικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ορισμένες μονάδες SEALS, SAS DELTA κ.λπ. έχουν και… κινητά πτηνοτροφεία.

Το ύψος αυτών των εσόδων ανερχόταν σε 28.000.000 έως 30.000.000 δραχμές.

Μπορεί να το κάνει… Η μέθοδος είναι πολύ παλιά και οι κομάντος την έμαθαν από τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν καναρίνια για να διαπιστώσουν αν στα ορυχεία υπάρχουν δηλητηριώδη αέρια.

Στόχος αυτής της υποχρεωτικής διαχείρισης ήταν η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας προς την Οθωμανική αυτοκρατορία, δηλαδή η καταβολή της πολεμικής αποζημίωσης ύψους 92.000.000 δραχμών και η εξυπηρέτηση των άλλων δανείων.

5 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Ως επιθετικογενής μπακ, προωθήθηκε αρκετές φορές, προσπαθώντας να… δημιουργήσει, αλλά συνήθως οι προσπάθειές του είναι ημιτελείς. Ο φόβος των αερίων, πραγματικός ή όχι, έχει χρησιμοποιηθεί έξυπνα από την αμερικανική προπαγανδιστική μηχανή για ευνόητους λόγους.

Η διεθνής επιτροπή, που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1898, αντιμετώπισε τις τρέχουσες ανάγκες με ένα μεγάλο δάνειο, που χορηγήθηκε με την εγγύηση των Δυνάμεων.

ΚΕΝΤΡΟ 5,5

Ωστόσο, παρά τη σχετική ψύχωση των ΗΠΑ, ένα εκστρατευτικό σώμα «πρέπει να παίρνει όλα τα μέτρα ασφαλείας», λέει στρατιωτική πηγή.

Στη συνέχεια, εκτός από το βασικό της ρόλο, δηλαδή την εξασφάλιση της αποπληρωμής των δανείων, λειτούργησε επιπρόσθετα ως τεχνικό συμβουλευτικό σώμα, συμβάλλοντας γενικότερα στη βελτίωση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας.

5 ΜΠΑΛΑΦΑΣ Καλός σε ρόλο αμυντικού χαφ, αλλά αυτό δεν φτάνει.

* Έτσι, έχουν υποχρεώσει όλες τις φιλικές χώρες στην περιοχή να αναβαθμίσουν τα τμήματα των νοσοκομείων που ασχολούνται με ασθενείς από χημικά, αλλά και την συγκρότηση ειδικών μονάδων ανίχνευσης και αντιμετώπισης τέτοιων απειλών.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και έγιναν ορατά λίγα χρόνια αργότερα.

Πολύ λίγα πράγματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα ενισχύθηκε το Νοσοκομείο της Σούδας, ενώ για την «επόμενη μέρα» ζήτησαν τη συνδρομή ελληνικών μονάδων ειδικευμένων στον ραδιολογικό - βιολογικό και χημικό πόλεμο.

Η εγγύηση των Δυνάμεων αύξησε την πιστοληπτική ικανότητα του κράτους, ενώ ο έλεγχος απάλλαξε τους δημοσιονομικούς μηχανισμούς από δυσλειτουργίες του παρελθόντος.

Αναλώνεται σε κοντινές πάσες, που περισσότερο φρενάρουν το ρυθμό.

Το 1910, παρά τα προβλήματα στο εξωτερικό ισοζύγιο πληρωμών εξαιτίας της σταφιδικής κρίσης και παρά το γεγονός ότι η αποπληρωμή των δανείων εξακολουθούσε να απορροφά το 1/3 των εθνικών εσόδων, τα δημόσια οικονομικά μπορούσαν να χαρακτηριστούν υγιή, οι προϋπολογισμοί ήταν ελαφρώς πλεονασματικοί και οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους σαφώς αυξημένες.

4 ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ Εντελώς εκτός φόρμας, ενώ του λείπουν και δυνάμεις.

Αυτή η θετική εξέλιξη επέτρεψε τις μεταρρυθμίσεις των πρώτων κυβερνήσεων του Ελευθερίου Βενιζέλου, την πολεμική προετοιμασία και τη συμμετοχή στους Βαλκανικούς πολέμους, χωρίς τις δραματικές επιπτώσεις που είχαν στο οικονομικό πεδίο οι πολεμικές κινητοποιήσεις του παρελθόντος.

Ελάχιστα πράγματα ανασταλτικά, σχεδόν τίποτα επιθετικά. Δικαίως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, έστω κι αν ένιωσε ενοχλήσεις σε παλιό του τραύμα. 6 ΕΓΚΩΜΙΤΗΣ Ξεκίνησε νωθρά, του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός, στο τελευταίο τέταρτο του ημίχρονου ανέβηκε αισθητά, αλλά τραυματίστηκε στις αρχές του δευτέρου… 7 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Σε ρόλο αριστερού χαφ, δεν τα πήγε άσχημα, δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις από την πλευρά του.

ΕΠΙΘΕΣΗ 7

6 ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ Κάτι μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης, με καθήκοντα υποστήριξης του Σαλπιγγίδη. Ήταν μαχητικός, έτρεξε αρκετά, χωρίς να γίνει απειλητικός. 8 ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ Ώρες - ώρες, πάλευε μόνος του μπροστά, λύτρωσε τον ΠΑΟΚ, εκτελώντας υποδειγματικά τον Πιζανόφσκι. Μια φάση, τρεις βαθμοί, από έναν γεννημένο σκόρερ.

7 ΑΛΛΑΓΕΣ Με την είσοδο του Ηλιάδη αντί του (τραυματία) Ζαγοράκη στο ημίχρονο, ο Κωστίκος ήθελε να δώσει περισσότερη… ζωντάνια στο κέντρο και τα κατάφερε. Και οι άλλες δύο αλλαγές ήταν αναγκαστικές. Ο Μίετσελ προσπάθησε σε ρόλο δεξιού χαφ, ο Μαλεζάς στο ντεμπούτο του στην Α΄ εθνική, δεν έκανε λάθη.

6 ΞΑΝΘΗ Ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, που ξέρει να αμύνεται σωστά και δεν πανικοβάλλεται. Όταν κλήθηκε να δημιουργήσει, όμως, είχε… πρόβλημα. Επιβλητική η παρουσία του Έμερσον, καλοί οι Άντζας, Μπαϊκαρά, Κιντάνα…