Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( 1ος ομιλος (22η αγωνιστική) :: 12/2/2006 19:40:14) 

1ος ΟΜΙΛΟΣ (22η αγωνιστική) Ένεση ρευστότητας με εταιρικά ομόλογα από επιχειρήσεις

• Η εξέλιξη της φεουδαρχίας

Βισαλτιακός - Πανδραμαϊκός δ.δ. Εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης για επιχειρήσεις αλλά και τοποθέτησης για μικροεπενδυτές προσφέρουν τα εταιρικά ομόλογα, που θεσπίζονται με νομοσχέδιο. Οι μεταρρυθμίσεις του Καρλομάγνου επιτάχυναν την εξέλιξη της φεουδαρχίας. Απόλλων Διομήδειας - Μ. Αλεξ. Ηράκλειας 0-0

Τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους εκδίδοντας ομολογιακά δάνεια, αντί να καταφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό ή στο καχεκτικό την περίοδο αυτή Χρηματιστήριο, δίνει στις επιχειρήσεις το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Παλαιότερα ο στρατός αποτελούνταν από ελεύθερους αγρότες υπό την ηγεσία του αυτοκράτορα. Οδυσσέας Αναγέννησης - Εθνικός Σιδηροκάστρου 0-0

Ομολογίες

Οι συνεχείς πόλεμοι, όμως, και η αύξηση του κόστους του στρατιωτικού εξοπλισμού ανάγκασαν τον αυτοκράτορα να στηριχθεί στους βασιλικούς αξιωματούχους που τους είχε παραχωρήσει γαίες και στους άλλους ισχυρούς γαιοκτήμονες. Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Καλαμπάκι 2-0

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι ανώνυμες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν ομολογιακά δάνεια με απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων ή των διοικητικών τους συμβουλίων.

Αυτοί συμμετείχαν στον πόλεμο με τους ανθρώπους τους παρέχοντας και τον εξοπλισμό τους. Προσοτσάνη - Ορέστης Ορεστιάδας 3-0

Τα δάνεια διαιρούνται σε ομολογίες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα δικαιώματα των ομολογιούχων και είναι διαπραγματεύσιμες σε οργανωμένες αγορές, συνδεδεμένες με το Σύστημα Άυλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών.

Η φεουδαρχία επικράτησε στην Ευρώπη από τον 8ο μέχρι τον 13ο αιώνα, οπότε άρχισε να παρακμάζει. Νέστος Χρυσούπολης - Θεαγένης Θάσου 3-1

Οι όροι του δανείου, δηλαδή το ύψος του, το επιτόκιό του, ο αριθμός των ομολογιών κ.ά. καθορίζονται από το όργανο που αποφασίζει την έκδοσή του.

Η εξάπλωσή της, όμως, δεν έγινε σε όλη την Ευρώπη ούτε με τον ίδιο τρόπο ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Απόλλων Παραλιμνίου - Ανακάλυψη δ.δ.

Εκπροσωπήσεις

Το φεουδαρχικό σύστημα είχε ως συνέπεια τον κατακερματισμό της κρατικής εξουσίας σε μικρότερα ή μεγαλύτερα φέουδα που αποτελούσαν συχνά πραγματικές ηγεμονίες. Δόξα Γρατινής - Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 0-0

Οι ομολογίες μεταβιβάζονται ελεύθερα, ενώ οι ομολογιούχοι μπορούν να οργανωθούν σε ομάδα και να εκπροσωπούνται εξώδικα από εκπρόσωπο, ο οποίος μπορεί να είναι πιστωτικό ίδρυμα ή Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

Τελετή επίδοσης της πανοπλίας στον ιππότη Πρώτα-πρώτα ο επίσκοπος ευλογεί με τον εξής τρόπο τη σημαία του ιππότη:«Ο Παντοδύναμος Θεός […] καθαγιάζει αυτήν την πολεμική σημαία με την ουράνια ευλογία, για να είναι ισχυρή απέναντι στους εχθρούς και στους επαναστάτες, και με τη δική σου προστασία φοβερή στους εχθρούς της χριστιανοσύνης […] Στη συνέχεια ενώνει την ασπίδα με τη σημαία και τα ραίνει με αγιασμένο νερό, καθώς τα κρατά ο ιππότης. Έπειτα ευλογεί το ξίφος με αυτόν τον τρόπο «Δέξου, Κύριε, να ευλογήσεις αυτό το ξίφος που θα συνοδεύει τον υπηρέτη σου, για να μπορεί να προστατεύει και να υπερασπίζεται την Εκκλησία, τις χήρες και τα ορφανά και όλους, όσοι υπηρετούν το Θεό, ενάντια στη βιαιότητα των εχθρών […]. Από το Τελετουργικό της Εκκλησίας του Καμπραί, περ. 1093.

