Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ασκησεις για αμυνα αλλα κυριως για ολοκληρωση επιθετικων ενεργειων :: 18/1/2006 20:15:25) 

Το πρόβλημα του σκοραρίσματος προσπαθεί να αντιμετωπίσει ο Νίκος Αναστόπουλος.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Παρατηρήσεις

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ

Δυσάρεστη έκπληξη

Στην παράλληλη σύνδεση αντιστατών:

Μάθε παιδί μου… σκοράρισμα

Την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Κώστας Σημίτης υποδέχθηκε σε σύσκεψη τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ήρθε αντιμέτωπος με μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη: ο νέος Πρόεδρος της Κύπρου τον ενημέρωσε πως "στη Χάγη πάω να πω "όχι" με εντολή του Εθνικού Συμβουλίου". 1. Όλοι οι αντιστάτες έχουν την ίδια τάση.

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Ο Πρωθυπουργός, όπως συνηθίζει όταν η κατάσταση είναι κρίσιμη, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν μίλησε.

2. Το άθροισμα των εντάσεων των ρευμάτων που διαρρέουν τους αντιστάτες ισούται με την ένταση του ρεύματος που εισέρχεται στο τμήμα του κυκλώματος το οποίο περιέχει τους αντιστάτες.

"Μηδέν στην άμυνα, ευστοχία στην επίθεση".

Ο Γιώργος Παπανδρέου όμως, επισήμανε αμέσως στον κ. Παπαδόπουλο τι συνέπειες μπορεί να έχει και για την Κύπρο και για την Ελλάδα αυτό το "όχι".

3. Η αντίσταση του ισοδύναμου αντιστάτη είναι μικρότερη και από τη μικρότερη αντίσταση των αντιστατών.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, ξέρει καλά ότι κάθε παιχνίδι που θα περνά από τη Δευτέρα και πλέον δεν επιστρέφει, αφού ξεκινά ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος του Πρωταθλήματος με το σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη.

Προς εκτόνωση των πνευμάτων, συνεργάτης του κ. Σημίτη πρότεινε - κι έγινε αποδεκτό - να ειπωθεί στον κ. Ανάν "ναι, υπό (αυστηρούς) όρους". Σκεφτείτε

Χθες, ο προπονητής του Άρη, δεν φανέρωσε τις σκέψεις του για την ενδεκάδα του αγώνα.

Τότε όλοι έφυγαν κατά το δυνατόν ευχαριστημένοι από το Μέγαρο Μαξίμου - τουλάχιστον δεν είχε επέλθει ανοικτή ρήξη Αθήνας - Λευκωσίας. Ο Γιώργος πειραματίστηκε στο εργαστήριο του σχολείου του με τρεις αντιστάτες που γνώριζε ότι είχαν αντιστάσεις 4Ω, 10Ω, 20Ω.

Έχει χρόνο στη διάθεσή του, με δεδομένη την ημέρα διεξαγωγής της συνάντησης.

Το moratorium όμως κράτησε πολύ λίγο.

Για την αντίσταση του ισοδύναμου σε σειρά αντιστάτη βρήκε την τιμή 18Ω.

Γύμνασε όμως σε δύο γκρουπ τους παίκτες του με συγκεκριμένες ασκήσεις για την αμυντική και την επιθετική γραμμή.

Χθες στη Χάγη η κυπριακή αντιπροσωπεία δεν έκρυβε την ενόχλησή της για τη στάση που υποχρεώθηκε λόγω της Αθήνας να κρατήσει…

Για την αντίσταση του ισοδύναμου σε παράλληλη σύνδεση αντιστάτη βρήκε την τιμή 5Ω.

Το μηδέν παθητικό είναι -και το έχει υποστηρίξει με έμφαση- το θεμέλιο για κάθε νίκη.

Όταν έδειξε τα αποτελέσματα στον καθηγητή του, αυτός του είπε να επαναλάβει τις μετρήσεις, γιατί υπάρχουν λάθη.

Όμως σημαντικό πρόβλημα είναι και αυτό του σκοραρίσματος, για το οποίο αφιέρωσε πολύ χρόνο στο δεύτερο γκρουπ προπόνησης, ζητώντας να τελειώνει σωστά και εύστοχα κάθε επιθετική ενέργεια, αφού τελευταία χάνονται ευκαιρίες που κοστίζουν βαθμούς.

Τι παρατήρησε ο καθηγητής;

Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίασε ο Ντεκάμπ, ενώ ατομικά γυμνάστηκε ο Ντούρντεκ. Σήμερα (14:15) ο Νίκος Αναστόπουλος θα παραθέσει την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ μπαίνει στο ρυθμό της προπόνησης και ο Θέμης Κουλουχέρης. Το πρώτο απόκτημα του Άρη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο χθες το βράδυ αναμενόταν στη Θεσσαλονίκη και όπως προγραμματίστηκε θα κατέλυε σε ξενοδοχείο για ξεκούραση. Στην προπόνηση που θα γίνει το απόγευμα, θα έχει την πρώτη γνωριμία με τον προπονητή και τους παίκτες της νέας του ομάδας. Όπως είπε χθες "αν ο κ. Αναστόπουλος κρίνει ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες της, εγώ είμαι έτοιμος να το κάνω. Η δίψα μου για ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη".

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ να επαναλάβει την πίστη του για την επίτευξη του τελικού στόχου: "Το υλικό του Άρη είναι πολύ καλό, υπάρχουν παίκτες με πολύ περισσότερες δυνατότητες από το να αγωνίζονται στη Β' εθνική και εκτιμώ ότι με την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο τα πράγματα θα μπουν στο σωστό δρόμο και το τέλος της σεζόν θα μας βρει να έχουμε πετύχει το στόχο της επιστροφής".