Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ασπρομαυρα :: 11/1/2006 22:05:19) 

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ

ΤΖΟΝΑΘΑΝ «ΓΙΟΝΙ» ΜΠΕΝ-ΑΡΤΖΙ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 3Η

ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟΡΗΣΑΝ με το γεγονός ότι ο Ουντέζε ήταν άλλος άνθρωπος μέσα στο 2005 και δεν θύμιζε σε τίποτα τον "προβληματικό" ποδοσφαιριστή των προηγούμενων χρόνων.

Πρόσωπα

Από τον κόσμο του σχολείου στο χώρο της εργασίας Μέσα στο 2005 ουδέποτε καθυστέρησε να επιστρέψει κάθε φορά που έφευγε, ενώ έδειξε ότι είχε αρχίσει να δένεται με την ομάδα και μάλιστα διεκδίκησε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ένας Εβραίος ειρηνιστής

Στην επόμενη σελίδα βλέπεις χαρακτηριστικές εικόνες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους. Τι άλλαξε;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

α. Στον πίνακα που ακολουθεί γράψε πέντε (5) επαγγέλματα που σχετίζονται με τις εικόνες της επόμενης σελίδας και που σου αρέσουν περισσότερο.

ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ που υπέγραψε τον προηγούμενο Ιανουάριο, ο Νιγηριανός για να ανανεώσει έθεσε έναν όρο.

Ο Τζόναθαν «Γιόνι» Μπεν-Άρτζι είναι ανεψιός του σκληροπυρηνικού πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Αλλά πάλι, δεν ευθύνεται κανείς για τους συγγενείς του…

Αν θέλεις, πρόσθεσε κι άλλα που σου αρέσουν, αλλά δε συμπεριλαμβάνονται στις εικόνες.

Να πληρώνεται τις δόσεις στην ημερομηνία που έχει συμφωνηθεί και δέχτηκε και τον όρο του ΠΑΟΚ, να τιμωρείται με συγκεκριμένο ποσό για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Γιόνι Μπεν-Άρτζι. «Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που λέει επισήμως πως δεν υπάρχουν ειρηνιστές»

Ίσως για ορισμένα επαγγέλματα χρειάζεσαι πληροφόρηση.

Η συμφωνία τηρήθηκε κι η διοίκηση προσπαθούσε να είναι συνεπής απέναντί του για να μην έχει προβλήματα.

Ο Μπεν-Άρτζι, ένας 20χρονος φοιτητής, είναι υπόδικος επειδή αρνείται να υπηρετήσει στις τάξεις του ισραηλινού στρατού.

Τότε, χρήσιμες πληροφορίες θα βρεις: • στο παράρτημα αυτού του βιβλίου • από τον καθηγητή του ΣΕΠ του σχολείου σου • στον Οδηγό Επαγγελμάτων • στην ηλεκτρονική σελίδα www.pi-schools.gr. • στα σωματεία εργαζομένων των οικείων κλάδων.

Κι όσο καιρό ήταν συνεπής, δεν είχε προβλήματα.

Έχει περάσει στη φυλακή περισσότερο καιρό από οποιονδήποτε άλλον Ισραηλινό αντιρρησία συνείδησης - πάνω από 200 μέρες και κάθε μήνα το στρατοδικείο ανανεώνει την κράτησή του - περισσότερες απ' ό,τι οποιοσδήποτε στρατιώτης έχει φυλακισθεί για «παράνομο φόνο» κάποιου αθώου Παλαιστίνιου.

β. Γράψε δίπλα σε καθένα από αυτά τα πέντε (5) επαγγέλματα που σημείωσες στον πίνακα γιατί σου αρέσει.

Μόλις καθυστέρησε μια δόση…

Είναι επίσης ο γνωστότερος αντιρρησίας, απόγονος μιας γενιάς ηρώων των ισραηλινών πολέμων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να πληρώνει τις επιλογές του Μαίου του 2004.

Και ενδέχεται να εξαναγκάσει τον ισραηλινό στρατό να αναγνωρίσει κάτι που ουδέποτε ώς τώρα έχει παραδεχθεί.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ…

Χθες εκδικάστηκε η προσφυγή του Δημήτρη Μάρκου, ο οποίος είχε υπογράψει τότε διετές συμβόλαιο, το οποίο έλυσε ύστερα από έξι μήνες.

Πως υπάρχουν Εβραίοι ειρηνιστές.

γ. Τι κοινό βρίσκεις να υπάρχει στα πέντε επαγγέλματα που σημείωσες ότι σου αρέσουν; Στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος μετά από λίγους μήνες στο Θρασύβουλο έγινε σκάουτερ στην ΑΕΚ επιδικάστηκαν χθες 70.000 ευρώ.

Γιατί ο Μπεν-Άρτζι δεν ανήκει σ' εκείνους που υπηρέτησαν τη θητεία τους πολεμώντας στις πύλες της Βηρυτού ή αντιμετωπίζοντας τους Παλαιστίνιους στην πρώτη Ιντιφάντα, αλλά τώρα αρνούνται να υπηρετήσουν ως έφεδροι επειδή αντιτίθενται στη συνεχιζόμενη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών ή στις τακτικές τρομοκράτησης, ταπείνωσης και συλλογικής τιμωρίας που εφαρμόζονται εις βάρος των Παλαιστίνιων.

