Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βολεϊ: ευκολη νικη με επιβλητικη εμφανιση στην αλεξανδρουπολη :: 22/1/2006 22:02:10) 

Ο Θοδωρής Μπάεφ οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε νίκη 3-0 επί της πρώην ομάδας του, Ορεστιάδας.

Ο Νετανιάχου βάζει όρους για να μείνει

6.1 Κοινωνικά προβλήματα: Προσδιορισμός και συνέπειες

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΡΑΟΓΛΑΝΙΔΗ

Αριέλ Σαρόν

Μέχρι τώρα αναφερθήκαμε στους βασικούς τρόπους που διαθέτει κάθε κοινωνία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τους σκοπούς της.

ΒΟΛΕΪ: ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν τερμάτισε χθες εβδομάδες πολιτικού παζαριού με μια επίσημη συμφωνία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνασπισμού "ιεράκων", στην οποία κυριαρχούν σφοδροί πολέμιοι της ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους.

Αν κοιτάξουμε όμως γύρω μας θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια αγαθά και σε ορισμένους λείπουν και τα πιο βασικά όπως, η τροφή, η στέγη, τα φάρμακα, η εργασία και η προσωπική ασφάλεια.

Το πάθημα… μάθημα

Σε έναν αιφνιδιασμό της τελευταίας στιγμής, ο Σαρόν προσπάθησε να αποφύγει τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του υπουργού Εξωτερικών Μπινιαμίν Νετανιάχου, πρώην πρωθυπουργού και εσωκομματικού αντιπάλου του στο Λικούντ, προσφέροντάς του το υπουργείο Οικονομίας.

Συχνά, οι μαθητές διακόπτουν την υποχρεωτική εκπαίδευση για να εργασθούν.

Το πάθημα του πρώτου γύρου, όταν είχε χάσει βαθμό στο "Κατσάνειο" λυγίζοντας τον Εθνικό μόλις στο τάι μπρέικ, έγινε μάθημα στον Ηρακλή, που πέρασε εύκολα από την Αλεξανδρούπολη με 3-0 σετ και ικανοποίησε με την απόδοσή του.

Καθώς ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως θα παραμείνει στην κυβέρνηση μόνον ως υπουργός Εξωτερικών, απέρριψε την προσφορά και στη συνέχεια το γραφείο του Σαρόν ανακοίνωσε πως νέος υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας Σιλβάν Σαλόμ.

Στις πόλεις εμφανίζονται προβλήματα, όπως η βία, η χρήση ναρκωτικών, τα τροχαία ατυχήματα που οδηγούν σε εκατοντάδες θύματα.

Οι "κυανόλευκοι", οι οποίοι προέρχονταν από χλομή εμφάνιση κόντρα στην ολλανδική Όρτεκ, έδειξαν αυτή τη φορά μεγαλύτερη σταθερότητα από ό,τι στα προηγούμενα ματς, διατηρώντας το ρυθμό τους σε όλα τα σημεία της αναμέτρησης.

Πρόκειται για ένα 45χρονο στέλεχος του Λικούντ με μικρή διπλωματική εμπειρία, που φιλοδοξεί να διαδεχθεί τον Σαρόν στην ηγεσία του κόμματος.

Τα προβλήματα αυτά αποτελούν κοινωνικά προβλήματα γιατί:

Έτσι, παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό, που δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Ορεστιάδα.

Ωστόσο, αργά το βράδυ, η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε πως ο Νετανιάχου αποδέχθηκε τελικά το υπουργείο Οικονομίας με τον όρο να διοριστεί και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

α) επηρεάζουν αρνητικά ένα σημαντικό τμήμα του κοινωνικού συνόλου, π.χ. οι αυξημένοι δείκτες ανεργίας σημαίνουν ότι μεγάλο ποσοστό του κοινωνικού συνόλου αντιμετωπίζει προβλήματα διαβίωσης ή και επιβίωσης.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ της αγωνιστικής, όμως, ήταν η πανωλεθρία που υπέστη στο γήπεδό του ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχασε με 3-0 σετ από το μέχρι πρότινος ουραγό Πανερυθραϊκό, χωρίς οι αρκετές απουσίες παικτών να μπορούν να δικαιολογήσουν το ρεζιλίκι…

Τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό του Ισράηλ υποστηρίζουν έτσι, εκτός από τους 40 βουλευτές του Λικούντ, τα περισσότερα μέλη του οποίου είναι "γεράκια", οι 6 βουλευτές του Εθνικού Θρησκευτικού Κόμματος, οι 7 βουλευτές της Εθνικής Ένωσης, και οι 15 βουλευτές του μετριοπαθούς Κόμματος Σινούι.

