Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ολυμπιακος :: 29/1/2006 21:33:29) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ο αρμόδιος κριτής

3.3 ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

Καμπανάκι από Σόλιντ

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ

Γενικά

Την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός θα αναδειχθεί νικητής στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο εξέφρασε ο Τροντ Σόλιντ με δηλώσεις που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Ο κατηγορούμενος Σάββας Ξηρός θα καταθέσει σήμερα, πρώτη ημέρα της δίκης της 17 Νοέμβρη, έγγραφο στο οποίο θα υποστηρίζει ότι το δικαστήριο είναι αναρμόδιο να κρίνει τις πράξεις του, «πράξεις πολιτικές, τις οποίες μόνος αρμόδιος να κρίνει είναι ο λαός και η Ιστορία». Στο προηγούμενο κεφάλαιο είδαμε ότι, όταν γνωρίζουμε τη συνάρτηση θέσης [pic] ενός κινητού, μπορούμε να βρούμε την ταχύτητα και την επιτάχυνση του κινητού. Ο Νορβηγός τεχνικός επΙσήμανε, ότι η σημαντική περίοδος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ξεκινάει σήμερα και δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών. Η αρμοδιότητα του δικαστηρίου θα κριθεί πράγματι όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο της δημοκρατίας για τη δικαιοσύνη. Πολλές φορές, όμως, είναι γνωστή η ταχύτητα [pic] ή η επιτάχυνση [pic] του κινητού και ζητείται η θέση του. "Μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ σημαντική περίοδο, για την προσπάθεια που κάνουμε τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα και γνωρίζουμε ότι ο αγώνας αυτός θα είναι δύσκολος", δήλωσε ο Σόλιντ και συμπλήρωσε: Μαζί θα κριθεί αν η κατηγορία αφορά σε «πολιτικές πράξεις», δηλαδή, για να είμαστε σαφείς, σε πολιτικά εγκλήματα. Για παράδειγμα: "Είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι πράξεις του Σάββα Ξηρού υπόκεινται στην κρίση της δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας. - Αν ένα κινητό κινείται ευθυγράμμως με σταθερή ταχύτητα c, για να προσδιορίσουμε τη θέση του [pic], αρκεί να λύσουμε ως προς y την εξίσωση [pic]. Το φιλικό με τον Εθνικό Αστέρα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα των προσπαθειών.

Η απονομή της δικαιοσύνης γίνεται και θα γίνει στο όνομα του ελληνικού λαού.

(1) Ελπίζω όμως, να λειτουργήσει σαν… καμπανάκι ενόψει της συνέχειας".

Όσοι επιθυμούν να κριθούν απευθείας από τον ελληνικό λαό κατεβαίνουν στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων του.

- Αν σε ένα σώμα μάζας m ασκείται δύναμη [pic], τότε το σώμα κινείται με επιτάχυνση [pic] η οποία, σύμφωνα με το 2ο νόμο της μηχανικής, δίνεται από τον τύπο [pic] ή, ισοδύναμα, [pic], όπου [pic] η συνάρτηση θέσης του σώματος.

ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ συμπεριλήφθηκε και ο Στολτίδης, ο οποίος στην προπόνηση της Παρασκευής είχε υποστεί ελαφρύ διάστρεμμα. Τόσο η πολιτική εξουσία όσο και η απονομή της δικαιοσύνης εκπορεύονται από τη λαϊκή κυριαρχία.

Επομένως, για να προσδιορίσουμε τη θέση [pic] του σώματος, αρκεί να λύσουμε την εξίσωση [pic].

Αποκλείστηκε ο τιμωρημένος Οκκάς και ο Τουρέ που μετέχει με την Ακτή Ελεφαντοστού στο Κόπα Αφρικα. Αυτά είναι θεμελιώδη συστατικά της δημοκρατίας.

(2) Εξισώσεις όπως οι (1) και (2) λέγονται διαφορικές εξισώσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, ο τελευταίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Τσέλσι και της Άρσεναλ.

Όσοι ζητούν να κριθούν απευθείας από τον λαό για τις εξωθεσμικές και αντιθεσμικές πράξεις τους, στις οποίες περιλαμβάνονται φόνοι κατά συρροή, υποτιμούν και εμπαίζουν τον ίδιο τον λαό.

Γενικά,

Επιχειρούν να αλλοτριώσουν τη βούλησή του και να ανοίξουν δρόμο στον ολοκληρωτισμό.

ΟΡΙΣΜΟΣ

Η «ιστορία» δεν παρουσιάζεται ως κριτής παρά απ' όσους επιθυμούν να απαλλαγούν από την κρίση της κοινωνίας.

Διαφορική εξίσωση λέγεται κάθε εξίσωση που περιέχει τη μεταβλητή x, μια άγνωστη συνάρτηση [pic] και κάποιες από τις παραγώγους της [pic].

Αλλά η κοινωνία θα ασκήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα με τον τρόπο που έχει ελεύθερα επιλέξει: διά της δικαιοσύνης.

Για παράδειγμα, οι εξισώσεις [pic], [pic], [pic] είναι διαφορικές εξισώσεις.

Η δικαιοσύνη θα κρίνει επειδή έχει, καταστατικά, τη δημοκρατική μας συναίνεση.

Η μεγαλύτερη από τις τάξεις των παραγώγων που εμφανίζονται στην εξίσωση ονομάζεται τάξη της διαφορικής εξίσωσης.

Θα κρίνει στο όνομα όλων μας.

Έτσι οι εξισώσεις [pic] και [pic] είναι διαφορικές εξισώσεις πρώτης τάξεως, ενώ η [pic] είναι δευτέρας τάξεως. Κάθε συνάρτηση [pic] που επαληθεύει τη διαφορική εξίσωση λέγεται λύση της εξίσωσης. Για παράδειγμα, η συνάρτηση [pic] είναι μια λύση της διαφορικής εξίσωσης [pic], αφού [pic]. Το σύνολο όλων των λύσεων μιας διαφορικής εξίσωσης λέγεται γενική λύση της εξίσωσης. Για παράδειγμα, η γενική λύση της εξίσωσης [pic] είναι η [pic], [pic]. Συχνά ζητάμε εκείνη τη λύση [pic] της διαφορικής εξίσωσης που ικανοποιεί μια αρχική συνθήκη [pic]. Για να βρούμε τη λύση αυτή, βρίσκουμε πρώτα τη γενική λύση της εξίσωσης και με τη βοήθεια της αρχικής συνθήκης προσδιορίζουμε τη ζητούμενη λύση. Για παράδειγμα, η λύση [pic] της διαφορικής εξίσωσης [pic], που ικανοποιεί την αρχική συνθήκη [pic], είναι η συνάρτηση [pic], αφού από τη γενική λύση [pic], για [pic] και [pic] είναι [pic]. Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε μόνο με δυο ειδικές μορφές διαφορικών εξισώσεων πρώτης τάξεως: - Τις εξισώσεις με χωριζόμενες μεταβλητές και - Τις γραμμικές διαφορικές εξισώσεις πρώτης τάξεως.