Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( καλες επιδοσεις απο τσατουμα και πιλατου στο μηκος :: 19/2/2006 22:23:51) 

Η Στέλλα Πιλάτου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο μήκος.

Επίθεση με… καραμέλες

• Γράμματα, Επιστήμη και Τέχνη την εποχή της Αναγέννησης

ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΣΑΤΟΥΜΑ ΚΑΙ ΠΙΛΑΤΟΥ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

Στρατιωτικές επιδείξεις στους δρόμους της Βαγδάτης

• Γράμματα και Επιστήμη

Πτήσεις προς τη Μόσχα

ΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κατά το 16ο αιώνα παρατηρείται λογοτεχνική ανανέωση με τη χρήση των εθνικών γλωσσών και με τον εμπλουτισμό της θεματολογίας.

Ο Λούης Τσάτουμας ήταν ο πρωταγωνιστής της χθεσινής δεύτερης ημέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος, καθώς έδειξε ότι φέτος σταδιακά βρίσκει τον καλό εαυτό του.

Οι καραμέλες - αραβική συνήθεια, αντί για λουλούδια που συνηθίζουν στη Μόσχα και στο Πεκίνο - έπεφταν "βροχή" χθες πάνω στους άνδρες των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας, που παρήλασαν στη Λεωφόρο Παλαιστίνης της Βαγδάτης.

Στην ανανέωση αυτή συνέβαλαν σημαντικοί συγγραφείς, όπως ο γάλλος Μισέλ ντε Μονταίν (1533-1592) με το έργο του Δοκίμια, ο ισπανός Μινγκουέλ ντε Θερβάντες (1547-1616) με το περίφημο μυθιστόρημά του Δον Κιχώτης και ο άγγλος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616) με τα θεατρικά του αριστουργήματα (Άμλετ, Μάκβεθ, Οθέλλος).

Με άλμα στα 8,15 μέτρα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ που διατηρεί από τις 29 Ιανουαρίου του 2005 και άφησε υποσχέσεις ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Μόσχας.

"Βιβλία, όχι βόμβες" για το πετρέλαιο. Το σύνθημα αυτή τη φορά βγήκε από τα χείλη χιλιάδων μαθητών στις ΗΠΑ (φωτογραφία) και άλλες χώρες του πλανήτη

Τέλος, ο ιταλός Νικολό Μακιαβέλλι (1469-1527) στο έργο του Ο Ηγεμόνας αναλύει την τακτική και τη συμπεριφορά που πρέπει να ακολουθεί ο ηγεμόνας για την κατάκτηση της εξουσίας.

Στο μήκος των γυναικών η Στέλλα Πιλάτου πήρε την πρώτη θέση με 6,67 μέτρα και έπιασε το όριο για το παγκόσμιο, σε αντίθεση με την Γιάννα Καφετζή που προσγειώθηκε στα 6,43μ.

Την ίδια ώρα στα γραφεία του ΟΗΕ αλλά και στις πρεσβείες Γερμανίας, Ιταλίας και Γαλλίας γινόταν λόγος για άμεση εκκένωση.

Ανεξαρτητοποιεί, έτσι, την πολιτική επιστήμη από τη θεολογία και την ηθική, όπως δείχνει και η χαρακτηριστική του φράση: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, αναδείχθηκε ο Πανελλήνιος με 98 και 121 βαθμούς αντίστοιχα. Στις καθολικές εκκλησίες προετοιμάζονταν για τις λειτουργίες "υπέρ της ειρήνης".

Η διεύρυνση του κόσμου με τις Ανακαλύψεις, έθεσε νέους προβληματισμούς για τη γη, το σύμπαν και την επιστήμη.

Στους άνδρες δεύτερος ήταν ο Παναθηναϊκός με 60 και τρίτος ο Ολυμπιακός με 40 βαθμούς. Και ο υποδιευθυντής των επιθεωρητών του ΟΗΕ Δημήτρης Περίκος, λίγο πριν φύγει για την έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, άφηνε στα "ΝΕΑ" ανοιχτό το ενδεχόμενο γοργών πολεμικών εξελίξεων (από την πλευρά της Ουάσιγκτον), ανεξαρτήτως της ομιλίας Μπλιξ την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι κυριότεροι επιστήμονες της Αναγέννησης Επιστήμονες Νικόλαος Κοπέρνικος (1473-1543), Πολωνός Ιωάννης Κέπλερ (1571 -1630), Γερμανός Γαλιλαίος (1564-1642), Ιταλός Θεόφραστος Παράκελσος (1493-1551), Ελβετός Αντρέ Βεσάλ (1514-1564), Φλαμανδός Φραγκίσκος Βάκων (1561 -1626), Άγγλος Τομέας επιστημονικής δραστηριότητας αστρονομία αστρονομία αστρονομία ιατρική, φαρμακολογία ιατρική, ανατομία επιστήμη-φιλοσοφία: συνέδεσε την επιστήμη με τη φιλοσοφία

Στις γυναίκες τη δεύτερη θέση κέρδισε ο ΟΦΚΑ Οδυσσέας με 28 και στην τρίτη θέση ο ΟΦΗ με 25 βαθμούς.

