Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρελθον για τον ηρακλη ο φελτον και ο μαλεσεβιτς :: 6/2/2006 20:40:00) 

Αύριο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο Μάικ Κινγκ.

Ένα παιδί μετράει τις… βόμβες

3.2. Ηλεκτρικές πηγές

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Ο ΦΕΛΤΟΝ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΕΣΕΒΙΤΣ

Ο Νιντάλ Αλαγιάσα είναι 14 ετών. Ζει σε στρατόπεδο προσφύγων έξω από τη Βηθλεέμ. Κρατάει κινητό, "σερφάρει" στο Ίντερνετ και όταν δεν ταξιδεύει, όταν δεν έχει "Ιντιφάντα", πάει στο σχολείο και ύστερα παίζει με τα άλλα παιδιά στους δρόμους… πόλεμο

Είδαμε στην προηγούμενη παράγραφο ότι, για να δημιουργήσουμε ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα μεταλλικό αγωγό, πρέπει να εφαρμόσουμε στα άκρα του μια διαφορά δυναμικού.

Με Κινγκ κόντρα στον Κολοσσό

ΒΙΚΥ ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτή τη διαφορά δυναμικού την εξασφαλίζουν οι ηλεκτρικές πηγές.

Ο Μάικ Κινγκ θα βρίσκεται καλώς εχόντων των πραγμάτων αύριο στη Θεσσαλονίκη για να αντικαταστήσει τον Λαβέλ Φέλτον, που αποτελεί οριστικά παρελθόν για τον Ηρακλή.

"Πετάμε πέτρες. Δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε. Ζούμε στους δρόμους και παίζουμε πόλεμο…". Ο 14χρονος Νιντάλ Αλαγιάσα από τη Βηθλεέμ μιλάει για τα παιχνίδια, τα παιδιά και τα όνειρα στα στρατόπεδα της Παλαιστίνης

Θα δούμε, στη συνέχεια, ότι το ηλεκτρικό ρεύμα, δηλαδή οι κινούμενοι ηλεκτρικοί φορείς, έχει και μεταφέρει ενέργεια.

Αφού πήρε την έγκριση της διοίκησης ο Γιούρι Ζντοβτς άναψε το πράσινο φως για την έλευση του 28χρονου Αμερικανού, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο NBDL με τους Φάγιετβιλ Πάτριοτς. Ο Νιντάλ Αλαγιάσα είναι παιδί.

Την ενέργεια αυτή την παίρνουν οι φορείς από την πηγή.

Ο Κινγκ θα πραγματοποιήσει εκτός απροόπτου το ντεμπούτο του στο σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό. Φοράει μπλουτζίν, κόκκινο μπουφάν δυτικού τύπου, είναι μοντέρνα κουρεμένος, είναι εντυπωσιακά όμορφος, έχει μάτια κάρβουνα, φλεγόμενα, και ο μελαψός λαιμός του είναι καλυμμένος με την κουφίγια του (την παλαιστινιακή μαντίλα).

Να προσέξουμε όμως: η πηγή δεν παράγει ενέργεια από το τίποτα.

ΛΥΘΗΚΕ χθες η συνεργασία με τον Μπόγιαν Μαλέσεβιτς, που ζήτησε να φύγει από τον Ηρακλή λίγες μέρες αφότου συμφώνησε με την ομάδα. Ο Νιντάλ Αλαγιάσα, μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Build a better world", που εδρεύει στη Βηθλεέμ, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσια συζήτηση, με θέμα "Παλαιστίνη:

Απλώς μετασχηματίζει σε ηλεκτρική ενέργεια ενέργεια κάποιας άλλης μορφής, την οποία ο κατασκευαστής έχει αποθηκεύσει στην πηγή.

Ούτως ή άλλως ο Σέρβος δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του. Παιδιά και Πόλεμος", που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "Εικόνες του 21ου αιώνα" και του ειδικού αφιερώματος (με σειρά ταινιών Ισραηλινών και Παλαιστινίων κινηματογραφιστών) στην Παλαιστίνη.

Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε ότι:

Μέχρι να επιστρέψει απόλυτα υγιής ο Μίρσα Κούρτοβιτς οι "κυανόλευκοι" θα πορευτούν με πλέι μέικερ τον Σάσα Στεφάνοβιτς.

Ο Νιντάλ Αλαγιάσα είναι παιδί, αλλά "άλλο" παιδί.

Κάθε ηλεκτρική πηγή είναι μετατροπέας της ενέργειας που είναι αποθηκευμένη σε αυτή σε ηλεκτρική ενέργεια.

Ο ΚΟΥΡΤΟΒΙΤΣ θα ξεκινήσει από σήμερα τρέξιμο και πισίνα και σύντομα θα δοκιμάσει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Μπορεί να μιλάει ανερυθρίαστα για τα πάντα: για την Παλαιστίνη, την πατρίδα του, τα κατεχόμενα, το Ισραήλ, τους κακούς, τους καλούς, τα αεροδρόμια της Δύσης, το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, το διαβατήριό του που δεν φέρει προέλευση, το σχολείο του που δεν λειτουργεί, το Ίντερνετ, τα κινητά τηλέφωνα, τις βόμβες, τον πετροπόλεμο, τον πόλεμο, τις σφαίρες, τον θάνατο…

Έχουμε διάφορα είδη πηγών ανάλογα με το είδος της ενεργειακής μετατροπής που πραγματοποιείται κατά τη λειτουργία τους.