Συχνά, ένα κοινωνικό πρόβλημα μπορεί να μη γίνεται αντιληπτό από τα άτομα που το υφίστανται, αλλά από τους επιστήμονες ή από τα ΜΜΕ π.χ. το κοινωνικό πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας εντοπίστηκε από τους επιστήμονες οι οποίοι και οργάνωσαν ενημερωτικά προγράμματα του πληθυσμού.

Ο διασυρμός των Πειραωτών από τους νεοφώτιστους προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, αφού ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, προανήγγειλε την παραίτησή του.

Ο Σαρόν εξασφαλίζει έτσι την υποστήριξη 68 βουλευτών στο 120μελές κοινοβούλιο.

β) παραβιάζουν τις αξίες και τα ιδεώδη του κοινωνικού συνόλου, όπως π.χ. η παιδική εργασία, ο αναλφαβητισμός, η κακοποίηση των γυναικών παραβιάζουν τις αξίες της ισότητας, της μόρφωσης και της απαγόρευσης της βίας που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Την ήττα των περσινών φιναλίστ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί σήμερα ο ΠΑΟΚ, που θα δώσει κρίσιμο τεστ κόντρα στην ΕΑ Πατρών και σε περίπτωση νίκης όχι μόνο θα "κλειδώσει" τη θέση του στην τετράδα, αλλά επιπρόσθετα θα περάσει τρίτος.

γ) οφείλονται σε κοινωνικούς και όχι ατομικούς παράγοντες, όπως π.χ. η ανεργία που οφείλεται στην εισαγωγή της τεχνολογίας ή τις αλλαγές στον οικονομικό χαρακτήρα της κοινωνίας.

ΣΤΗΝ Α2 ΑΝΔΡΩΝ, τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής: ΣΠΑ Καρδίτσας - Μίλωνας 0-3, Άρης - Δεξαμενή 3-0, Αριστοτέλης Σκύδρας - Ρέθυμνο 3-0, Ν. Μουδανιά - ΓΕ Μεσσηνίας 3-1, Επίκουρος - Μακεδονικός 3-1, Φοίνικας Σύρου - ΑΕΚ 2-3.

Με αυτόν τον τρόπο διακρίνεται το κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας από το ατομικό που αφορά π.χ. την κακή επιλογή επαγγέλματος.

Εξάλλου, σε αγώνα για τη 12η αγωνιστική, Επίκουρος - Ρέθυμνο 3-0.

δ) μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συλλογική δράση ατόμων και ομάδων και με κοινωνικά μέτρα της Πολιτείας.

Η βαθμολογία: Ρέθυμνο 24 (12 αγ.), Μίλων 23, Φοίνικας Σύρου 23, Αριστοτέλης Σκύδρας 22, ΑΕΚ 21, Ν. Μουδανιά 18, Άρης 18, Επίκουρος 17 (12 αγ.), ΣΠΑ Καρδίτσας 12, ΓΕ Μεσσηνίας 10, Μακεδονικός 6, Δεξαμενή 1.

Οι συνέπειες των κοινωνικών προβλημάτων αφορούν: • το άτομο, εφόσον έχουν προσωπικό κόστος που έχει σχέση με την ποιότητα ζωής και την υγεία του, • την κοινωνία, εφόσον τα κοινωνικά προβλήματα επηρεάζουν αρνητικά την οικονομική και πολιτική οργάνωση αλλά και ευρύτερα όλη την κοινωνική ζωή.

Η ΑΕΚ έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

φωτ.6.1 Γιατροί χωρίς σύνορα, Γιατροί του κόσμου. Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δράση των Οργανώσεων από το διαδίκτυο (www.msf.gr, www.mdgreece.gr). - Να συζητήσετε στην τάξη για άλλες Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

φωτ. 6.2 Στ. Χώκινγκ. Υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν, αντί να είναι μέρος του προβλήματος, να δραστηριοποιούνται για τη λύση του. Ο φυσικός Στ. Χώκινγκ αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.disability.gr για να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες των ατόμων με αναπηρίες. - Να συζητήσετε στην τάξη για άλλα κοινωνικά προβλήματα και για τους τρόπους με τους οποίους τα άτομα που τα αντιμετωπίζουν μπορούν να δραστηριοποιηθούν.