Χθες, πάντως, που έγιναν πολλές στρατιωτικές "ασκήσεις" σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και σε συνοικίες της Βαγδάτης, ο πληθυσμός ενέτεινε τις προετοιμασίες του (σ.σ.: αγορά τροφίμων) για την πιθανότητα πολέμου.

Έκπληξη αποτέλεσε η απουσία αθλητών του Ηρακλή από τα μετάλλια.

Και τις "φήμες" καλλιέργησαν περισσότερο οι παρελάσεις, κυρίως αυτή της Λεωφόρου Παλαιστίνης. ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ανακοινώθηκε από την ΕΠΥΑ η ομάδα που θα συμμετάσχει μεθαύριο στο 13ο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Παιανίας.

Πλέον εντυπωσιακή ήταν εκεί η παρουσία των επίλεκτων, που ήταν ντυμένοι με λευκές στολές, οι οποίες έμοιαζαν επίτηδες με σάβανο για να δείξουν στον "έξω κόσμο" ότι είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για τον Σαντάμ Χουσεΐν.

Άνδρες: Πετρίδης (60μ.), Μελαχροινούδης (400μ.), Τζιρτζίρης (800μ.), Μουστάκας (1500μ.), Φράγγος (3000μ.), Μαυρίδης (60μ.), Κατσής (μήκος), Φράγγος (τριπλούν), Τομαράς (ύψος), Ευαγγέλου (επί κοντώ), Βασιλόπουλος (σφαιροβολία).

Δέχθηκαν μάλιστα τις περισσότερες καραμέλες από μία μαυροφορεμένη γυναίκα, η οποία στεκόταν παραδίπλα του υπουργού Εσωτερικών και τις πέταγε στο πλήθος των στρατιωτών.

Γυναίκες: Κομπίδου (60μ.), Πάντη (400μ.), Φιλάνδρα (800μ.), Δαγκλή (1500μ.), Πρωτόπαππα (3000μ.), Κόμνου (60μ. εμπόδια), Πιλάτου (μήκος), Γιαννακιτσίδου (τριπλούν), Παπαγεωργίου (ύψος), Σκαφίδα (επί κοντώ), Κυριακίδου (σφαιροβολία).

Αυτή η γυναίκα είχε χάσει όλη της την οικογένεια στους βομβαρδισμούς του Ιανουαρίου του 1991 και έδινε τον τόνο της "ζαχαρένιας επίθεσης" στην παρέλαση των μονάδων "εσωτερικής ασφαλείας" του καθεστώτος.

Τον τόνο βεβαίως είχε δώσει από το πρωί με το μήνυμά του ο Σαντάμ Χουσεΐν κάνοντας λόγο για την "τυραννία των ΗΠΑ στον κόσμο" και "την τυραννική ηγεσία της Αμερικής που θέλει να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε περιπέτειες".

Ο αναπληρωτής του γενικού συντονιστή των επιθεωρητών κ. Μπλιξ, ο Έλληνας Δημήτρης Περίκος αναχώρησε χθες - μέσω Βιέννης - για τη Νέα Υόρκη, αφήνοντας να εννοηθεί, στη συζήτηση που είχε με "ΤΑ ΝΕΑ", ότι πολλά αναμένεται να συμβούν μέσα σε λίγες ημέρες, ανεξαρτήτως της προόδου που έχουν συντελέσει οι Ιρακινοί για τον αφοπλισμό τους.

Ο κ. Περίκος μας μίλησε για "εκκένωση από τους επιθεωρητές", χωρίς να προσδιορίσει πώς, αν και πότε ακριβώς αυτό θα γίνει. Και διευκρίνισε με νόημα ότι δεν θα έρθει σε δύο εβδομάδες πίσω στη Βαγδάτη αν συμβούν γεγονότα μέσα στις ερχόμενες ημέρες, αμέσως δηλαδή μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο και αναμένεται να ακούσει την ερχόμενη Παρασκευή την προφορική ενημέρωση του κ. Μπλιξ πάνω στο θέμα του αφοπλισμού. Πάντως, δεν θα τον εξέπλησσε καθόλου - σχολίασε - αν οι Αμερικανοί προχωρήσουν άμεσα σε "χειρουργικές κινήσεις στο Ιράκ".

Βεβαίως, η αλληλεγγύη στο λαό του Ιράκ συνεχίζεται. Στο Πρες Σέντερ της Βαγδάτης δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις για ανακοινώσεις ακτιβιστών και φιλειρηνιστών απ' όλο τον κόσμο, ακόμα και βουδιστών, που αποτελούν άλλωστε και το νέο "αίμα" αυτής της κινητοποίησης.

Φτάνουν με όλα τα μέσα στη χώρα και αμέσως ενεργοποιούνται, με πορείες, συμβολικές καταλήψεις και συμβολικές περιφρουρήσεις σε κτίρια κοινής ωφελείας, ακόμα και στη Βασόρα, στο Νότο, αυτή την τραγική πόλη που δεν έπαψε ποτέ από το 1991 να δέχεται βόμβες στο "κεφάλι" της…