[Π.χ. φυσικοθεραπευτής-νοσηλευτής: είναι επαγγέλματα που μου εξασφαλίζουν γνώση για να προσφέρω βοήθεια σε ασθενείς]. Ήταν οι τελευταίες δόσεις του διακανονισμού, που δεν είχε πληρώσει ο ΠΑΟΚ.

Η αντίρρηση του Μπεν-Άρτζι είναι ευρύτερη.

δ. Τελειώνοντας το κεφάλαιο των ενδιαφερόντων, θα διαπίστωσες τη σχέση που μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στις δραστηριότητές μας και στον κόσμο της εργασίας.

ΣΩΡΗΔΟΝ φτάνουν οι προτάσεις στον ΠΑΟΚ για παίκτες προς μεταγραφή και μεταξύ άλλων προτάθηκε κι ένας Αλβανός διεθνής.

«Στο Ισραήλ ο στρατός είναι ένα είδος θεού και περίμεναν από μένα να τον λατρεύω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου», τονίζει.

Ίσως είναι νωρίς να μιλάς για ένα πολύ συγκεκριμένο επάγγελμα, γιατί οι εξελίξεις στην αγορά εργασίας είναι πολλές και ραγδαίες.

Πρόκειται για τον 28χρονο Κλόντιαν Ντούρο, ο οποίος έπαιξε έξι χρόνια σε τουρκικές ομάδες και πέρσι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, πριν επιστρέψει στην ΣΚ Τιράνων στην πατρίδα του.

«Στο σχολείο υπάρχουν στρατιωτικές δραστηριότητες, κάνουν τα παιδιά να βάζουν στόχο να στρατολογηθούν σε επίλεκτα σώματα, τα καθοδηγούν πνευματικά προς τον στρατό».

Επιπλέον, και εσύ ο ίδιος θα αλλάζεις, καθώς θα αποκτάς νέες γνώσεις και πληροφορίες και θα αναπτύσσεις δεξιότητες.

Ο Ντούρο είναι "δεκάρι", αλλά δεν φαίνεται να απασχολεί τον ΠΑΟΚ.

Αλλά ενώ οι συμμαθητές του διάλεγαν να γράψουν δοκίμια για τα ηρωικά κατορθώματα του Μοσέ Νταγιάν, ο Μπεν-Άρτζι έγραφε για το ειρηνιστικό κίνημα.

Όμως, για πρακτικούς λόγους, σημείωσε το επάγγελμα που προτιμάς από τα πέντε (5) που έγραψες στον παραπάνω πίνακα.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ συνεχίζεται η προετοιμασία για το παιχνίδι της Κυριακής με την Ξάνθη στην Τούμπα (7.45μμ). «Στα 14 μου κάναμε με το σχολείο μια επίσκεψη στη λίμνη της Γαλιλαίας, μέσα από τα κατεχόμενα εδάφη», αφηγείται.

Ύστερα σημείωσε και τη δεύτερη προτίμησή σου.

Οι τελευταίες προπονήσεις γίνονται στις εγκαταστάσεις της Ευκαρπίας, μια και στη Σουρωτή το χόρτο δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση και από την πλευρά των ιδιοκτητών των εγκαταστάσεων διαψεύδεται ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί. «Είπα στον δάσκαλο ότι δεν θα πήγαινα επειδή δεν θεωρούσα ότι ήταν εντάξει να βάζεις παιδιά να περνάνε από χωριά στα οποία οι Παλαιστίνιοι είναι παγιδευμένοι στα σπίτια τους με απαγόρευση κυκλοφορίας».

Σκέψου τώρα γιατί διάλεξες αυτά τα δύο.

Πρόβλημα υπάρχει, πάντως, αλλά ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε ότι θα καταβάλει το συμφωνηθέν τίμημα μέσα στις επόμενες μέρες.

Όταν ήρθε η ώρα να υπηρετήσει, δήλωσε ειρηνιστής, αλλά ανακάλυψε πως δεν ήταν δυνατό να τον δεχθούν ως τέτοιο.

1ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

«Το Ισραήλ είναι η μοναδική χώρα που διακηρύσσει επισήμως πως δεν υπάρχουν ειρηνιστές», εξηγεί.

2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

«Είναι θέμα πολιτικής.

Να θυμάσαι ότι: Τα ενδιαφέροντα αποτελούν ένα κίνητρο για δράση Τα ενδιαφέροντα μπορεί να μας οδηγήσουν στην επιλογή κάποιας επαγγελματικής δραστηριότητας Τα ενδιαφέροντα αλλάζουν κατά τη διάρκεια της ζωής.

Το μόνο είδος αντίρρησης συνείδησης που αναγνωρίζουν είναι από την εβραϊκή θρησκεία». Έτσι ο στρατός αποφάσισε πως ο Μπεν-Άρτζι είναι ήδη στρατευμένος και πρέπει να δικαστεί από στρατοδικείο. Στην πρώτη συνεδρίαση, ο εισαγγελέας υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος «δεν είναι καλύτερος από λιποτάκτη ή ναρκομανή». Αλλά ο Γιόνι Μπεν-Άρτζι δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει ούτε εκατοστό. Και δικηγόροι πιστεύουν ότι θα καταφέρει τελικά να φέρει την υπόθεσή του ενώπιον πολιτικών δικαστών, οι οποίοι είναι πιθανότερο να πεισθούν ότι το… εξωτικό είδος του ειρηνιστή μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμη και στο Ισραήλ.