Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οι αριθμοι της γιορτης :: 17/2/2006 21:36:28) 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ Επιστροφή στο τζάκι

Δ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

13 φορές έχει αγωνιστεί σε Ολ σταρ γκέιμ ο Σακίλ Ο'Νιλ και ετοιμάζεται για την 14η συμμετοχή του.

109.500 ενεργειακά ή παραδοσιακά πουλήθηκαν το 2002

Έχεις σκεφτεί τι είναι οι αξίες; Θα γίνει ο δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω μόνο από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, που έχει 18 συμμετοχές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΝΤΙΚΑΚΗΣ

Έχεις σκεφτεί πόσο επηρεάζουν τις επιλογές σου και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας σου;

20,5 πόντους κατά μέσο όρο σκόραρε ο Όσκαρ Ρόμπερτσον στα 12 Ολ σταρ γκέιμ που έχει αγωνιστεί και είναι φυσικά στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Πριν από λίγα χρόνια η κατασκευή και η τοποθέτηση τζακιού στις κατοικίες των Ελλήνων ήταν αποκλειστικά υπόθεση του κτίστη.

Λέξεις/Φράσεις - Κλειδιά

262 πόντους έχει πετύχει ο Μάικλ Τζόρνταν στα Ολ σταρ γκέιμ που έχει παίξει και είναι πρώτος στη σχετική λίστα. Σήμερα, ο τεχνίτης της γειτονιάς σε πολλές περιπτώσεις αντικαταστάθηκε από τις δεκάδες επιχειρήσεις, που είτε κατασκευάζουν είτε εισάγουν και πωλούν τζάκια, τα οποία προσφέρονται σε τιμές ανταγωνιστικές με τα κτιστά και με τα οποία «θερμαίνονται», πλέον, ολοένα και περισσότερα ελληνικά σπίτια.

• Αξίες

42 πόντους έχει πετύχει στο Ολ σταρ γκέιμ του 1962 ο θρυλικός Ουίλτ Τσαμπερλέιν και κατέχει το ρεκόρ.

Τα ενεργειακά

• Σύστημα αξιών

449 λεπτά έχει αγωνιστεί ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ σε Ολ σταρ γκέιμ, περισσότερα από κάθε άλλον. Αν και τα έτοιμα τζάκια, τα παραδοσιακού τύπου, (με εστία από πυρότουβλα), καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να γίνονται μόδα στη ζωή των Ελλήνων και τα λεγόμενα ενεργειακά τζάκια.

• Είδη αξιών

127 ασίστ έχει μοιράσει σε Ολ σταρ γκέιμ ο Μάτζικ Τζόνσον και παραμένει στην πρώτη θέση. Πρόκειται για τζάκια (με εστία από πυρότουβλα ή μαντέμι) τα οποία μετατρέπουν σε θέρμανση έως και το 75% από τη θερμική ενέργεια που παράγει το ξύλο, έναντι μόλις 10% των συμβατικών.

• Ιεράρχηση των αξιών

6 μη Αμερικανοί παίκτες θα αγωνιστούν σε αυτό το Ολ σταρ γκέιμ. Τα τζάκια αυτά, αν και έχουν υψηλότερο κόστος αγοράς, αποδεικνύονται πιο οικονομικά, καθώς καίνε όση ακριβώς ποσότητα ξύλου χρειάζεται, διότι έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης, αλλά είναι και πιο ασφαλή αφού λειτουργούν με προστατευτικό τζάμι.

• Αξίες και λήψη απόφασης

Όλοι στην ομάδα της Δύσης (Ντάνκαν, Νοβίτσκι, Πάρκερ, Γκαζόλ, Μινγκ και Νας).

Διαδίδονται…

• Αξίες και επαγγελματική σταδιοδρομία

100 ώρες (και κάτι παραπάνω) μπάσκετ και Ολ σταρ γκέιμ θα μεταδώσει το κανάλι του ΝΒΑ (NBA TV).

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία ΒΙΕΤ και βασίζονται στις πωλήσεις των μεγάλων εταιρειών που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια αγορά, όσον αφορά τα ενεργειακά τζάκια, πέρυσι αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους γύρω στο 4%, η συμμετοχή τους στις συνολικές πωλήσεις αυξήθηκε στο 7% από 6,5% το προηγούμενο έτος, ενώ εκτιμάται ότι το μερίδιό τους θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο φέτος.

• Αξίες και σχέδιο ζωής

Εκτός από τις απευθεείας μεταδόσεις όλων των εκδηλώσεων, θα μεταδίδονται και στιγμιότυπα παλιότερων Ολ σταρ.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις των παραδοσιακών τζάκιών αυξήθηκαν, το 2002, μόλις κατά 1,3% με συνέπεια το ποσοστό συμμετοχής τους στη συνολική κατανάλωση να μειωθεί στο 92,5%, από 93,3% το 2001 και η τάση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και τα επόμενα δύο χρόνια.

Στόχος αυτού του κεφαλαίου είναι να βοηθηθείς:

Η αγορά

• να προσδιορίζεις τις προσωπικές και τις επαγγελματικές σου αξίες • να κατανοείς το ρόλο τους στην καθημερινή ζωή • να αναγνωρίζεις την επίδραση των αξιών στην εργασία.

Συνολικά, εκτιμάται ότι η αγορά τζακιού, με βάση τις πωλήσεις μεγάλων εταιρειών, διαμορφώθηκε το 2002 στις 109.500 εστίες, σημειώνοντας αύξηση 1,5% σε σχέση με το 2001, ενώ σε αξία ανήλθε σε 38,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 4,3%.

Μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων που κυριαρχούν στην ελληνική αγορά τζακιού συγκαταλέγονται οι ΒΙΕΤ, Μαρχόνα, Εστία και Καμινοτεχνική.

Κόστος - διαφορές

«Είναι ενδεικτικό ότι η παραγγελία και η τοποθέτηση ενός παραδοσιακού τζακιού (εστία, επένδυση και εργασία) κυμαίνεται μεταξύ 1.170 και 1.620 ευρώ, όσο δηλαδή κοστίζει και σε έναν κτίστη», λέει ο κ. Αλέξανδρος Νικολόπουλος από το εμπορικό τμήμα της ΒΙΕΤ. Το αντίστοιχο κόστος για ένα ενεργειακό τζάκι διαμορφώνεται μεταξύ 1.620 και 2.940 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη υψηλότερα, ανάλογα με την επένδυση που θα επιλέξει κανείς.

«Ουσιαστικά, αυτό που κάνει τη διαφορά στην τιμή μεταξύ ενός συμβατικού και ενός ενεργειακού τζακιού είναι η εστία», λέει ο κ. Ανδρέας Παφίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μαρχόνα.

Στα παραδοσιακά η εστία είναι ανοιχτού τύπου, από πυρότουβλα, και η τιμή της κυμαίνεται από 350 έως 587 ευρώ, ενώ στα ενεργειακά είναι κλειστού τύπου, με κατάλληλο πυρίμαχο τζάμι, κατασκευασμένη από πυρότουβλα ή μαντέμι και ξεκινάει από 587 αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.470 ευρώ, ανάλογα με το είδος της.