Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( τεταρτη συνεχομενη ισοπαλια στα πηγαδια :: 29/1/2006 21:38:30) 

Με το στείρο 0-0 συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Μάνσο με την Ξάνθη (αριστερά με τον Οφορίκουε).

ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Διαφορικές εξισώσεις με χωριζόμενες μεταβλητές

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ

Πρέπει να επιδείξουμε σύνεση και ευθύνη

Έχει αποδειχτεί πειραματικά, ότι ο ρυθμός μεταβολής, ως προς το χρόνο, του πληθυσμού [pic] μιας κοινωνίας, η οποία δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες, είναι ανάλογος του πληθυσμού.

Το σύνδρομο της έδρας

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δηλαδή, ισχύει [pic], όπου α θετική σταθερά.

ΞΑΝΘΗ 0 - 0 ΟΦΗ

Μία ημέρα πριν σηκωθεί η αυλαία στη δίκη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε «να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης» της δικαστικής διαδικασίας, προσθέτοντας ότι «το γεγονός πως η υπόθεση βρίσκεται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, καθιστά κάτι παραπάνω από αυτονόητη την υποχρέωσή μας να είμαστε φειδωλοί και να επιδείξουμε σύνεση και ευθύνη…».

Αν ο αρχικός πληθυσμός της κοινωνίας είναι [pic], δηλαδή [pic], για να βρούμε τον πληθυσμό [pic] ύστερα από χρόνο t, θα λύσουμε την παραπάνω διαφορική εξίσωση.

Η Ξάνθη στο πρώτο της παιχνίδι στη μετά Εμερσον και Λουτσιάνο εποχή "κόλλησε" στο 0-0 απέναντι στον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί αμύνθηκαν επιτυχημένα, δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην τέταρτη σερί εντός έδρας ισοπαλία των Θρακιωτών

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κων. Καραμανλής, ο οποίος σε δήλωσή του, εν όψει τη δίκης, σημειώνει ότι «η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη έχει τώρα τον λόγο και είναι χρέος μας να την αφήσουμε ανεπηρέαστη να ολοκληρώσει την αποστολή της».

Επειδή [pic], η εξίσωση γράφεται [pic], οπότε ολοκληρώνοντας και τα δυο μέλη της, έχουμε διαδοχικά: [pic][pic] [pic]. [pic], [pic], με [pic].

του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΙΔΗ

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε λόγο για «ιστορική δίκη», από την οποία περιμένει, όπως ανέφερε, «να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές του φαινομένου της τρομοκρατίας στη χώρα μας».

Επειδή [pic], είναι [pic], οπότε [pic].

Από την αρχή του αγώνα, οι προσανατολισμοί των δύο αντιπάλων ήταν σαφείς.

Ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις δηλώσεις του «Λουκά» της 17Ν, Δημ. Κουφοντίνα, εμφανίστηκε η δήμαρχος Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σημείωσε ότι η μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα «τείνει να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το ουσιαστικό θέμα, το οποίο είναι ότι δικάζονται εγκληματίες».

Η παραπάνω διαφορική εξίσωση λέγεται διαφορική εξίσωση με χωριζόμενες μεταβλητές.

Η Ξάνθη με Μάνσο και Μπάρκογλου στην ενδεκάδα, είχε την υπεροχή των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους στην αντίπαλη άμυνα. «Καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν μπορεί να συγκρίνει τον κ. Κουφοντίνα με ήρωες…», ήταν η δίκη της απάντηση απέναντι στους ισχυρισμούς του «Λουκά» της 17Ν, ενώ πρόσθεσε με έμφαση ότι όλα τα εγκλήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης «έγιναν σε καιρό δημοκρατίας, ενώ στη διάρκεια της δικτατορίας αυτοί οι κύριοι ήταν εξαφανισμένοι…».

Γενικά,

Ο Βλάχος παρέταξε τον ΟΦΗ με έμφαση στην εξουδετέρωση των ατού της Ξάνθης ακόμη και σε ατομικό επίπεδο.

