Παράλληλη Αναζήτηση

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ακαταμαχητη η μπαγερν :: 29/1/2006 20:57:41) 

Ο Αΐλτον στο ντεμπούτο του με το Αμβούργο ήταν αποκαρδιωτικός, έτσι στο τέλος πανηγύρισαν οι παίκτες της Νυρεμβέργης.

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε "ΝΕΑ" και "ΒΗΜΑ"

Η μάχη στη Μαντίνεια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων δέχτηκαν στις 2.15 το μεσημέρι του Σαββάτου και τα γραφεία των εφημερίδων "ΤΑ ΝΕΑ" και "ΤΟ ΒΗΜΑ", καθώς και άλλες υπηρεσίες του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) στην οδό Χρήστου Λαδά 3. Ο θρίαμβος στα Λεύκτρα ανοίγει νέους ορίζοντες δράσης για τον Επαμεινώνδα.

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ Η ΜΠΑΓΕΡΝ

Ομάδα κουκουλοφόρων επετέθη με μολότοφ πρώτα στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει η είσοδος και μόλις να προλάβει να βγει σε ημιλιπόθυμη κατάσταση ο φύλακας, φωνάζοντας "φύλακας είμαι…". Εκστρατεύει στην Πελοπόννησο και φθάνει μέχρι τη Λακωνική.

Καθαρόαιμο βαυαρικό

Η επίθεση συνεχίστηκε αμέσως με πέτρες και μολότοφ στα γραφεία των Μικρών Αγγελιών των "ΝΕΩΝ" και του "ΒΗΜΑΤΟΣ". Το 370 π.Χ. ιδρύει τη Μεγαλόπολη και την καθιστά πρωτεύουσα της Αρκαδικής συμπολιτείας.

Μόνο η Βέρντερ μοιάζει ικανή να απειλήσει -θεωρητικά τουλάχιστον- την πρωτοκαθεδρία της Μπάγερν στη Γερμανία…

Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καρέκλες και γραφεία έγιναν παρανάλωμα του πυρός, μολότοφ εξερράγη στον δρόμο μπροστά από τα γραφεία των "ΝΕΩΝ", ενώ η Χρήστου Λαδά μετετράπη σε πεδίο μάχης. Συγχρόνως, η Θήβα δρα προς τη Θεσσαλία.

Οι προπέρσινοι πρωταθλητές πέρασαν νικηφόρα από το Μπίλεφελντ (0-1) και πέρασαν στη 2η θέση, οκτώ πόντους πίσω από τους Βαυαρούς, που με χαρακτηριστική άνεση άλωσαν το άντρο της παλιάς αντιπάλου, Γκλάντμπαχ (1-3).

Εργαζόμενοι πήραν πυροσβεστήρες για να προστατεύσουν τα γραφεία από τη φωτιά. Εκεί, σε μια μάχη, ο Πελοπίδας σκοτώνεται.

Αντίθετα, δεν αντέχει στο… κυνηγητό των Βαυαρών το Αμβούργο.

Η επίθεση εκδηλώθηκε λίγο μετά την αποχώρηση δύναμης είκοσι ανδρών των ΜΑΤ από τη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά και δέκα μοτοσυκλετιστών της Άμεσης Δράσης από την είσοδο του ΔΟΛ. Ο Επαμεινώνδας συνεχίζει μόνος.

Η ομάδα του Τόμας Ντολ παρότι ενισχυμένη από τους Αΐλτον, Ντε Γιονγκ, "σκόνταψε" στη Νυρεμβέργη (2-1) κι έμεινε εννιά πόντους από την κορυφή.

Όση ώρα κράτησε η επίθεση των κουκουλοφόρων οι πέτρες και οι μολότοφ έπεφταν βροχή. Το 362 π.Χ. επιχειρεί μία νέα εκστρατεία στην Πελοπόννησο, απειλώντας και την ίδια τη Σπάρτη, την οποία υπερασπιζόταν ο γέρος βασιλιάς Αγησίλαος.

Οι γηπεδούχοι, πάντως, έχασαν για την υπόλοιπη σεζόν τον περσινό πρώτο σκόρερ της μπουντεσλίγκα, Μάρεκ Μίνταλ.

Κάποιοι επιτέθηκαν και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ανεβαίνοντας στα καπό και σπάζοντας τα τζάμια με ξύλα. Στη μάχη στη Μαντινεία (362 π.Χ.), οι Θηβαίοι νίκησαν, αλλά ο Επαμεινώνδας έπεσε νεκρός.

Η Σάλκε "βύθισε" ακόμη πιο πολύ στην ουρά της βαθμολογίας την Καϊζερσλάουτερν (0-2), ενώ ανέτοιμη μετά την επανέναρξη έδειξε η Στουτγκάρδη, που έπεσε θύμα της Ντούισμπουργκ (0-1).

Δέκα αυτοκίνητα δημοσιογράφων καταστράφηκαν. Μετά τον θάνατο του Επαμεινώνδα, εγκατέλειψαν την Πελοπόννησο και η Θήβα έπαψε να παίζει πρωτεύοντα ρόλο στα ελληνικά πράγματα.

Όσο για τη Λεβερκούζεν, ένα πέναλτι του γκολκίπερ Μπουτ της χάρισε τη νίκη επί της Άιντραχτ (2-1).

