Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ιταλια: η γιουβεντους "αλωσε" και το μιλανο, 1-2 την ιντερ :: 12/2/2006 23:45:56) 

Μονομαχία του Τιράμ (Γιουβέντους) με τον Αντριάνο (Ίντερ) στη σπουδαία νίκη της "βέκια σινιόρα" στο "Ντέλε Άλπι".

Εγκρίθηκε η απορρόφηση

ΙΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΙΤΑΛΙΑ: Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ "ΑΛΩΣΕ" ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΛΑΝΟ, 1-2 ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ

Εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias το σχέδιο συγχωνεύσεως με απορρόφηση της "Επενδύσεις Εργασίας Α.Ε." από την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias.

1. Η εξάπλωση των Αράβων

Ωραία μου κυρία

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών με βάση ισολογισμούς μετασχηματισμού της 7.11.2002.

α. Ίδρυση και αρχές του Ισλάμ

Φάνηκε και το 29ο "σκουντέτο" για τη Γιουβέντους.

Η σχέση ανταλλαγής όπως εγκρίθηκε από τη συνέλευση είναι 9 μετοχές της "Επενδύσεις Εργασίας Α.Ε." προς 1 μετοχή της EFG Eurobank Ergasias.

Η εξάπλωση των Αράβων, που επηρέασε βαθιά την παγκόσμια ιστορία, ήταν συνέπεια της μεταστροφής του λαού αυτού στο Ισλάμ (επί λέξει «αφοσίωση και πίστη στο θέλημα του Θεού»), μονοθεϊστική θρησκεία που ίδρυσε ο Μωάμεθ (περ. 570-632). Στο παιχνίδι της χρονιάς, όπως είχε χαρακτηριστεί, εκ των προτέρων, η αναμέτρηση με τη 2η μέχρι χθες Ίντερ, η "βέκια σινιόρα" απέδειξε ξανά την ανωτερότητά της: πέρασε νικηφόρα και από το "Μεάτσα" χάρη σε αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του αναγεννημένου Ντελ Πιέρο (1-2), αύξησε τη διαφορά από τους διώκτες της στους δώδεκα πόντους κι αισθάνεται ασφαλής για τον τέταρτο τίτλο πρωταθλητή την τελευταία πενταετία!

Οι μέτοχοι της "Επενδύσεις Εργασίας Α.Ε." ως μέτοχοι της EFG Eurobank Ergasias θα δικαιούνται μέρισμα της Τράπεζας για τη χρήση 2002.

Ο Μωάμεθ ήταν οδηγός καραβανιών.

Η Μίλαν, αν και βρέθηκε να χάνει νωρίς από τη Ρετζίνα, "απάντησε" με τέσσερα γκολ (1-4), από τα οποία τα τρία πέτυχε ο αγέραστος Πίπο Ιντζάγκι, που έφτασε τα 120 γκολ καριέρας στο καμπιονάτο και βάλθηκε να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο Μουντιάλ.

Ταξίδευε συχνά στις χώρες της Εγγύς Ανατολής και είχε γνωρίσει από κοντά το Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό.

Τις εννιά(!) σερί νίκες έφτασε η Ρόμα, με νέο θύμα τη Σιένα (0-2) και επειδή η 4η Φιορεντίνα υπέκυψε στις ορέξεις του Κριστιάνο Λουκαρέλι στο Λιβόρνο (2-0), οι Ρωμαίοι βρέθηκαν πλέον μόλις δύο πόντους μακριά από το Τσάμπιονς λιγκ, αφού από τον Δεκέμβριο πραγματοποιούν πορεία πρωταθλητισμού.

Επηρεασμένος από τις δύο αυτές θρησκείες, ο Μωάμεθ διακήρυξε τις αρχές της νέας θρησκείας του Ισλάμ, διώχτηκε όμως το 622 από την πατρίδα του, τη Μέκκα, και κατέφυγε στη Μεδίνα, όπου απέκτησε έναν πυρήνα πιστών οπαδών.

Όσο για την πρώτη εμφάνιση της Ουντινέζε στη "μετά Κόσμι" εποχή, απέσπασε ισοπαλία (1-1) από τη Λάτσιο.

Το έτος αυτό (622), έτος της Εγίρας (αποδημίας), καθιερώθηκε ως αφετηρία του χρονολογικού συστήματος των Αράβων.

Η 25η αγωνιστική: Ίντερ - Γιουβέντους 1-2 (74' Σάμουελ - 64' Ιμπραχίμοβιτς, 85' Ντελ Πιέρο), Κάλιαρι - Λέτσε 0-0, Έμπολι - Παλέρμο 0-1 (90' Μπαρτζάλι), Λιβόρνο - Φιορεντίνα 2-0 (22' πέν., 76' Λουκαρέλι), Πάρμα - Άσκολι 0-0, Ρετζίνα - Μίλαν 1-4 (10' Παρέδες - 15', 52', 90' Ιντζάγκι, 37' Τζιλαρντίνο), Σαμπντόρια - Μεσίνα 4-2 (19' Καστελίνι, 69' πέν. Βόλπι, 80' Τονέτο, 90' Φότι - 17' Μουσλίμοβιτς, 89' πέν. Ντι Νάπολι), Σιένα - Ρόμα 0-2 (71' Ντε Ρόσι, 90' Μανσίνι), Τρεβίζο - Κιέβο 1-2 (77' Μποριέλο - 39', 47' Τιριμπόκι), Λάτσιο - Ουντινέζε 1-1 (20' Ρόκι - 26' πέν. Γιακουίντα).

Κατά την επόμενη δεκαετία (622-632) το Ισλάμ κυριάρχησε σ' όλη την Αραβία. Το Κοράνι (επί λέξει «λόγος θεού»), το ιερό βιβλίο της νέας θρησκείας, απαιτούσε από τους πιστούς (Μουσλίμ) να διαδώσουν το Ισλάμ με ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά των απίστων. Ωστόσο τους απαγόρευε να ασκήσουν καταναγκασμό στους Χριστιανούς και τους Ιουδαίους. Όσοι έπεφταν στον πόλεμο γίνονταν μάρτυρες της πίστης και εξασφάλιζαν μια θέση στον Παράδεισο.

Όροι-κλειδιά της ενότητας Ισλάμ, Μουσουλμάνος, Κοράνι, Εγίρα, τζιχάντ (ιερός πόλεμος), μάρτυρες πίστης, χαλίφης, μάχη Γιαρμούκ, μάχη Πουατιέ, διάσπαση ενότητας μεσογειακού κόσμου.