Ο Ζντοβτς και το ιατρικό επιτελείο πάντως δεν πρόκειται να τον πιέσουν αφού προέρχεται από μια λεπτή επέμβαση.

Α, του αρέσουν και τα κορίτσια.

Η ηλεκτρική πηγή είναι μια συσκευή που δημιουργεί και διατηρεί διαφορά δυναμικού ανάμεσα σε δύο συγκεκριμένα σημεία της, τα οποία λέγονται πόλοι της πηγής.

ΘΕΜΑΤΑ οικονομικής φύσης συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του Ερασιτέχνη, Νίκου Παναγόπουλου με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Ηρακλή Τσιλόπουλο και το μέλος της διοίκησης Κώστα Πρωτοπαπαδάκη. Έχει κορίτσι δικό του στο στρατόπεδο της Βηθλεέμ, αλλά δεν είναι και ερωτευμένος μαζί της. Αναζητήθηκαν τρόποι για να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και θα γίνουν κρούσεις προς τους επιφανείς παράγοντες της ομάδας να ενισχύσουν το τμήμα. "Προηγούνται άλλα", δηλώνει με νόημα.

ΜΕ ΟΚΤΩ(!) συνολικά απουσίες ξεκίνησε η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αγώνα με τον Κολοσσό.

Αυτός είναι ερωτευμένος με την πατρίδα του, την Παλαιστίνη.

Ο Γιούρι Ζντοβτς δεν είχε στη διάθεσή τους Σφέικο (ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο), Φέλτον (δεν θέλησε να προπονηθεί), Τζένκινς (ενοχλήσεις στον αστράγαλο) Στεφάνοβιτς (επικαλέστηκε πόνους στα γόνατα), Γιαννουζάκος (πόνοι στα γόνατα), Μπέλλο (αχίλλειος). Όχι, αυτός δεν πετά πέτρες, οι φίλοι του το κάνουν. Σ' αυτούς προστίθενται ο Κούρτοβιτς και ο Χρήστου που ταλαιπωρείται από θλάση και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση στη Ρόδο. "Δεν έχουν εξάλλου κάτι άλλο να κάνουν.

Ν.ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν έχουν πού να πάνε. Τα παιδιά στην Παλαιστίνη ζουν στους δρόμους. Παίζουν στους δρόμους. Παιχνίδι είναι ο πετροπόλεμος. Αν δεν έχεις με τι άλλο να παίξεις, παίζεις με τις πέτρες. Πετούν πέτρες στους Ισραηλινούς… Κάποιοι σκοτώθηκαν. Τους πυροβόλησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και σκοτώθηκαν… Εσείς ακούτε Παλαιστίνιος και λέτε "α, καμικάζι". Δεν θα μπορούσατε όμως να επιβιώσετε στις συνθήκες που εμείς ζούμε".

Ο Νιντάλ Αλαγιάσα ταξιδεύει συνεχώς. Από τα έξι του χρόνια ταξιδεύει. Συμμετέχει σε πάνελ συζητήσεων, μιλάει για τα παιδιά στην Παλαιστίνη. Μιλάει στην Ιορδανία, τη Νορβηγία, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Αίγυπτο, την Ελλάδα…

Έχει φίλους από το Ίντερνετ. "Ή μάλλον είχα", διευκρινίζει. "Γιατί όταν τους έγραψα πως είμαι Παλαιστίνιος, διαφώνησαν. Κάποιοι ήταν και Ισραηλινοί. Κάποιοι Δυτικοί, γενικώς… Δεν καταλαβαίνουν".

Ο Νιντάλ Αλαγιάσα είναι παιδί. Μόνο που στην πατρίδα του δεν υπάρχουν παιδιά, δεν υπάρχει χώρος για τα παιδιά. Έτσι, έγινε κι αυτός μεγάλος. "Στην Παλαιστίνη η ζωή είναι αβίωτη. Το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι… να πεθάνει. Πεθαίνοντας ίσως κάνει τη ζωή καλύτερη. Ζώντας δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Δεν έχουμε πια όνειρα", δηλώνει σχεδόν επίσημα από τη θέση του στο πάνελ των ομιλητών, σαν να διαβάζει από στήθους ένα καλοδιδαγμένο μάθημα.

Μόνο που όταν - ανεπίσημα - τον ρωτήσαμε τι ονειρεύεται, είχε όνειρα. Θέλει να γίνει ατομικός φυσικός. "Ονειρεύομαι να φτιάξω μια νέα ατομική βόμβα. Να διασπάσω το άτομο με… ήχο. Όχι για το κακό, για το καλό της ανθρωπότητας. Και ύστερα να γυρίσω στην Παλαιστίνη και να 'ναι πατρίδα-κράτος, όχι δρόμοι…".

ΕΙΠΕ

"Ο θάνατος είναι το σημείο που τελειώνει η ζωή, αυτή η ζωή, αλλά όχι και το όνομα, η προσωπικότητα, ο σκοπός για τον οποίο γεννηθήκαμε".