Τα επεισόδια έληξαν όταν εμφανίστηκε διμοιρία των ΜΑΤ, που έριξε δακρυγόνα.

ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΗ ΘΗΒΑ Ήσαν κι οι δυο τους το ίδιο πλασμένοι για την κάθε αρετή, με τη διαφορά πως ο Πελοπίδας έβρισκε μεγαλύτερη ευχαρίστηση στη γυμναστική, ενώ ο Επαμεινώνδας στη μάθηση και τις ώρες που ξαδειάζανε, τις διαθέτανε, ο πρώτος συχνάζοντας στις παλαίστρες και στα κυνήγια, ενώ ο άλλος ακούοντας κάτι και φιλοσοφώντας. Από τα πολλά και καλά φυσικά που είχαν κι οι δυο τους, τέτοια που να οδηγούν στη δόξα, κανένα δε θεωρούν, όσοι έχουν μυαλό, σπουδαιότερο από το ότι μέσα σε τόσους αγώνες και σε τόσες στρατιωτικές και πολιτικές ηγεσίες διαφύλαξαν μεταξύ τους απ' αρχής μέχρι τέλους σταθερά μιαν απείραχτη αγάπη και φιλία. Πλούταρχος, Πελοπίδας, IV, (μετ. Α. Λαζάρου)

Η 18η αγωνιστική: Καϊζερσλάουτερν - Σάλκε 0-2 (12' Λίνκολν, 78' πέν. Κομπιασβίλι), Αρμίνια - Βέρντερ 0-1 (72' Φάρενχορστ), Γκλάντμπαχ - Μπάγερν 1-3 (56' Σονκ - 13', 69' Μακάι, 55' Μπάλακ), Μάιντς - Κολονία 4-2 (5', 55' Τουρκ, 61' Ζιντάν, 87' Άουερ - 31' πέν. Ποντόλσκι, 49' Σερτς), Στουτγκάρδη - Ντούισμπουργκ 0-1 (43' Καλιγκιούρι), Νυρεμβέργη - Αμβούργο 2-1 (67' Σαένκο, 73' Κίσλινγκ - 64' αυτ. Βολφ), Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ 3-2 (24' αυτ. Σνόορ, 31' Σμόλαρεκ, 67' Γκαμπίνο - 13' Χάνκε, 71' Κλίμοβιτς), Λεβερκούζεν - Άιντραχτ 2-1 (67' Φράιερ, 74' πέν. Μπουτ - 41' Αμανατίδης), Χέρτα - Ανόβερο 1-1 (90' Βαν Μπούρικ - 12' Νταμπρόφσκι).

Τα επεισόδια καταδίκασε ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, που δήλωσε πως οι εμπνευστές τους δεν τα κατάφεραν να σκιάσουν το μήνυμα της ειρηνικής διαδήλωσης ούτε "να χτυπήσουν την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα".

Η ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Η βασική ιδέα της νέας τακτικής έγκειται στο ότι η κύρια δύναμη του στρατού συγκεντρώνεται στην επιθετική πτέρυγα σε τόσο βάθος, ώστε η διάσπαση των γραμμών του εχθρού να πετύχει οπωσδήποτε, ενώ η ασθενέστερη αμυντική πτέρυγα περιορίζει όσο είναι δυνατό τη δράση της, έως ότου κριθεί η μάχη από την άλλη· η πτέρυγα που νίκησε στρέφεται κατόπιν προς το κέντρο, ενώ η αμυντική περνά στην επίθεση και ο εχθρός περισφίγγεται και από τις δύο πλευρές. Στα Λεύκτρα ο Επαμεινώνδας ενήργησε την επίθεση με την αριστερή πτέρυγα του πεζικού του που είχε παραταχθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βάθος (50 ανδρών) εναντίον της δεξιάς πτέρυγας του εχθρού (με βάθος 12 ανδρών) που διοικούσε ο Κλεόμβροτος. Ulrich Wilcken, Αρχαία ελληνική ιστορία (μετ. Ι. Τουλουμάκου), Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα, 1976, σελ. 273 Την τακτική αυτή αξιοποίησε ο Μ. Αλέξανδρος και αργότερα ο Μ. Φρειδερίκος και ο Χίντεμπουργκ στη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου πολέμου.

Τα επεισόδια καταδίκασαν ακόμη με ανακοινώσεις τους η ΕΣΗΕΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Ο Ξενοφών τελειώνει τα «Ελληνικά» του με την περιγραφή της μάχης στη Μαντινεία και τονίζει ότι αληθινό χάος, «ακρισία», επικράτησε στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του Επαμεινώνδα. Πράγματι, μετά το 362 π.Χ. καμία από τις τρεις πόλεις που είχαν διεκδικήσει την ηγεμονία στην Ελλάδα δεν ήταν σε θέση να τη διεκδικήσει εκ νέου. Η παρακμή ήταν γεγονός. Στην Πελοπόννησο και την Κεντρική Ελλάδα όλα έχουν αποτελματωθεί. Άλλες ελληνικές δυνάμεις, άφθαρτες, θα οδηγήσουν σε λίγο τον ελληνισμό σε νέα φάση της ιστορικής του πορείας.