Ρεπό: Δόξα Ξάνθης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τέσσερις κατηγορίες ομολογιακών δανείων:

Από τις ηγεμονίες αυτές συγκροτήθηκαν αργότερα ενιαίες επικράτειες που ως ένα βαθμό αντιστοιχούν στα σημερινά κράτη της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

* Τα κοινά ομολογιακά δάνεια που παρέχουν στους ομολογιούχους δικαίωμα τόκου και επιστροφής τής ονομαστικής αξίας των ομολογιών τους.

Στη Γαλλία ένας δούκας, ο Ούγος Καπέτος, υπερίσχυσε έναντι των άλλων φεουδαρχών και το 987 ανακηρύχθηκε βασιλιάς. B ΓΚΟΛ 1. Οδυσσέας Αναγέννησης 47 33-12 ------------------------------------------------------ 2. Προσοτσάνη 42 47-16 3. Βισαλτιακός 41 34-11 4. Ανακάλυψη 40 36-19 5. Δόξα Γρατινής 39 23-9 6. Xρυσούπολη 35 38-25 7. Aπόλλων Παραλιμνίου 33 28-17 8. Ηράκλεια 31 27-18 9. Σπάρτακος Αγ. Θεοδ. 31 26-23 10. Δόξα Ξάνθης 29 30-26 11. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 27 21-12 12. Σιδηρόκαστρο 24 25-31 -------------------------------------------------------------- 13. Πανδραμαϊκός 19 21-29 14. Απόλλων Διομ. 16 10-31 15. Καλαμπάκι 15 22-43 16. Θεαγένης Θάσου 5 16-49 17. Ορέστης Ορεστιάδας 3 5-64

* Τα ομολογιακά δάνεια με ανταλλάξιμες μετοχές, με τα οποία παρέχεται στους ομολογιούχους το δικαίωμα να ζητήσουν την εξόφληση των ομολογιών τους με άλλες ομολογίες ή μετοχές.

Στη Γερμανία ο Όθων Α' με την υποστήριξη του στρατού και της Εκκλησίας, στέφθηκε στη Ρώμη το 962 από τον πάπα αυτοκράτορας των Ρωμαίων και ίδρυσε την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

* Τα ομολογιακά δάνεια με μετατρέψιμες ομολογίες.

Αργότερα, ο Γουλιέλμος της Νορμανδίας, εκμεταλλευόμενος τις δυναστικές διαμάχες κατέλαβε το θρόνο της Αγγλίας το 1066, όπου εισήγαγε το φεουδαρχικό σύστημα.

* Τα ομολογιακά δάνεια με δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη.

Με την κατάκτηση της Αγγλίας από τον Γουλιέλμο, τον επονομαζόμενο για το λόγο αυτό και Κατακτητή, άρχισε η διαμόρφωση της σύγχρονης Αγγλίας.

Είσπραξη απαιτήσεων

Επίσης, με το νομοσχέδιο προβλέπεται η δυνατότητα "τιτλοποίησης απαιτήσεων", δηλαδή έκδοσης τίτλων με τους οποίους μια εταιρεία εκχωρεί σε μια άλλη δικαιώματα είσπραξης απαιτήσεων. Για παράδειγμα, μια τράπεζα μπορεί να εκχωρήσει τις απαιτήσεις της από στεγαστικά δάνεια σε μια άλλη εταιρεία. Η τελευταία πρέπει να είναι εταιρεία "ειδικού σκοπού", η οποία θα καταβάλει το τίμημα διαθέτοντας ομολογίες σε επενδυτές.

Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα τιτλοποίησης απαιτήσεων από ακίνητα. Στην περίπτωση αυτή εκδίδονται ομολογίες, η αποπληρωμή των οποίων πραγματοποιείται από το προϊόν της διαχείρισης ή πώλησης ακινήτων.