Για τις συνθήκες κάλυψης της δίκης, πάντως, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ βρίσκεται από το πρωί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, και στην περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα και ελλείψεις που μπορεί παρεμποδίσουν την άσκηση του δημοσιογραφικού έργου, αφήνει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να κηρύξει αποχή του κλάδου από την κάλυψη της δικαστικής διαδικασίας.

ΟΡΙΣΜΟΣ

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, έγινε στο 32'.

Διαφορική εξίσωση με χωριζόμενες μεταβλητές λέγεται κάθε εξίσωση της μορφής [pic] (1), όπου [pic] η άγνωστη συνάρτηση, [pic] συνάρτηση του y και [pic] συνάρτηση του x.

Μάνσο και Κιντάνα συνδυάστηκαν με ωραίο τρόπο, ο Αργεντινός σούταρε από καλή θέση, αλλά οι αμυντικοί του ΟΦΗ έδιωξαν την μπάλα.

Για να λύσουμε την εξίσωση αυτή ολοκληρώνουμε και τα δύο μέλη της ως προς x.

Ως το τέλος του 45λεπτου, ο Σηφάκης δεν ένιωσε πίεση και κίνδυνο για την εστία του, αλλά από την άλλη ούτε οι Κρητικοί έγιναν απειλητικοί.

Έχουμε [pic].

Με το 0-0 παρακαταθήκη, οι φιλοξενούμενοι επέμειναν στην ίδια τακτική και στην επανάληψη.

Επειδή [pic], είναι [pic], οπότε έχουμε [pic]. (2)

Η Ξάνθη μάταια προσπαθούσε να βρει διαδρόμους, σταδιακά ο Ματζουράκης πέρασε και "φρέσκους" παίκτες στο γήπεδο, για να αλλάξει η κατάσταση στο μισό γήπεδο του ΟΦΗ, που συνέχιζε να αμύνεται με δυο ζώνες, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Αν [pic] είναι μια παράγουσα [pic] και [pic] μια παράγουσα της [pic], τότε η (2) γράφεται [pic], [pic]. (3)

Μάλιστα, όπως συμβαίνει συνήθως σε τόσο "κλειστά" παιχνίδια, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κλασική ευκαιρία στο ματς.

Από την τελευταία εξίσωση προσδιορίζουμε τη γενική λύση της διαφορικής εξίσωσης.

Στο 69' ο Πίτσος βρήκε σε αντεπίθεση τον Οφορίκουε, αλλά το σουτ του Γκανέζου απέκρουσε ο Πιζανόφσκι.

ΣΧΟΛΙΟ

Στο φινάλε ο Βλάχος "κλείδωσε" το 0-0 με αλλαγές, ενισχύοντας κι άλλο μεσοαμυντικά την ομάδα του.

Η ισότητα (2) μας επιτρέπει να γράφουμε τη διαφορική εξίσωση (1) στην "άτυπη" μορφή της [pic] και να ολοκληρώνουμε τα μέλη της, το μεν πρώτο μέλος της ως προς y, το δε δεύτερο μέλος της ως προς x.

Για την Ξάνθη ήταν το τέταρτο συνεχές εντός έδρας παιχνίδι χωρίς νίκη. Ο διαιτητής Παμπορίδης (Κιλκίς) έδειξε κίτρινη στους Αντζα, Χατσαντριάν, Μαχλά, Γκονζάλες.

ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου (74' Τσικίνιο), Φλίσκας, Παβιό, Τοροσίδης, Άτζας, Κιντάνα, Μαχράτζε (46' Μπαϊκαρά), Μπάρκογλου (74' Καζάκης), Μάνσο, Λαμπριάκος.

ΟΦΗ: Σηφάκης, Ντάβινσον, Γκονζάλες, Κωνσταντινίδης, Πίτσος, Κόλτζος, Χατσαντριάν, Σφακιανάκης (86' Μπελεβώνης), Δέντσας, Μαχλάς (90' Σαμούρα), Οφορίκουε (81' Αναστασιάδης).